МВР отчете: Хванали сме 22 000 бежанци за 10 месеца

Напоследък полицията залавяла по 4000 мигранти на месец
4 окт 2015 13:48,
22
МВР отчете: Хванали сме 22 000 бежанци за 10 месеца
Снимка: архив Булфото

От началото на годината до момента са заловени 22 хиляди бежанци. Това обяви зам.-вътрешният министър Филип Гунев пред БНТ. Той съобщи, че последните месеци са били изключително натоварени – хващани са били по 4000 души на месец.

Гунев обясни, че като бариера за намаляване на мигрантския поток, до края на годината трябва да бъдат завършени и съоръженията по южната ни граница. Вече са завършени  повече от 15 км, каза зам.-министърът.

Заместникът на Румяна Бъчварова се противопостави на публикациите в западните медии, които обвиняват източноевропейците, че са безчувствени по отношение на бежанците.

"Те вероятно са справедливи, но пропускат няколко важни елемента, като това, че в България няма институции, които да интегрират бежанци и мигранти. Освен това социалната нагласа за това да се приемат имигранти у нас липсва", каза зам.-министърът.

Гунев не отрече, че вероятно сред групите на каналджиите има и полицаи. Той обаче беше категоричен, че МВР работи по проблема и дори има арестувани. Най-често те са от Гранична полиция, но често сред провинилите се има и служители от районните управления.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За какво ги хващат а не ги оставят да напуснат страната !
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
22 000 не са могли да платят за да ги прекарат през границата с Сърбия към Германия !
10
0
 
4
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
и за какъв"цензура" хвърлихме няколко милиона да построим ограда като за "кокошарник" а ограда като за ГРАНИЦА? Те "***" пак си допълзяха до България.
9
0
 
4
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 8 години
До Анонимен 11 Не само това , а колко е "съпъстващия ефект" - нашите пари от бюджета ?
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хванали били... А колко екстрадирахте?! Я излезте привечер в центъра на София, та да научите арабски и африкански диалекти. Отделно по Пиротска пак в центъра се разхожда всеки ден луда негърка която крещи нещо непрекъснато с цяло гърло и обикаля като муха без глава.
7
0
 
2
 
! Отговори
Conclager преди 8 години
Lajat.
6
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Очаквайте скоро "епидемия" от изнасилвания.
5
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
важното е да кажат колко от тези 22000 са върнати обратно
4
0
 
23
 
! Отговори
БСП преди 8 години
Ако не ги бяхте хванали,отдавна щяха да са в Германия,а не да ги храним...
3
0
 
11
 
! Отговори
! преди 8 години
И от още пет пътиОо толкова сме вземали одкуп и сме ги пуснали към европа. Това са забравили да го впишат в доклада.
2
0
 
38
 
! Отговори
Гневен българин преди 8 години
22 хиляди само за една година.Вестниците и телевизиите точно поради тази причина отдавна спряха да обявяват актуалната им бройка.Било им е наредено да лъжат и замазват нещата.Сега вече е повече от сигурно,че в страната ни има поне 50 хиляди,а са и повече и въпреки това няма никаква реакция от страна на този спящ и страхлив народ,че дори и ни доставят *** и резачки от другите европейски страни.Българино,*** и продажен си до безобразие.
1
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хахахах популисти от Боко се учат. И какво ги правите после бежанците- обирате им парите и ги пускате спокойно да минават към Западна Европа. Или насилствено ги водите в новопостроени бежански лагери, защото няма кой да попълни бройката за пред европейския съюз.