Родители настояват за хигиена в училищните WC-та

120 хил. деца застрашени от цистит и пиелонефрит
9 окт 2015 15:08,
11
Родители настояват за хигиена в училищните WC-та
Снимка: БТА

Представители на Асоциацията на родители на деца с бъбречни заболявания настояват да се изработи наредба за хигиенните условия на санитарните помещения в училищата. Родителите представиха проект "Чисти санитарни помещения в учебните заведения", по който работят, съобщава БТА.

Създадена е и работна група, включваща медицински специалист, педагог, юрист и др., в която ще се изработи проект за наредба. Той ще бъде представен пред Министерството на здравеопазването и Министерството на образованието и науката, каза Ани Бахчеванова от асоциацията.

В рамките на проекта са направени анкети сред родители на различни столични училища, свързани с условията на санитарните помещения. Предстои да се извършат още подобни анкети.

От асоциацията изразиха тревогата си, че според нефролози близо 120 хиляди деца не ползват редовно санитарните помещения в училище заради ниска хигиена, липса на топла вода, сапун и тоалетна хартия, което води до цистит или пиелонефрит. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
MRASNO E V UCILISHTATA V SOFIA,ZASHTOTO TAM IM LIPSVA DOMASHNOTO VAZPITANIE.
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Може ли някой да ми обясни защо се цензурира думата С А П У Н????? Вие нормални ли сте!?
7
0
 
0
 
! Отговори
Garne dnevno преди 8 години
Slagaite snimki na shkolskite klozeti v web - za reklama na RB :-)
6
0
 
2
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Аз съм 40+ и откак се помня в Бг няма чиста тоалетна. Майка ми ни учеше - ръзхвърляно в къщи може, но *** тоалетна НЕ! Да не говорим, че тоалетните в училищата не са достатъчно, и въобще училищните сгради не са проектирани правилно. Повечето училища се помещават в сгради от по 100години и повече. В Чужбина, на всеки 3 паралелки има отделна тоалетна- на 1 клас тоалетна, на 2 клас тоалетна и т.н. И под строй си мият ръцете. Далече сме, много сме далече ...
5
6
 
2
 
! Отговори
Румен пачката преди 8 години
До no nameАре стига си се оплаквала. Цял живот само мрън за т'ва, мрън за онова. Как не ти омръзна бе, братче, какво е това чудо, бе!!!!!!
4
0
 
8
 
! Отговори
no name преди 8 години
Странно - написах дума и тя бе заменена автоматично с *** - написах средството, с което си мием ръцете - явно е обидна дума за някои наши съграждани и се цензурира. Ще припадна от смях.....
3
0
 
5
 
! Отговори
no name преди 8 години
Ужасно е. Още по мое време (преди 20г.+) тоалетните бяха отвратителни. Винаги ходехме по две момичета, защото вратите не се затваряха добре и едната трябваше да пази. Тоалетна хартия, *** и топла вода бяха мираж. Принуждавахме се да стискаме колкото можем, за да намалим посещенията в тоалетните до минимум. И това естествено има последствия за здравето ни. Явно и нашите деца са обречени на същата мизерия. Браво на тази организация, дано усилията им завършат с успех и промяна към по-добро.
2
2
 
8
 
! Отговори
Румен пачката преди 8 години
Каквито са ви душичките, такива са ви и тоалетните - мръсни и миризливи.
1
1
 
20
 
! Отговори
Men преди 8 години
Мда кен*фите по болници училища и всички обществени места са под всякаква критика. Разните му там министри като ходят да откриват нови кабинети да вземат да минат и през тоалетната.