72.57% от българите подкрепят електронния вот

Данните са при обработени 96.65% протоколи в ОИК
27 окт 2015 10:34, Красимир Ангелов
73
72.57% от българите подкрепят електронния вот
Снимка: Булфото

72.57% от участвалите в националния референдум са подкрепили електронното гласуване, става ясно след обработени 96.65% протоколи в ОИК.

Още по темата

С "Не" на въпроса: "Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?" са гласували 27.43% от избирателите.

Гласоподавателите на ГЕРБ и РБ са показали най-голяма подкрепа на референдума за електронното гласуване, сочат данни на "Алфа рисърч".

83% от привържениците на партията на премиера Бойко Борисов за отговорили с "да" на въпроса за допитването. При РБ този процент е 82%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
10
 
! Отговори
мдааааа преди 8 години
Така написано заглавието не е коректно колко процента участваха в референдума ???имат ли 30 ???едва ли ???допитването не е меродавно ПС - Друг е въпросът защо хората не участваха в референдума . Е вярно на фона на останалите проблеми в България , този референдум е безсмислен Ама някой иска да си прокара електронно гласуване и после на воооооооооля да си манипулира вота
7
1
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
23 процента от българите подкрепят електронния вот. Електронният вот е хубава идея, но каква ще бъде реализацията, ако няма силен обществен контрол; засилване на обществения контрол върху функционирането на администрацията и правителството - това е най-важната тема за един бъдещ референдум.
6
5
 
7
 
! Отговори
Математик преди 8 години
Колко били? Я сметнете 75% от 27% моля, и това е за тези балгари дето имат право на глас ... пак глупости пишм май
5
5
 
10
 
! Отговори
бъдете коректни 31 % преди 8 години
Абе журналяги ,кажете колко от имащите право на глас са гласували и ще видите,че референдума пропадна .
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нищо подобно.както се вижда от разбивката, електоратът на управляващите подкрепя електронното гласуване, а и до 2 месеца, трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да бъде разгледано в НС.Ако ГЕРБ се изметнат, това ще бъде краят им и те го значт.Електронното гласуване ще бъде прието. :)
3
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
72.57% от българите подкрепят електронния вот Аз ли полудявам къжете ми в Неделяа 100 % ли отидоха да гласуват та заглавието е 72 от Българите подкрепят
2
6
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
електронното гласуване няма да качи избирателната активност българите в чикаго негласуват защото не ги интересува който живее в българия и плаща данъци тук той ще гласуваостаналите са отишли за по добър живот и няма да се намесват аз също няма да гласувамзащото няма за кого остават ромите които срещу 50 лева и една компа в махалатаще гласуват за когото им платят
1
2
 
5
 
! Отговори
и какво от това преди 8 години
Е,и .Пак пропадна всичко .