ВМРО зове: Достойните българи вън от номинациите на БХК!

Това е връх в дейността на комитета, смятат войводите
17
ВМРО зове: Достойните българи вън от номинациите на БХК!
Джок Полфрийман. Снимка: Булфото

ВМРО излезе със специална декларация, в която призовава “достойните българи да се оттеглят от номинациите на БХК”. Повод за реакцията на войводите стана номинацията на осъдения за убийство австралиец Джок Полфрийман за "Човек на годината".

Още по темата
“Номинацията на осъден за убийство е връх на абсурда в дейността на Българския хелзинкски комитет. Този връх обаче не е изненадващ, като се има предвид какво върши тази организация в своята история”, се чете в изявлението на войводите, разпространено до медиите.

В тази връзка партията отправи апел към достойните българи, които също са получили номинация за „Човек на годината“, да се дистанцират от инициативата на Хелзинкския комитет, “за да не стои името им редом до това на доказан от българския съд убиец”.

"А защо тогава БХК не номинира убиеца на Вероника във Велико Търново за човек на годината!? Не отговаря ли той на условията: незадоволен маргинализиран циганин и убиец” питат още от ВМРО в своята позиция.

Както Dnes.bg информира, решението за номинацията на Полфрийман взриви социалните мрежи, като дори преди ден бе организиран протест пред централата на БХК. Реакция последва и от популярното предаване "Господари на ефира", което също бе номинирано за наградата "Човек на годината", но оттегли кандидатурата си заради случая.

"При тези обстоятелства ние не се чувстваме част от подобна инициатива и ще ви помолим да оттеглите нашата номинация. Ако, разбира се, преди това не оттеглите тази на Джок Полфрийман", категорични са от предаването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
Спонги преди 8 години
БХК защитава единствено роми. Когато някой от нас ползва майчиния си език и ги нарече както е българската дума бива обвинен в расизъм. Ех, Ангел Каралийчев как ли трябва да нарече Къдрьо в повеста Ането?
12
0
 
2
 
! Отговори
БХК преди 8 години
,,Убий българин, бъди личност на годината''
11
0
 
3
 
! Отговори
Коста преди 8 години
Бах тия нагли хелзинкски ко...лета.Толкова ли нема кой да им "подложи" малко тротилец на тези смръдльовци?
10
7
 
0
 
! Отговори
ХА ХА преди 8 години
ВМРО -А ТЕ КОЛКО УБИЙСТВА ИЗВЪРШИХА ЗА 120 Г ОТ СЪЩЕСТВУВАНЕТО СИ .БЯХА ДАЖЕ В СПИСЪК НА ТЕРОРИСТИЧНИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ ПРЕДИ ВСВ .
9
0
 
9
 
! Отговори
Жибор преди 8 години
Най-нормалното нещо притакава обида е: кметът на съответното населено място да отнеме на "Българския" хелзинкски комитет правото да обитава каквито и да било сгради внеговия град! Нека живеят на палатки тия оцъклени текерлеци,и нека пак продават родината си на всеки изпречил се минувач!
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Петицията подписана!
7
0
 
16
 
! Отговори
БПФ преди 8 години
ВМРО вместо да пишат декларации, да сезират прокуратурата и да я принудят да започне разследване - кой финансира тая престъпна организация !!!!БХК трябва да бъде забранена и поставена извън закона, а Кънев и цялата му *** - на съд за противодържавна дейност.
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Драги съграждани време е да се организираме и да заличим всички подобни анти бъкгарски организациииииии. подпишете петицията peticiq/129340
5
3
 
13
 
! Отговори
titoti преди 8 години
Тъй и тъй почнаха да предлагат убийци за човек на годината, що не предложат и Бойко Методиев Борисов? " България осъдена за убит с гранатомет по заповед на Бойко Борисов " през декември 2003 г..България е осъдена на 50 000 които да се изплатят на вдовицата на Тодор Тодоров-Чакъра.Мдааааааа.БеСССССССС коментар.
4
1
 
41
 
! Отговори
Пъмпкин преди 8 години
Първо: комитетът изобщо не е Български.Второ: този комитет няма нищо общо с Хелзинки.Трето: това не е комитет а просто смет.Четвърто: на кой изобщо му дреме за номинации на някакви самозванковци, платени *** и другари по чашка?Пето: Обществени *** си имаме бол, и няма нужда да си ги делим на комитети, клубчета, пленарни групи и т.н. след като вече са окачествени като паразитиШесто: Не виждам защо, "членовете" отговорни за номинациите, не си легнат до номинирания, от солидарност.
3
13
 
2
 
! Отговори
дебологъз депутат преди 8 години
БХК това е единствената партия която мисли за благото на българския народ,те трябва задължително трябва да влязат в парламента така те ще защитават ромите от нетолиратното отношение спрямо тях.
2
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БХК =АНТИБЪЪЛГАРСКИ ХЕЛЗИНСКИ КОМИТЕТ!
1
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
бхк са за Нюрнбергски процес и Военен съд.

Спонсорирани публикации