Цачева проверява: Кой реши да наградим †Вартоломей?

Михаил Миков призова да се спре указа за награждаване
11 ное 2015 10:14,
102
Цачева проверява: Кой реши да наградим †Вартоломей?
Снимка: Bulphoto

Шефката на Народното събрание Цецка Цачева ще направи проверка кога и от кой е взето решението Вселенският патриарх Вертоломей да бъде награден с орден "Стара планина".

Още по темата

Той беше награден с най-високото държавно отличие от президента Росен Плевнелиев в понеделник. 

Визитата на Вселенския патриарх се превърна в скандал заради претенциите му към български светини. Затова и вчера Вертоломей бе изпратен със спонтанен протест.  

В началото на днешното заседание на Народното събрание лидерът на БСП Михаил Миков попита на кое заседание на Министерски съвет е взето решениетоза награждаването на Вертоломей. Той обясни и че указът за отличаването не е публикуван в Държавен вестник.

Лидерът на БСП призова Цачева да направи проверка и да спре публикуването на указа докато не се установи истината. "Ще се запозная дали има такова решение", каза Цачева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
23
 
! Отговори
Камила Паркър преди 8 години
Всички имаме смартфони, нали. Отворете Гугъл мапс и вижте наименованията на населените места в северна Гърция. Браво на Гугъл че има достойнството да ги изобрази и със старите им български имена. Претенциите на този кир буквално, са неоснователни. Не може да се нарече кражба ако преместиш една вещ от една стая в друга в собствения си апартамент. Или една църковна реликва от един град в друг в собствената си държава.
19
21
 
3
 
! Отговори
християнка преди 8 години
Нова атака срещу Президента . Г-жо Цачева , търсете КОЙ протестира и изопачава думите на Вартоломей ?Борисов беше подведен от тези хора .
18
2
 
3
 
! Отговори
Zlaten vek преди 8 години
Doide edin turist naaaaai-posle v RBg!:-):-):-):-):-)
17
3
 
21
 
! Отговори
Спартак преди 8 години
преди 54 минутиКакви претенции може да има този *** след като Серес, Драма и Кавала винаги са били и ще бъдат български градове.
16
5
 
22
 
! Отговори
2013 преди 8 години
Плевнелиев не трябваше да го награждава, това е ясно. Ама внимавайте - днес инициативен комитет ще обяви кандидатурата на Стефан Воденичаров (шефа на БАН) за президент. Това е всъщност човека по чиято инциатива Вартоломей беше поканен у нас. Той му връчи и "доктор хонорис кауза". Миков дали ще поиска проверка защо БАН кани този отявлен антибългарски фанариот, и кой е решил да му връчат това почетно звание?
15
3
 
10
 
! Отговори
Луцифер преди 8 години
Не знаете ли кой решава нещата у нас ?
14
22
 
5
 
! Отговори
н преди 8 години
Естествено, че зад истерията стои бившатаДС, след като реликтите, за които претендира Вертоломей са крадени едно време по линия на службите, които продължават да са кукловодите и на Герб.
13
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С м-р Бийн посредата
12
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До СпретеМного си зле човек, още сънуваш ДС.*** на лекар.Брееее 25 години все едни и същи те гонят!И 45 преди това , нали.Луди.Писнахте ни вече.
11
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Та, с какво е допринесъл, че го наградиха?!Статут на ордена:2. чужди граждани държавни глави и ръководители на правителства, министри, политици, общественици и културни дейци, които имат изключително големи заслуги за двустранните отношения с Република България и за развитието на международното сътрудничество, укрепването на сигурността и мира между народите, както и за защита на правата и свободата на човека.
10
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До СпретеА вас от Американското посолство поне на един курс по Български да Ви бяха пратили, преди да Ви пуснат да пишете коменттари. Или поне на един психиатричен преглед...
9
7
 
24
 
! Отговори
Усещане преди 8 години
Усещате ли ,че ГЕРБ се превръща в СДС и лека полека се разпада на фракции .
8
3
 
27
 
! Отговори
Tina преди 8 години
До АнонименТова е идеалът, който всички трябва да следваме в Православието.Но защо винаги само от българите се иска да се откажат от българското?Дали дяволейшество-то ще се откаже така от гръцкото? Едва ли...Зад всяко негово действие и дума прозира налагането на гръцкото над всички православни.
7
35
 
7
 
! Отговори
Спрете преди 8 години
Не усещате ли, че истерията рещу Вартоломей е предизвикана от хора на бившата ДС.Тези хора си мечтаят нашето православие да е руско православие. Истеризират обстановката срещу всеки патриарх не-руснак.
6
4
 
28
 
! Отговори
мда преди 8 години
Още един дипломатически гаф,неуспех и каквото искате там на политическа партия ГЕРБ.То пък бива бива ,ама и СДС на Костов не се излагаха така. Петър Стоянов обаче беше нещо такова.
5
8
 
22
 
! Отговори
Стрина Гана преди 8 години
БХК реши. А са проверявай, тикво такава.
4
2
 
42
 
! Отговори
Tina преди 8 години
Скандалът не е само заради поисканите светини.Наглостта му стигна до отричане делата на възрожденците ни и дори по-далеч - делата на великите ни царе и просветители, като се опита да ограби техните достижения за Православието и славянството.Както много точно го нарече един мъж: негово дяволейшество един ден ще отговаря лично пред Господ за небогоугодните си дела...
3
8
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само като видиш снимката на "нашия" президент и ти става ясно...отпуснати вяло ръце,никакво изражение на глава на държава. Мекотело някакво... :( Боли ме от това което виждам! Жалко за Родината,жалко за всички държавници преди тези жалки хора които сега са на власт!!!
2
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цачева ще оправи нещата.
1
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Държавата не трябва да се меси в неща от които не разбира. Православието е наднационално и не може да бъде етнизирано - българско, гръцко, руско и т.н. Камо ли пък да бъдат противопоставяни едни православни срещу други..