Павлова за винетката: Това са 8 лева на месец!

Само за зимно поддържане трябват 60 - 80 млн. лева, жалва се тя
Обновена: 19 ное 2015 20:08 | 19 ное 2015 19:31, Красимир Ангелов
186
Павлова за винетката: Това са 8 лева на месец!
Снимка: БТА

Осем лева на месец излиза цената на годишната винетка за леките коли у нас, пресметна министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. По думите й тези пари няма да са толкова драматични за пътуващия.

Павлова изтъкна, че оставащите средства за текущ ремонт на пътищата са крайно недостатъчни, което е основен аргумент за ръста на цената на винетките. Строителният министър информира в отговор на депутатски въпрос в рамките на блиц контрола в парламентарната комисия по регионална политика, че към момента общо регистрираните в КАТ автомобили са 4 милиона и напомни, че републиканската пътна мрежа е дълга 20 000 километра. Настоящите нетни приходи са 180 млн.лева, при необходимост между 60 - 80 млн.лева само за зимно поддържане, посочи Павлова.

Още по темата
Оставащите пари са средства за текущ ремонт на пътищата и по думите й те са крайно недостатъчни и секторът с години е бил недофинансиран.

По думите на Павлова, очаква се от 2018 г. да започне строителството на последните 20 километра от магистрала "Струма" в района на Кресненското дефиле в участъка от Крупник до Кресна. Министър Павлова информира, че вече е предаден в МОСВ пълният комплект от допълнителни геоложки, сеизмоложки и други документи и е поискана актуализация на ОВОС.

Това се налата заради открити проблеми със сеизмологията, има радиоактивни елементи, както и особености, свързани със спецификата на скалата по отношение на това дали може да "поеме" толкова дълъг тунел, какъвто беше първоначално проектиран, отбеляза министърът.

Павлова посочи, че 2016 г. ще е решаваща за проекта - това ще е време на обществени обсъждания и ако всичко мине успешно, се очаква проектът да бъде одобрен през 2017 г. и да започне избор на изпълнител, за да може от 2018 г. да стартира строителството. “Не направим ли това, тогава има риск от загуба на финансирането и да не построим най-критичната точка от дефилето, заради невинаги чисти екологични намерения”, предупреди министърът.

Малко по-рано през деня Павлова, заедно с премиера Бойко Борисов, инспектираха строителството на Северната скоростна тангента на столицата.

В момента по трасето работят над 200 машини с цел ускоряване на работата. Очаква се до края на годината проектът, който се изпълнява със средства по оперативната програма "Регионално развитие", да бъде завършен в максимална степен. По време на проверката Борисов поиска пълна мобилизация, за да се спазят сроковете според европейските изисквания.

Очаква се до дни археолозите да напуснат терена и да го освободят за работа. Общата дължина на Северната скоростна тангента е близо 17 км. Проектът се финансира по ОП "Регионално развитие" (2007-2013 г.) на стойност близо 180 млн. лв. (с ДДС).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
18
 
! Отговори
алекс преди 8 години
А освен винетки и акцизи,има и данък мпс,който не е никак малък!!!Семейството ми ползва два среден клас автомобила и плащаме 800лв годишно
32
1
 
22
 
! Отговори
ГЕРБЕРСКА НАГЛОТ преди 8 години
ГЕРБЕРСКА НАГЛАСТ ...ТО ОСКЪПЯВАНЕТО ЗА ЕДИН ЧАС Е Е 1.11СТОТИНКА АМИ ЗА СЕКУНДИ КОЛКО ЛИ Е ЕДНА ПЕНСИЯ 140ЛВ. ВИНЕТКА КОЛКО Е ....
31
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вие сте долни просяци !!! Колко време не са увеличавани заплатите? Съкратете си държавно административния персонал, министерства, министри, секретари, главни, подглавни и надглавни, самозабравени крадливи кметове, намалете си заплатите, върнете окрадените пари от българския народ и ще има мноооооооооого пари за всичко.
30
1
 
28
 
! Отговори
До 25 преди 8 години
Интересно ми е ти в коя държава живееш бе колега не коментиращ :-) Ти само им сметни, колко кинти надрънкаха за колчета и табели указващи, че за участъка е задължителна винетката, сетне виж колко преброителни камери набухаха вред и това ли наричаш ти по-добри и по-добре поддържани пътища. Бай ти Тодор, колкото километра пътища построи без евро програми и проекти, тия не могат маркировка да им положат, канавките да почистят. Кръпки и само кръпки всяка година. 50 нюанса ДУПКИ !
29
8
 
1
 
! Отговори
До 26 преди 8 години
Имаше работеща икономика, която не пълнеше, а празнеше бюджета.
28
0
 
34
 
! Отговори
Баба ти преди 8 години
Петрола падна от 100долара на 50 долара!?? От какво се прави асфалта, цената му не е ли свързана с цената на нефта??? Защо никой не поставя този въпрос на Лилето и Тиквата
27
0
 
36
 
! Отговори
активен преди 8 години
Глупачката пак е в грешка. Не са 8 лева, а са 8 лева и осем стотинки. И не е въпросът в парите, а в принципа. А принципа е : не кради и не лъжи. Това за ГРОБ е невъзможно. Особено да се краде.
26
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А 16-те милиарда за колко месеца трябва да ги върнем ние, трите милиона работещи българи?
25
0
 
26
 
! Отговори
Мен преди 8 години
Нищо те си гласуваха днес пак за догодина бюджет с 1.8 млрд. дефицит и възможност за теглене на 5.3 млрд.. винетките са направо цвете, колко станаха 20 млрд за 2 години.. Голяма веселба, голямо нещо!
24
2
 
30
 
! Отговори
Франки бързия преди 8 години
Добре, правите винетките по 97 лв, НО ако до края на 2016 г. магистрала Хемус не е НАПЪЛНО ГОТОВА, веднага връщате на хората по 30 лв. подавате оставка и от 2017 г. винетката става 55 лв. Така става ли, другарко Павлова?
23
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
4 милиона по 50 не са 180 милиона пак се губя т едни 20 милиона годишно. При цена от 100 лева колко ще изчезнат по веригата и какво ще получим за тях освен имагинарното почистване, което ужким извършват а сме затънали в мърсотия, наводнени улици и преспи ощеот първият сняг.
22
25
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Разбирате ли че проблема на тази държава сте вие нещасниците, които коментирате. Вижте колко сте прости... само ревете,че са лоши пътищата и когато се реши да се вземат мерки и да се подобрят сте против. Няма как да стане без да се взимат повече пари. Готов съм да плащам повече, дори и 140лв да беше пак съм съгласен. Протестите трябва да се правят след 1 година ако се види, че въпреки увеличението няма подобрение на пътищата.
21
0
 
6
 
! Отговори
Resene преди 8 години
Koito polzva barzi i pravi magistrali, da si plasta vseki pat patni taksi po tarifi za kilogram teglo mps i kilometar izminat pat. Kakto e v 5 zvezden hotel ili restorant. Polzvash, plastash - hem i 20%dds ima :-):-):-) na patnite taksichki?! :-)Nali taka e v Evropata - Italy, France, Austria, Ellada?! :-) Koito kara po ulici s dupki, nisto ne plasta. :-)Vinetkite zaminavat na bukluka za recyclirane i parno otoplenie na garmenskite parkingi za kone i magareta.:-) Vinetkite biaha ujasna greshka:(
20
0
 
18
 
! Отговори
мен преди 8 години
по турско не е имало толкова данъци и то толкова големи, ***, от 250 000 000 които прибирате сега само 100 000 000 влизат по предназначение, сега ще станат 375 000 000 и пак толкова ще влизат, това е една чиста кражба! То цяла банка окрадохте, нагли до безбожие!Що ме триете бе баламурници, не ви харесва истината ли, за ТТИП да ви кажа ли някой неща.... как натискат да се подписва до края на 2016 и лоша дума да не се казва!!
19
0
 
34
 
! Отговори
Ангелин преди 8 години
За да вземеш парите от един клиент, трябва да му предложиш качествен продукт, нали така? Какво Вие предлагате за 97 лева, другарко Павлова, хъм? Ще ви кажа - един геврек с по-голяма дупка! п.п. Всичките сте жалки, бездушни същества, които мислите само и единствено за своето благополучие... презирам ви!!!
18
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никъде не видях и не прочетох, какво ще се промени с новите по-високи цени на винетките. Какво по-добро ще се случи в пътната ни инфраструктура ? Никакви намерения, само едно нищоприказване, че парите не стигат. Сега и Станишев го няма вече, кой ли ви е виновен ? Народа нали ? Може да са 8 лв. на месец, но са си нашите 8 лв. и то поредните, които искате да получите даром срещу не вижданата ви наглост и безхаберие. Крадци нагли и прости !
17
1
 
41
 
! Отговори
просто питам преди 8 години
Тази пухкава партизанска внучка не знае ли или иска да ни лъже. Вцената на горивото има включени акцизи, данъци, мита и ДДС. Тези суми също следва да отиват за пътищата, а не за партийни разходки.Лилито трябва дазнае, че винетката е ТАКСА, А НЕ ДАНЪК, т.е. срещу платеното следва да стои услуга - качествени пътища, вертикална и хоризонтална маркировка, осветеност. Освен магистралите, кои други пътни участъци са качествени. Дупки, няма маркировка, няма мантинели, за какво да се плаща?
16
1
 
28
 
! Отговори
киро преди 8 години
След като не стигат парите за поддържане на пътища да ги вземат от държавата а не от джоба на обикновенния граждани. Хора сабодете се хайде на протест не може така да се подиграват с нас... Докога ще ни *** като *** до кога?....
15
1
 
38
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
Няма ли кой да а попита тази никаквица къде отиват парите от акциза за горивата? При 4 млн автомобили по 10 000 км на година са 40 млрд км пробег. По средно 10/100 разход и 1 лв акциз това да 4 милиарда лева! Ало-о къде са тези пари?
14
0
 
9
 
! Отговори
kurti преди 8 години
koe e to zimnno podiurjane na sega6nite 20 gradusa .. a i snqg da padne vse tq ......KATO SME SUS ZIMNI GUMI NEMA STRA6TNO .. TAKA I TAKA NQMA DA E PO4ISTENO