Майката на баретата Шарков: А осъдени МВР шефове?

Ваня Рибчева обединява пострадалите от липсата на правосъдие
22 ное 2015 22:30,
32
Майката на баретата Шарков: А осъдени МВР шефове?
Ваня Рибчева, майка на убитата барета. Снимка: bTV

В момента, в който приключи делото срещу стрелеца от Лясковец Петко Петков, трябваше да приключат още няколко дела за смъртта на спецполицая Емил Шарков – срещу бившия главен секретар на МВР Светлозар Лазаров, срещу шефа на отряда за борба с тероризма Георги Гайков и срещу бившия директор на „Криминална полиция” Атанас Илков, коментира пред bTV Ваня Рибчева, майка на убитата барета.

"Има много хора и институции, които са заинтересовани от това бързо-бързо да се посочи виновен за смъртта на сина ми и раняването на момчетата и да се подчертае, че е единственият виновен", каза тя.

Още по темата

Рибчева посочи, че именноЛазаров е човекът, който еднолично е взел решение операцията в Лясковец да се проведе без да се интересува докъде е стигнала подготовката за нея.

"Отивате в Лясковец, разбивате му прозорците на тоя ненормалник, хващате го и го предавате на местните" – били думите му пред шефа на отряда Гайков, който нямал смелостта да каже, че подготовката на операцията е доникъде.

Рибчева посочи, че знае това от човек, който е присъствал на разговора в кабинета на зам.-главния прокурор Борислав Сарафов ден преди щурма.

Майката на Емил Шарков запита и как служба КОС е издала на Петко Петков разрешителни за оръжие при положение, че и в съда нейните служители са признали, че са знаели, че той не е ловец.

Рибчева беше категорична, че прокуратурата стопира разследването срещу виновните в МВР, като посочи, че след последната проверка на инспектората, материалите са били предавани на СГП, но вече година няма движение.

Междувременно, един от ранените спецполицаи е на практика инвалид - травмата на ръката му създава проблеми даже в ежедневието.

Рибчева обяви, че има желание да обедини хората, които са пострадали от липсата на правосъдие у нас. "Не е достатъчно един човек да негодува от определени действия или някакви системни ходове. Просто трябва хората да бъдат обединени", заяви тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
стига сте мъчили горкия човек, косата му почерня от стрес.
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
TO I BRATIA GALEVI SA BIVSHI BARETI,NO SE SKITAT NEMILI NEDRAGI PO SVETA PO VINA NA NIAKOI OT VARHOVETE NA MVR.
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За всички наказания ,за кой каквото сие надробил.Политиците несе бъркайте в съдебната система.Лазаров е най големият виновник,но излъга нещо Борисов и го заметоха под килима.
18
1
 
0
 
! Отговори
Стефанов преди 8 години
Отговор на 10 - "Емил Шарков е бил наясно с рисковете на професията си - жалко че загина, но се случват такива неща, когато си фронтовата линия!" - така е, колега, но проблемът е, че си отиде напразно. Лоша организация на операцията и малшанс за момчето. Това не оневинява Петко Петков. Но вината е преимуществено на началниците на Емил Шарков.
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мутрата бай Миле ако знаеше,че преоблечените като барети са други мутри ,нямаше да легне на земята и да ги изпозастрелят като пилци.Не се знае Петко до каква степен е имал страхова невроза и от какво е причинена,а и децата го стресирали с поведението си.Въпросът е призоваван ли е Петко да си предаде оръжието или за проверка?
16
1
 
1
 
! Отговори
Вуте преди 8 години
"Правосъдие" в България аз го разбирам така: Съдията става прав /става от стола /,когато произнася присъдата.
15
1
 
6
 
! Отговори
номер2 преди 8 години
Как ТАКА ще съдят служители на МВР? НАЛИ, АКО ГИ СЪДЯТ ВСИЧКИ, АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА ВЛЯЗАТ В ЗАТВОРА!
14
2
 
4
 
! Отговори
Шаран_БГ преди 8 години
Ако имаш време и средства, дай под съд цялата държава ! Даваха филм за четирима нещастници, прекарали по 15 /петнадесет/ години в затвор в Англия. Установява се тяхната невинност, държавата им дава някакво обезщетение, пускат ги на свобода. За да са в кауша, полицаи им фалшифицират показанията им!! Няма ни един полицай осъден ! Това в Англия ! Да осъдиш в България висш полицай - кой съд и съдия ще го стори ?
13
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Френските спец нямат жертви при внезапното нападение на апартаменти на джихадистите Париж. Но имат тактика за всички ситуации .ображдат мястото Даже ( даваха видео ) разговарят както са отвън с тях , въпреки стрелбата , която се разнася отвътре ! Преди да се взривят и част от тялото им излита през прозореца. При всички случай питат нещо , както питаха жената :" Къде е твоя приятел" и тя отговори : "той не ми е приятел "
12
1
 
0
 
! Отговори
kiki преди 8 години
ima li smisul.....
11
18
 
22
 
! Отговори
gogi преди 8 години
Айде,стига пози!!! Този Шарков получаваше добри пари за тази работа!!!! Знаел е добре какво го чака всеки ден!!! Да е станал шивач !!!!!
10
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това са абсурдни неща! Емил Шарков е бил наясно с рисковете на професията си - жалко че загина, но се случват такива неща, когато си фронтовата линия!
9
2
 
14
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 8 години
АБСОЛЮТНИ НЕКАДЪРНИЦИ И УБИЙЦИ!!!/съд и затвор за тия нещастници/
8
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Начело с пишман-експерта Орешарски, вътрешния министър Цвъколин Йовчев, секретаря Лазаров и шефа на ДАНС Дебелян Пеевски, всички са за съд и затвор
7
2
 
24
 
! Отговори
Петко ---е невинен преди 8 години
ПЕТКО --МОЖЕ И ДА Е ШАШАВ.....АМА , ОНИЯ "СПЕЦОВЕ"---са ОЩЕ ПО-ШАШАВИ.....!ОСТАВКИ И СЪД!!!!Тука --няма Правосъдие .Обърнете се към Брюксел и Хага!)
6
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стрелеца не беше луд, нито опасен, а беше просто един киселяк който не излиза и не говори с никого. Такива в България има толкова много. Този човек беше нападнат в дома му от барети с автомати все едно е арабски терорист. Не казвам, че е бил прав, но го осъдиха само за да оневинят онзи *** секретаря на МВР, който тотално се издъни. Хората му пострадаха изцяло заради некадърноста му, а той даже не беше разследван и наказан.
5
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Канцеларските послушковци винаги минават метър.И при пожара на влака към Червен бряг имаше много жертви,но го отнесе шафнера.За сетен път се потвърждава ,че в БГ има две Темиди.Едната е за простосмъртните,а другата за миропомазаните от светая светих БСП!Поради глупостта на един началник от полицията загина полицай.Стигам до извода,че има скрити номенклатури,които закон не ги лови.
4
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Петко Шашавия сигурно има някаква вина,но къде са тези,разпоредил тази безумна операция?!Има ли пострадал служител,при изпълнение на служебните задължения,не може да няма и виновен ръководител!
3
3
 
4
 
! Отговори
магарета преди 8 години
Най-добрите са,по-добри от тях няма в момента...
2
3
 
41
 
! Отговори
Свещенна тъпота!! преди 8 години
Жената е права!ТОВА СИ БЕШЕ ГАВРА СЪС "СПЕЦ ОТРЯДА"---и ОЧИТАНЕ НА ДЕЙНОСТ ПО "СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ"!!!Всичко можеше да приключи със "повиквателна" от КОС , "справка" и ....ОТНЕМАНЕ НА ОРЪЖИЕТО!АКЦИЯТА ---БЕШЕ ВЪРХА НА ТЪПОТАТА!!!ОСТАВКА И СЪД!!!П.Петков е невинен.Всеки има право на ---"САМОЗАЩИТА"!АЛАРМИРАЙТЕ БРЮКСЕЛ И СЪДА В ХАГА!!!!

Спонсорирани публикации