До Донецк и назад: Бунтовникът- бияч

Георги Близнаков винаги е бил русофил
Обновена: 1 мар 2016 12:53 | 1 мар 2016 10:37, Мария Нестерова
445

 Снимка: Миротворец

Георги Близнаков, един от биячите на Околовръстното, се оказа част от спецотряда "Тайфун" на сепаратистката Донецка народна република.

Според първоначалната информация Близнаков е бил там само за седмица, за да си направи десетина снимки за реклама и никога не е участвал в бойни действия.

Още по темата

Въпреки това украинският портал "Миротворец" е включил Близнаков в базата си данни с проруски екстремисти. На някои от снимките се вижда и медал, за който не е ясно за какви услуги е.

По-късно вчера стана ясно, че Украйна е изпратила искане Близнаков да бъде екстрадиран. Информацията бе потвърдена от съветника на министъра на вътрешните работи Антон Герашенко пред БНР.

Герашченко обясни, че Близнаков се издирва за участие в проруски батальон и мъчения на украински граждани  - "като лице, което незаконно е преминавало границата на Украйна, участвало е в незаконни въоръжени формирования и е воювало срещу Украйна".

"Ако се докаже, че непосредствено е участвал в убийства и мъчения на наши граждани, то той може да бъде осъден на лишаване от свобода", добави Герашченко.

Припомняме, Георги Близнаков, Христо Христов, Александър Гечев и Мартин Марков бяха арестувани за побоя над Васко Наумов в ролята им на охранители на Ивайло Борисов – Ториното, сочен за дясна ръка на Златко Баретата.  Той заяви, че биячите са били в изпитателен срок, като ги защити, че са били предизвикани.

У нас Георги Близнаков не крие русофилските си убеждения, той активно участва в проруски шествия и анти НАТО протести, облечен във военна униформа и развяващ знамето на Въздушно-десантните войски на СССР.
 


445
Напиши коментар Коментари
181
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До блг

Да ти кажа, даже да беше някой ислямски фанатик, едва ли щеше да засича хора по улиците и да им избива зъбите.
Това е приоритет единствено на полуруските кандидат-колхозници.
180
2
 
6
 
! Отговори
блг преди 7 месеца
а akо беше заминал за ИД тогава ще ли да се пише нещо за него аа май нищо нали?! Ех тези евроатлантичесkи ценности що са сладки
179
5
 
6
 
! Отговори
пешо преди 7 месеца
ДНР се биха и продължават за се бият за за своята свобода,не искат да падат под евроатлантическо робство
178
6
 
8
 
! Отговори
берьозин преди 7 месеца
Всички руски слуги в България са копие на това говедо! !! Прост, по прост, най прост, русосифилистик !!!
177
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
DOBRO MOMCE,DETO SAMO MALKO UKRAINZI E UBIL,A V BALGARIA NE SE ZNAE KOLKO HORA E PREBIL--OTGOVORA GO ZNAE SLADKOTO BARETATA.
176
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Дарвин вече може да е спокоен. В България са открити руФОСИЛИ от неизвестен на науката досега хумануид наречен от учените Путекантроп(Putecantropus Balkani). Това е липсващото звено между човекоподобните маймуни и съвременния човек. Задържан е и един жив индивид за хулиганство. Предполага се, че неидентефицираните военизирани формирования в Донецк наричани досега малки зелени човечета (Homunculus viridi) спадат към същия вид.
175
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До кога ще сме политически коректни и ще наричаме тези терористи бунтовници които са си живи наемни терористи и биячи на нашите жени ?
174
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Боби е факир по финанси и икономика ама руска защото тя си има специфики , докато тук имаме факир по историческо мислене и фактология, пак руски с нейните си специфики.
173
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Всякой ршкой на задной прашкой! Българските русуфили да го смучат без да са го умили! Всеки герберас-***! Всяка гербераска да ми се напраска! Само като Го види, да не се стряска!
172
11
 
5
 
! Отговори
ник преди 7 месеца
Тука много платени турски *** и козяшки *** са почнали да надигат глави!На България трябва един полк войници кото тоя гражданин за да озапти резенетата и европенделарите които бавно я задушават
171
2
 
4
 
! Отговори
До 317 преди 7 месеца
Честита Баба марта на братския ръски народ, понеже сме едва ли не един и същ народ този обичай би трябвало да е мнооого разпространен в матушката. Я акъллията Боярски да ни обясни громейки.
170
1
 
2
 
! Отговори
До 317 преди 7 месеца
Ох, акъллията ми той. Хахаха
169
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Шуте, говорехме за опълченците на Шипка и турските сили там. Знам, че се оплете и сега се мъчиш да замазваш. Бъди мъж, всеки може да сгреши.
168
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Чети бре Пенчо, чети! Шуте, Русия, не само, че не изпраща нота ами всячески се опитва да подтикне Портата чрез войски да осуети съединението като казва, че ако това стане тя няма да се намеси по никакъв начин. Султана не праща и един аскер за ужас на Русия. Не само историческо мислене нямаш ами и фактите не познаваш тpоле, как са те наели не знам, явно не достигат качествени кадри и изборът се свежда до "к'вот дойде".
167
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Шуте, защо Русия скрива подписката събрана от българските земи и предадена на руските представители за да бъде информиран Берлинския конгрес? Защо Русия не допуска и български представител на същия този конгрес? Все риторични въпроси, нали? Колко си смешен, само ако можеш да проумееш хумореските които повтаряш.
166
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Царев Боярски Санстефанска България е утопия. Никоя Велика сила не би допуснала Русия да се разпорежда с толкова огромна територия близо до Проливите или си мислиш, че това щеше да е България, а не руска губерния Сан стефано управлявана от графа Игнатиев, за славата на Имперска Русия. О неразумни Юроде, поради что се срамиш да се наречеш българин???
165
1
 
6
 
! Отговори
аноним преди 7 месеца
Прост, по прост, най прост, атакист, комунист, русосифилистик ,неук ,изменник на Родината !!!!!!
164
2
 
11
 
! Отговори
ажур преди 7 месеца
РУСИЯ И НАЙ - ГОЛЯМИЯТ ВРАГ НА БЪЛГАРИЯ !!! НОРМАЛНИТЕ ИСТИНСКИ БЪЛГАРИ ЗНАЯТ ЗАЩО !!!!!
163
4
 
7
 
! Отговори
До 296 преди 7 месеца
Неграмотен ама няма как да видя 25 000 като 350- 400 000. Всичките ти"познания " са като това руФОСИЛе.
Съединението забрави ли го? Хайде поразгроми ни и за него. Не почвай само с това как руският народ ни подкрепял ама видиш ли лошият цар тогава...тези смешки ги остави за клоунадата в детската градина
162
1
 
5
 
! Отговори
аноним преди 7 месеца
Пускайте го този юнак - русосифилистик в Украйна , там ще му разкажат играта в съда, а преди това ще го пуснат на едни 150 килограмови украинци да потренират бокс !!!!!