До Донецк и назад: Бунтовникът- бияч

Георги Близнаков винаги е бил русофил
Обновена: 1 мар 2016 12:53 | 1 мар 2016 10:37, Мария Нестерова
445

 Снимка: Миротворец

Георги Близнаков, един от биячите на Околовръстното, се оказа част от спецотряда "Тайфун" на сепаратистката Донецка народна република.

Според първоначалната информация Близнаков е бил там само за седмица, за да си направи десетина снимки за реклама и никога не е участвал в бойни действия.

Още по темата

Въпреки това украинският портал "Миротворец" е включил Близнаков в базата си данни с проруски екстремисти. На някои от снимките се вижда и медал, за който не е ясно за какви услуги е.

По-късно вчера стана ясно, че Украйна е изпратила искане Близнаков да бъде екстрадиран. Информацията бе потвърдена от съветника на министъра на вътрешните работи Антон Герашенко пред БНР.

Герашченко обясни, че Близнаков се издирва за участие в проруски батальон и мъчения на украински граждани  - "като лице, което незаконно е преминавало границата на Украйна, участвало е в незаконни въоръжени формирования и е воювало срещу Украйна".

"Ако се докаже, че непосредствено е участвал в убийства и мъчения на наши граждани, то той може да бъде осъден на лишаване от свобода", добави Герашченко.

Припомняме, Георги Близнаков, Христо Христов, Александър Гечев и Мартин Марков бяха арестувани за побоя над Васко Наумов в ролята им на охранители на Ивайло Борисов – Ториното, сочен за дясна ръка на Златко Баретата.  Той заяви, че биячите са били в изпитателен срок, като ги защити, че са били предизвикани.

У нас Георги Близнаков не крие русофилските си убеждения, той активно участва в проруски шествия и анти НАТО протести, облечен във военна униформа и развяващ знамето на Въздушно-десантните войски на СССР.
 


445
Напиши коментар Коментари
152
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До блг

Да ти кажа, даже да беше някой ислямски фанатик, едва ли щеше да засича хора по улиците и да им избива зъбите.
Това е приоритет единствено на полуруските кандидат-колхозници.
151
2
 
6
 
! Отговори
блг преди 11 месеца
а akо беше заминал за ИД тогава ще ли да се пише нещо за него аа май нищо нали?! Ех тези евроатлантичесkи ценности що са сладки
150
5
 
6
 
! Отговори
пешо преди 11 месеца
ДНР се биха и продължават за се бият за за своята свобода,не искат да падат под евроатлантическо робство
149
6
 
8
 
! Отговори
берьозин преди 11 месеца
Всички руски слуги в България са копие на това говедо! !! Прост, по прост, най прост, русосифилистик !!!
148
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
DOBRO MOMCE,DETO SAMO MALKO UKRAINZI E UBIL,A V BALGARIA NE SE ZNAE KOLKO HORA E PREBIL--OTGOVORA GO ZNAE SLADKOTO BARETATA.
147
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До кога ще сме политически коректни и ще наричаме тези терористи бунтовници които са си живи наемни терористи и биячи на нашите жени ?
146
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Всякой ршкой на задной прашкой! Българските русуфили да го смучат без да са го умили! Всеки герберас-***! Всяка гербераска да ми се напраска! Само като Го види, да не се стряска!
145
11
 
5
 
! Отговори
ник преди 11 месеца
Тука много платени турски *** и козяшки *** са почнали да надигат глави!На България трябва един полк войници кото тоя гражданин за да озапти резенетата и европенделарите които бавно я задушават
144
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Царев Боярски Санстефанска България е утопия. Никоя Велика сила не би допуснала Русия да се разпорежда с толкова огромна територия близо до Проливите или си мислиш, че това щеше да е България, а не руска губерния Сан стефано управлявана от графа Игнатиев, за славата на Имперска Русия. О неразумни Юроде, поради что се срамиш да се наречеш българин???
143
1
 
6
 
! Отговори
аноним преди 11 месеца
Прост, по прост, най прост, атакист, комунист, русосифилистик ,неук ,изменник на Родината !!!!!!
142
2
 
11
 
! Отговори
ажур преди 11 месеца
РУСИЯ И НАЙ - ГОЛЯМИЯТ ВРАГ НА БЪЛГАРИЯ !!! НОРМАЛНИТЕ ИСТИНСКИ БЪЛГАРИ ЗНАЯТ ЗАЩО !!!!!
141
1
 
5
 
! Отговори
аноним преди 11 месеца
Пускайте го този юнак - русосифилистик в Украйна , там ще му разкажат играта в съда, а преди това ще го пуснат на едни 150 килограмови украинци да потренират бокс !!!!!
140
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ние по тогавашното право плащаме за свободата си в белгийски златни франкове. Браво на руснаци, румънци, молдовци, украйнци и фини. Но това не ни задъжава с нищо нито км Царска Русия, нито към СССР, нито към съвременна демократична Русия. Империите си преследват интереса, а тоя не е добър за малките държави и народи и затова се обединяват, за да са силни заедно- ЕС ,НАТО.
139
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Царев Боярски При Илинденско-преображенското въстание щяхме да сме свободни в цялата територия на съвременна България плюс Кавала и западните покрайнини. Нищо некоректно няма.Русия иска Проливите и за тях воюва, ние за собствена държава. Почитаме подвига на всички воювали в тази война, защото ние побеждаваме, ние българите, разбери това. Тогава се възраждаме, възкръсваме ако щеш. Ако Русия е била на наша страна след това е щяла да успее. Обаче за нея това е поредната война, а
138
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Виновни са Русия и Австрия и Фердомравкатаи ген. Савов-храбър но ***
137
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Царев Боярски

На 9 юни българският заместник-главнокомандващ генерал Михаил Савов поставя на своето правителство срок от десет дни за решението дали да воюва срещу съюзниците или да разпусне войските. На същия ден кабинетът Данев отговаря положително на руското предложение за посредничество, но при условие, че арбитражът бъде извършен до осем дни и да се отнася само за „спорната“ зона между България и Сърбия. Руската страна обещава решение в кратък срок, но иска от България да приеме арбит
136
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Царев Боярски Любимата ти Русия за малко не губи войната, обаче има там едни Опълченци, смели българи, дето обръщат хода на войната.То и дедо Вазов за тех е писал ама требе освен да се папа и да се чете
135
5
 
1
 
! Отговори
Патриот преди 11 месеца
Истински българин, горд съм, че имаме такива съотечественици!
134
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Царев Боярски И и плащаме за това - белгийски златни наполеони.
133
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Царев Боярски жокерче: Оръжието е било по-добро от това на съседите. Всъщност най-доброто по свето и нас. Това съчетано с храбростта на българския войник обяснява защо всички врази са бегали по бойните полета, включително и любимите ти казаци през Първата световна война.