Професия – ловец на нарушители!

Веселин е направил над 400 клипа, гледани над 100 000 пъти
14 мар 2016 11:14,
27
Професия – ловец на нарушители!
Снимка: bTV

Веселин Стойчев е един истински ловец на шофьори нарушители. Неговото хоби е да заснема и разпространява в интернет клипове с нагли нарушители на пътя. Използва видеорегистратор. Занимава се с това вече втора година и досега е публикувал над 400 клипа, които са гледани над 100 хил. пъти.

Видеорегистраторът е автоматично устройство. При подаване на контакт се включва и започва да снима.

"Изисква време да сортираш клиповете, да подбереш опасните ситуации, да ги обработиш с подходящия редактор. Тази моя инициатива цели обучение на подрастващите как не трябва да се държат на пътя", разказва Веселин пред bTV.

В обектива на камерата влизат всякакви нарушения: "Престрояване без мигач, засичане, превишена скорост. Има и доста фрапантни нарушения с непропускане на линейка напоследък. Имаме три такива клипа на сайта", казва Веселин.

Сред най-фрапиращите случаи, заснети от него, е инцидент на столичния бул. "Прага" – Веселин едва не се удря в луксозен автомобил, след като бива засечен. Вместо да се извини, човекът отсреща му показва среден пръст.

"Всичко е заради нетолерантността на пътя. Дори не е толкова заради скорост или заради самите пътища", посочва той.

Веселин признава, че и той прави нарушения, но се старае да спазва правилата за движение. Усеща се, че се старае все повече, особено когато е с видеорегистратора.

Той дава за пример Русия – там също борят агресията с подобни регистратори.

Чрез Facebook страницата "Лудостта по пътищата на България. Нека я спрем" Веселин се надява да промени лошите навици. Вярва, че ефект има, а подобни инициативи са реакция от напрегнатия ни живот.

"На българина му омръзна постоянно да в напрежение. Иска да се почувства истински гражданин, който има право да упражни някакъв контрол върху институциите и даже контрол върху тези, които ни газят по пътищата", посочва той.

Веселин организира и подписка за законодателни промени, които да позволят използването на видеоматериал като доказателство в съда.

Междувременно статистиката сочи, че през 2015 г. 665 души са загинали по пътищата, а 8600 са били ранени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
1
 
! Отговори
цонк0 преди 8 години
ето ви един неусъществен полицай
20
2
 
2
 
! Отговори
GG преди 8 години
И що приказвате глупости като не знаете? Dashcams/видеорегистратори в Русия има заради измамите с хора скачащи на капака, не да се видят колко лошо карат.
19
0
 
1
 
! Отговори
до 7 от Неа преди 8 години
Не е проблем , ако си заснел нарушение или престъпление .
18
1
 
1
 
! Отговори
Неа преди 8 години
Евала ! Аз ги изпращам в полицията , ако искат да вземат мерки
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Клиповете са много подходящ учебен материал за авто школите, показват реални ситуации. Кой крив и кой прав решават магистратите.
16
6
 
7
 
! Отговори
аз преди 8 години
професия доносник.
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До "Един българин": от думите ти лъха безгранична "любов" към Русия, НО Русия е страната с най-много т.н. автоматични регистратори в света и там тенденцията е почти на всяка кола да се монтира такъв.И колкото и да не ти харесва но това помага. И не само ние но и много страни могат поне за това само да вземат пример от тях.
14
5
 
1
 
! Отговори
7 преди 8 години
Хубаво е да четете законите ... Хубаво е да знчетете законите ВНИМАТЕЛНО!!!Без негово знание ... Демек в магазинчетата ако е написано си е напълно законно! Пълна глупост е че могат да те снимат законно на пътя! Май й за тва туриха знак за камера, ако не се сещате...
13
6
 
5
 
! Отговори
що бре Весо преди 8 години
Ех Весо, Весо...не те приеха в милицията и реши да избиваш комплекси? Ти да не си брат на оня дето не са го приели в гранична милиция и лови бежанци с АТВ?
12
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Веселин е комплексирана клюкарка
11
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е хубаво, което прави. Въпросът е, това видео признава ли се като доказателствен материал от съда, че да се наложи глоба? А вторият е, има ли събираемост на тази глоба или всичко е проформа. Мисля, че ги знаем отговорите и на двата въпроса.
10
5
 
13
 
! Отговори
хахаха преди 8 години
Другарят си няма работа и сметките му ще излязат криви. По сегашния закон,трябва за 400 те клипа да стане свидетел по отделно.Демек доста време ще виси в Кат и ще дава обяснения. :) И накрая файда,никаква. За без мигач -10-15 лв глоба,а той ще е висял и писал като паяк обяснения цял ден.
9
11
 
16
 
! Отговори
Алабала преди 8 години
"Никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание и т.н.Кой е нарушителят в случая?"Ами знайте си тогава - бъдете нащрек, защото Веселин Стойчев ви следи.А освен знаете ли, че всеки офис и всяко магазинче си имат камери? Те дали не нарушават забраната, а?
8
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А защо не въведе другарския съд, другарят? В държата има закони, има КАТ, има МВР. Другарят да си намери законно хоби.
7
18
 
14
 
! Отговори
До Веселин... преди 8 години
Веско, погледни какво пише в чл. 32, ал. 2 в една тънка книжка, наречена Конституция на Република България!или: Никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание и т.н. Кой е нарушителят в случая?
6
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това не е професия, това е хоби.
5
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
карам си с 80 на околоМръсното, в средна лента и профучават 2 автомобила от двете ми страни с над 120 защото си правят гонка. Не ми трябва техника за да кажа че карат с превишена скорост.
4
4
 
23
 
! Отговори
До 1 преди 8 години
Превишената скорост много лесно се измерва, че е превишена. Шофираш с максимално разрешената скорост, а край теб прелитат някакви, сякаш си спрял. Превишена ли е тяхната скорост или не?
3
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този човек сам върши това, което цялата армия от полицаи в София не могат да свършат, въпреки че заплати получават за това.
2
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Подобни простотии трябва да се забранят с закон.Защо плащаме милиарди за МВР, след като КАТ, който е част от това МВР, не си върши работата, както е по закон и някакви любители се опитват да свършат работата на КАТ? Ако ще си купуваме видеорегистратори, поне да закрият МВР и КАТ, за да не плащаме милиарди за нимому ненужни държавни структури.Това, което трябва да се направи е ясно - да се накара КАТ да заработи, а ако не може, както е досега, КАТ трябва да се закрие и да се замени с нещо друго