Достойно! Дядо върна 80 лв. в банка, дали му ги в повече

84-годишният дядо Велко Велков получил парите по погрешка
Обновена: 8 апр 2016 11:06 | 8 апр 2016 10:44,
61
Достойно! Дядо върна 80 лв. в банка, дали му ги в повече
Снимка: Facebook, Ивайло Кехайов

Пенсионер върна 80 лева на касиерка в банка, тъй като му дала повече по погрешка. За достойната постъпка разказа пред Dnes.bg Ивайло Кехайов, който случайно станал свидетел на случката.

"Днес ходих до една банка. Малко след мен влезе един дядо, на 84 години, който изглеждаше почти като клошар - окъсан, одърпан, дори със скъсани обувки. Направих си генералния извод – просяк, който ще иска пари от банкерите за хляб", разказва Ивайло.

Старецът обаче не поискал пари, даже напротив. Директно отишъл при касиерката в банката и казал: "Момиче, направила си голяма грешка, виж провери!".

Ивайло решил, че човекът си е изтеглил пенсийката и ще се оплаква, че е получил по-малко пари. Жената се панирала, започнала да брои парите, да си засича касата... А дядото продължавал да настоява: "Момиче, провери си грешката, голяма грешка си направила!".

Насъбрали се служители, а човечецът кротко обяснил грешката, която всъщност била в негова полза. "Дала си ми 80 лв. повече", казал простичко 84-годишният дядо.

"Всички бяха шокирани. От банката го помолиха да седне, да засекат касата, защото никой не вярваше, че може да е станала такава грешка – той ги даваше, а те не искаха да ги вземат, докато не се уточни разликата в касата. Още по-малко хората очакваха дядо, в такова мизерно положение, да върне пари на банката", споделя Ивайло.

Кехайов свършил работата си и излязъл от банката, но след 5 минути решил да се върне. Чудно му било как така пенсионерът е решил да върне парите.

"Нима нямаше да ти е добре да имаш 80 лв. отгоре?", попитал го той. Тогава старецът му споделил, че се казва Велко Велков и е от Кула. Живее със жена си, с която взимат скромни пенсии. Тя е сляпа, но се справяли някак си.

Ивайло предложил да му даде някакви пари, искал някак да го компенсира за достойната му постъпка.

Дядо Велко обаче бил категоричен: "Ама моля ви се, не искам нищо. Това за мене не е геройство!".

Целия разговор чуйте във видеото!

 

Здравейте приятели, днес ми се случи случка. Не съм журналист, но реших да я споделя, защото останах без думи. Който не ...

Публикувахте от Ивайло Кехайов в 7 април 2016 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
15
 
15
 
! Отговори
Свидетел преди 8 години
Цъкате ми минуси, но и онзи ден един умиращ от глад пенсионер беше дал 22000лв на ало измамници.Любимия ми слуай е 15000лв за разваляне на магия!Кой в България може да даде 15 бона за разваляне на магия?Умиращ от глад пенсионер.
19
32
 
8
 
! Отговори
Свидетел преди 8 години
Тези хора вече не са за това време. Затова и ще измрат в мизерия.Познавам много такива умиращи от глад пенсионери с 600лв пенсия!Правят се на изнемогващи, а имат хиляди - десетки хиляди!Просто са си такива - мизерници.Лично знам такъв човек с 600лв пенсия, на когото първата му работа за деня е като стане да отиде да види какво има в кофата за ***!
18
2
 
65
 
! Отговори
az преди 8 години
Да са живи и здрави дядото и съпругата му! Ние да му мислим. Чета коментарите и чак не ми се вярва ... Кога стана толкова лош тоя народ? Как ще я караме, като и последния достоен възрастен човек си отиде от този свят?! Какви хора сме? Какво поколение отглеждаме и на какво ги учим? Страшно ми става.
17
2
 
11
 
! Отговори
непонасяща злоба преди 8 години
До Анонимен Ми то тоз Кехайов ясно е написал, че не е журналист. Споделил е лични мисли което не значи, че се е държал непочтенно с човека. Нали се сещаш (по-вероятно е обаче да не се сещаш), че дядото едва ли ще прочете в нета мислите на Кехайов, чиито делата говорят сами по себе си за него.
16
1
 
45
 
! Отговори
Бургас преди 8 години
До Професор 9Извинявам се,ама Вие сте още по-***.Човека е върнал парите на касиерката,не на банката,защото в края на работния ден,когато не си равни касата,тя ги плаща а сигурно получава не повече от 400-500 лева заплата.Не си мислете,че като работи в банка един касиер получава голяма заплата и като направи грешка си плаща, и яко.
15
1
 
18
 
! Отговори
до 24 преди 8 години
Никой никого не кара насила в банката. Щом си отишъл при тях и си си дал г*за, нормално е да правят с него каквото искат. Цялата ни банкова система е порочна, но щом си мълчим значи ни харесва. А на възрастния човек - браво. Сигурно целия му живот не е бил лесен, не си заслужава сега за някакви си пари да си разваля добрия сън с угризения на съвестта.
14
0
 
25
 
! Отговори
Родолюбец преди 8 години
Бог да дарува живот и здраве на този достоен българин, постъпил съгласно повелите на съвестта и сърцето си. Именно на това ни учи светата Православна вяра, която юдео-болшевишките престъпници отрекоха след 1944 г., а множеството от народа им повярва и им се покори. Докато има такива хора ще я има и България. Слава Богу!
13
34
 
6
 
! Отговори
Свидетел преди 8 години
Само да ви кажа на всички, че ей така както го гледате тоя дядо уж беден, ще извади такава сума, че свят ще ви се завие.Масово пенсионерите живеят на гърба на децата си понеже нали пенсията малка и умират от глад, а като се обяди някой ало измамник и веднага измъкват хилядарки.Разбира се ако децата им искат нещо да купят, да уредят къщата те не помагат, но за непознати няма проблем.Оня ден един такъв умиращ от глад пенсионер го спряха да даде 8000лв,, за радиатори на дъщерата на братовчед му".
12
2
 
30
 
! Отговори
fred13 преди 8 години
Тя банката никога не губи, касиерката е щяла да изгори с 80 лв.Къде сте господа управляващи да се замислите върху постъпката на Българина сиромах...?А не само за вашите схеми от далавери, фирми, лични и партийни сметки ... !
11
2
 
23
 
! Отговори
king_for_a_day преди 8 години
23, не ги е върнал на банката, а на касиерката. Банката никога не е назад.
10
0
 
30
 
! Отговори
мила преди 8 години
До Revolution_защо в хранителен магазин да не е глупаво а в банка да е?Нали и в двата случая на касиерката като не и излезе касата, тя ще плаща.... пък касиерките по банките, не взимат много повече от касиерките в магазинитеЕвала на дядото
9
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Revolution_Ако не ги беше върнал, касиерката ще трябва да ги покрие от заплатата си. Банката няма да е на загуба от цялата работа, но касиера е материално отговорно лице (МОЛ) и отговаря за касовата наличност. В случай на липса, касиера си плаща. В случай на излишък - осчетоводява се като извънреден приход....и те така.
8
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Такива честни хора отдавна умряха единственият оцелял е само този старец.След като и той умре Д ано да си е жив и здрав още дълги години със него ще умре и последният честен човечец!
7
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Смееш ли да не ги върнеш! После банката ще си ги потърси с лихвите.
6
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мъ тоз Кехайов напрао пръсва кът джурналист, бря! Личи си че е от Търново."Следвайте и логиката" пише, хаахахахаа. Първо се научи да се отнасяш с УВАЖЕНИЕ към такива възрастни хора, а не да се държиш все едно е клошар. Не ти е умрял за "нещата" в магазина, недей го посрамва така.Не казвам, че не трябва да се даряват неща на бедни, но достойни възрастни хора като този, ама... научи се на малко такт.
5
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
поклон -учете се!!!!!!!!!!!!
4
0
 
26
 
! Отговори
Антиподи преди 8 години
Преди години по погрешка бяха превели към социалните помощи на шведскосемейство от Сливен,ако не се лъжа,крупна сума с много нули.След като грешкатабе разкрита и сумата отнета,като ги попитаха не са ли били изненадани и да направятсправка,отговорът беше,че е много гадно банкоматът да ти пуска само по 400 лв дневно,едва дочаквали другия ден;и как така ще им ги спират?Едните-цял живот работили и не искат нищо даром.Другите-цял живот получавали всичко даром и искат така да е постоянно!
3
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боже мили, как си ги създал българите. Вече ако някой прояви честно е новина!?!?! Че аз съм възпитаван с честност, почтеност, респект, УЧТИВОСТ! Както и много други. И това е нормалното! В България обаче нормално стана да си тарикат! Да търсиш далаверката, тънката лайсна. Всеки честен е будала или прецакан! Това ни е мисленте в днешно време за огромно съжаление. Оскотял народ Иначе веднага този си бил направил извода, че човекът е просяк! По тази логика 80% от българите са просяци!
2
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Потекоха ми сълзите, рядко има достойни хора. В България, лъжат навсякъде и който е по-честен и достоен става за присмех и подигравка. Аз също бих постъпила по същият начин, но вярвам, че доброто се връща. Този човек не позира, защото той не разбира, че го записват дори, но от гласът му звучи такава топлина и човещина, че думи нямам. Целувам му ръка.
1
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До НакараТъп си ти. Надявам се хора като теб никога да не прокопсат в живота.