България – в топ 3 на руските туристи за това лято

Ангелкова: Привлякохме голяма част от туристите на Гърция и Турция!
Обновена: 28 апр 2016 14:05 | 28 апр 2016 12:14, Анисия Иванова
68
България –  в топ 3 на руските туристи за това лято
Архив: Булфото

Очаква ни много добър летен сезон и трябва да предложим високо качество, за да се върнат туристите и следващото лято. Миналата година се борихме с трудния сезон и започнахме активна работа с големите туроператори. Този сезон България е предпочитана дестинация за лятна почивка. Това заяви министърът на турзима Николина Ангелкова в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

По думите й засилен е интересът от Русия, като страната ни попада в техния топ 3 на предпочитани места за лятна почивка. Очакваме 30% ръст на туристите от Русия, над 20% ръст от Германия, броят на туристите от Великобритания скача с 15%.

"Очакваме повече гости също от Полша, Холандия, Чехия и други страни. За първи път имаме директни полети и туристи от Франция, плавно се увеличават и румънските туристи. Очаквам да спечелим всички гости с високото качество, което предлагаме", обясни министърът.

Според нея сме успели да привлечем голяма част от туристите на Гърция и Турция.

"Тази година обиколихме всички черноморски общини. Обсъждахме теми, свързани с подготовката на предстоящия сезон, както и за лято 2017. Контролните органи изразиха готовност да има приемни навсякъде, за да могат хората да пускат жалби и да се информират. Обиколката по Черноморието няма да е последна, предстоят още такива в най-натоварените месеци. Общините могат да участват наравно в процедурите по отдаване под наем и в концесиите на плажовете. Стигнахме до създаване на звено за борба с шума, въпрос който тръгна от "Златни пясъци", коментира министърът.

Тя обясни, че Министерството на туризма е обявило 24 процедури за отдаване под наем на плажове, като престои да бъдат обявени още 6. Максимално бързо се търсят стопани на плажовете, които са останали без концесионери.

От думите й стана ясно, че и тази година броят на неохраняемите плажове е 90, като 14 са в област Добрич, 22 в област Варна и 54 в област Бургас. Остават трите плажа с по-специален статут - Корал, Иракли, Карадере, които са част от защитените територии.

Министър Ангелкова коментира горещата тема с къмпингуването по следния начин: "Къмпингуването е проблем, който 20-30 години не е разглеждан. Къмпингите са строени 70-те и 80-те години. Секторът е изключително динамичен и трябва да отговорим на очакванията на всички, но да създадем ред и правила. Трябва да имаме чисто море, чист плаж и да предлагаме качествен туристически продукт. Нужен е елементарен достъп до ток, вода, тоалетна, за да осигурим чистотата на плажа".

Тя обясни, че е създадена работна група, в която има представители на всички организации и институции. Те ще се обединят около правила, които трябва да се спазват.

"Хората трябва да знаят, къде могат да къмпингуват и да не нарушават правилата. Надявам се да стигнем до модернизиране на старите къмпинги", каза още Ангелкова.

Целият разговор чуйте във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
17
 
! Отговори
Изпатил преди 8 години
Високото качество??? на кое? храна, чистота, лукс, обслужване? С 420 лева заплата на персонала колко висококачествен ще бъде?
32
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До : Българин - Аве кой си ти да говориш в множествено число ве? Кой сте вие, който не искате руснаците? Ти си единият, другите кой са? Айде без да се изказваш от името на цяла българия. Говори в единствено число .Аз приветствам руснаците, нека идват повече и повече и да остават за постояно в България. По добре руснаци от колкото араби.
31
16
 
12
 
! Отговори
asd преди 8 години
Стига с тези руснаци! Аман! В някои хотели на Швейцария изобщо не допускат руснаци - западняците не искат наоколо такива диваци.
30
17
 
11
 
! Отговори
българин преди 8 години
не ги щем руските алкохолици и ***. Престъпността и венерическите болести ще се увеличат...за въшките да не говорим
29
6
 
10
 
! Отговори
Въпрос преди 8 години
А къде са се дянали хамЕреканските туристи? Нали те са ни "приятели", къде се отчита "ръста" им!? Защо отново до "бедните" руски туристи и парите им опираме?
28
3
 
12
 
! Отговори
чукча преди 8 години
Само морето ни е долнопробен гьол в сравнение с гръцкото,единствено имаме по хубави плажове,а относно тарикатлъците и печелбарството на местните гларуси-коментара е излишен
27
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
като започнат да ги бият спасители и арендатори на плажа....ще видят те едно гостоприемство, у нас полицая може и да не те набие но спасителите ще го направят без да им мигне окото ,също и онези с чадърите...отделно бакшишите как ще ги лъжат ,после идва ред на джепчииките,после силната музика до зори,после паяците...измамите в чейч бюрата,сергиите които пречат на пешеходците,нервните и сприфави български летовници....с една дума дълбоко ще съжалават за избора си
26
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Насам, народеее, насамммм! Хайде на бетонааааа! Не се блъскайте, ще има за всички!
25
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре дошли *** българското мутроморие! Раят на евтиния алкохол и най-известното място в света за практикуване на балконинг! Ха, познайте какви туристи ще привлечем по този начин! Подсказка, няма да са богати туристи с деца.
24
2
 
12
 
! Отговори
алоха преди 8 години
Дреме ми на грездея, тая новина е важна само за ,,батки,, ,,върти синджировци,, и бивши политици с хотелчета.
23
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те хубаво ще дойдат много туристи но хотелерите пак ще ги извратят. Аз съм в Германия и всеки германец с който съм говорил и е бил на почивка в България, казват едно и също. Красива държава, евтиния но храната в хотелите била под всякаква критика. Особенно на Зл. Пясаци и на С.Бряг
22
1
 
6
 
! Отговори
От Бургас преди 8 години
Ако щеше да е силен сезонът,тук вече би имало туристи,засега се размотават трийсетина двойки руски пенсионери,които имат апартаменти в града. Такива бодряшки изявления,са само прах в очите.(както миналата година бяха спасили сезона,ха,ха)
21
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От някоя деревня ако излъжем някой мужик да дойде тук друго не виждам как ще стане.И някое и друго британско алкохолно петно заради балконинга.
20
7
 
5
 
! Отговори
Човек преди 8 години
Аз ходя в Германия на почивка. В Байерн в градчето Валдмюнхен олинклузива ми струва 43? на възрастен на ден. Децата са съвсем без пари. Обслужване супер. Храната превъзходна. Бира, вино безалкохолни, сокове на корем.
19
1
 
17
 
! Отговори
Aнгел'ко ва? преди 8 години
НИЩО не сте привлякли!!! Просто изборът им драстично се ограничи. С какво ги привлякохте? С добро обслужване или с облекчен визов режим?
18
1
 
12
 
! Отговори
Истината преди 8 години
Руснаци може и да има, но българи няма да има. Поне нормални. Гърция отново ще прибере няколко милиарда от БГ туристите, а мутрите по Черноморието ще псуват и ще се чудят защо "нема пари" :)
17
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България в топ 3 на руските туристи за това лято - В топ 3 какво? Може би или ЩЕ?Миналата година пак имаше очаквания и накрая ***! Бъдете реалисти вече...България не е интересна даже на българите, а вие там си правите някакви ТОП 5, 3, 10 за самозалъгване.
16
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Направо камък ми падна от сърцето.
15
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пак ще съберем талаша на Европа-туристи които кьораво евро не пръскат извън хотела в който са настанени.
14
4
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 8 години
Къде ще ходят руснаците от Ибиса,Майорка,Минорка,Дубровник? За какво са ни олинклузивни мишоци,които се бият на опашката за безлатни кафета? Русия си хвърля кофата за *** в България лятото.