Марин, Ани и седемте им деца. Да даряваш въпреки недоимъка си

Историята на деня, разказана от семейството пред Bulgaria ON AIR
Обновена: 4 май 2016 15:01 | 4 май 2016 15:00, Анисия Иванова
69
Марин, Ани и седемте им деца. Да даряваш въпреки недоимъка си
Снимка: Bulgaria On Air

Многодетно семейство от София благородно дарява, а в същото време живее в мазе. Това е историята на Марин, Ангелина и седемте им деца, с които обитават скромните 38 кв.

9-членното семейство от София живее в мазето с мизерни пари на месец. Въпреки това семейството намира начин да дарява на нуждаещи се.

Заради болестта си бащата Марин не може да работи, а единственият доход на семейството е в ръцете на 40-годишната Ангелина. Тя споделя, че на месец изкарва не повече от 600 лева, а след плащането на всички сметки семейството оцелява със скромна сума.

Въпреки несгодите двамата родители разказват, че отдавна са се примирили с мизерията и се борят ежедневно да осигурят най-необходимото за 7-те си деца.

Нямат възможност да им дават джобни, но се стараят да ги изпращат с храна на училище. Трудно им е да си спомнят и кога за последно са купували играчки за най-малките.

"2 - 3 години не са купувани, откакто се разболях…иначе преди без никаква помощ се оправяхме сами. Живеехме…никога не сме били богати, но не сме се лишавали от нищо. На нас по принцип си ни е мъчно. Трудно ни е, но гледаме пред тях да не показваме това, все пак и те се тормозят - децата…", разказват Марин и Ангелина.

И все пак многодетното семейство редовно дарява каквото може. По този начин се отблагодаряват за помощта, която самите те са получавали през годините.

Цялата история вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
3
 
! Отговори
Олег преди 7 години
Нека Б.Б. се погрижи лично като купи със собствени пари жилище на това семейство и го обзаведе с всичко необходимо, както и да им подари една хубава кола. Да подсигури добро образование и прехрана на тези българчета. Да назначи майката в огромната си премиерска администрация, като й даде голяма заплата. Тези хора, а и не само те, имат нужда от достоен живот, а не от асфалт.
41
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
като няма условия за живот що е ръгал кочана толкоз????
40
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Извинете, но желанието да притежаваш свои човешки същества, не е ли егоизъм?Ами, ако тези човешки същества имат по-големи изисквания от възможностите на родителите си?Съжалявам, но основният проблем на съвремието е пренаселеността.Всеки има право да постъпва спрямо вярванията си, но когато развиващият се свят бълва неконтролируемо хора, това е зле за всички.
39
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз пък се възхищавам на тези хора! Как може да са толкова злобни някои от тук коментиращите. Пожелавам много здраве на семейството.
38
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Заради болестта си бащата Марин не може да работи, но може да..и многу обича да мммддааатокова деее... ама нали се сещате...О..да! да прави децаТа Марин е герой,а ние *** дето си правим сметкадали аджеба отрочето ще го изучим и стане то достоен човек сме кръгли ..."Швейк" от великият Хашек
37
3
 
16
 
! Отговори
Л.М. преди 7 години
До Анонимен. Не ли ви е срамно да унижавате тази майка на 7 деца? Таман тя има добър акъл и не е егоистка, че родила децата си. Тя е истинска българска, каквито са били българите през стотици и хиляди години.
36
3
 
10
 
! Отговори
Л.М. преди 7 години
Пречетох коментариите и се учудвам на толкова зли хора. Как може да съдите с тщеславни думи това семейство, най-вече майката на децата. Аз съм чистокровна българка, с висше, и ние с супруга от един брак имаме седем деца ,също живеем в София. Но това малко хора знаят колко деца имаме. Най-голямото ни учи в университет, другите също са на добро ниво ,често в училищата отбелязват доброто възпитание на децата ни. Не е лестно живеем, обаче не е по трудно от мнозина, които имат само 1-2 деца.
35
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
дарете му презервативи на човека
34
2
 
15
 
! Отговори
РОССИЯ преди 7 години
В РУСИЯ ТАКИВА СЕМЕЙСТВО ПОЛУЧАВАТ ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПАРИ ОТ БЮДЖЕТА НА РФ. И АПАРТАМЕНТ ИЛИ КЪЩА ТОВА Е СРАМО ЗА СТРАНАТА НИ АКО БЯХА РОМИ ЩЯХТЕ ДА ПЛЮВАТЕ ЕТО ЧЕ ИМА И БЪЛГАРИ С МНОГОТО ДЕЦА НЕКА СЕГА ГЕРБ ДА ИЗМИСЛИ НЕЩО ДА ИМ СТРОИ ЕДНА ДВУЕТАЖА КЪЩА И ДА ОТПУСНЕ НА ВСЯКО ДЕТЕ ПО СТО ЛЕВА МЕСЕЧНО.БРАВО ТОЗИ ЧОВЕК Е ИСТИНСКИ БЪЛГАРСКИ ПАТРОИТ ДА НЕ ИЗЧЕЗНЕ НАЦИЯТА ТРЯБВА ВСЯКО СЕМЕЙСТВО ПОНЕ ДА ИМАТ ПО ЧЕТРИ ДЕЦА.ДА РАСТЕ НАЦИЯТА.РОМИТЕ И ТУРЦИТЕ ЩЕ СТАНАТ ПОВЕЧЕ ОТ БЪЛГАРИТЕ
33
0
 
2
 
! Отговори
Лукчо преди 7 години
До miss piggyвиж поста под твоя има телефон и адрес
32
0
 
15
 
! Отговори
miss piggy преди 7 години
Когато пишете подобна статия за хора в нужда, поставете информация как може да им се помогне.
31
0
 
15
 
! Отговори
Лукчо преди 7 години
Семейството Галя и Марин живее в София кв Редута ул Юндола 11 Галя е майката-0885 611 801 Имат нужда от храна, дрехи и обувки за децата, тетрадки и всякакви ученически пособия ако желаете изпратете на посочения адрес-книжки и играчки. Децата са на 16,12,11,10,7,6 и 4 години.
30
0
 
13
 
! Отговори
Т52 преди 7 години
Как можеш да се свържем с това семейство за да им помогнем? Тел
29
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гласувайте за Слави! Той ще ни оправи!
28
5
 
4
 
! Отговори
jhgjhgj преди 7 години
До До 26Що за въпроси? :) Детската градина е 600-900 евро (1 средна заплата). Дрешките няма да са скъпи, да не сме луди. Храната струва колкото струва, няма да издребняваме. Просто не сме милионери, а обикновени служители.Знам, че в България се гледа с много лошо око на финансовата подсигуреност и скромните спестявания. Но когато хората нямат богати роднини, връз чийто гръб да паразитират докато са в майчинство или ги съкратят, са необходими малко разум и малко спестявания.
27
2
 
17
 
! Отговори
mda преди 7 години
Не бих казал че съм учуден от коментарите, все пак се знаем. ноо трябва да призная че някои от тях са си меко казани противни. Има една приказка походи малко в обувките на друг за да разбереш какво му е. Много ми е странно как може да съдим толкова прибързано и само ние да сме в правото си, но както и да е мнението ми едва ли ще "очовечи" някой тук...
26
0
 
3
 
! Отговори
Аз 39 преди 7 години
Желанието е корено различно от реалноста и възможностите които имаме!
25
3
 
1
 
! Отговори
Жена преди 7 години
37, да те попитам, ти твоята как я избра или тя те взе? Защо си с нея? Ама няма да ме лъжеш. Моля без приказки за бели коне и принцове, защото издават инфантилизъм у тези, които ги споменават. Твоята жена защо те взе теб? Ти защо си с нея? Какво ви свързва? Ама напиши го точно така, както би го казал на Свети Петър, като те пита да ли искаш да я вземеш с теб в рая.
24
1
 
4
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Ние сме 4 деца,плюс едни тризнаци които не са родени за щастие или нещастие назнам!За разможителната култура преди 30 години няма да коментирам,но е истина че докато баща ми беше здрав всичко бе наред,всичко бе спокойно и от всичко си имахме доволно.Аз имам две прекрасни дечица,аз също искам да има поне три,но животът е труден и само с две,не се знае животът какво ще ни поднесе утре,другиден след месец или година,затова че бяхме четерима не получихме,това което аз искам да осигоря на моите деца
23
5
 
4
 
! Отговори
Жена преди 7 години
и още: смятам, че дете трябва да бъде раждано от обичащи се родители, които са един с друг.За огромно съжаление децата, които се раждат много често не са обичани, родителите ги няма, загубени души, бройките, които ще спасят демографската криза.... По-добре създай две, ама щастливи, отколкото седем кандидат-нещастника.

Спонсорирани публикации