Помпаме мускули с най-мащабния парад от петилетка

Армията ни показва бойната си техника, освещава знамената си
255
Помпаме мускули с най-мащабния парад от петилетка
Снимка: Булфото

Навръх професионалния си празник Българската армия ще проведе най-мащабния си парад от 2009 година насам. В Деня на храбростта на площад "Княз Александър I" в София ще дефилират всички видове въоръжени сили.

Началото на събитието ще стартира в 10:00 часа по въздух и земя.

Очаква се най-атрактивна да бъде авиацията. Началото ще постави хеликоптер Ми-17 с националния трибагреник, след което в небето ще прелетят два транспортни самолета. Три самолета във формация "клин" ще преминат на височина от 250 метра и скорост от 360 км/ч, а след тях ще бъдат изтребителите МиГ-29 и два самолета Су-25.

1300 военни, 35 бойни машини и 12 самолета и вертолета ще отбележат Деня на храбростта и Българската армия в столицата. По традиция честванията ще започнат в 9:00 часа пред Паметника на Незнайния войн с водосвет на бойните знамена.

Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит лично ще отслужи празничния водосвет и ще благослови българските държавници и военни по случай празника.
 
През жълтите павета ще преминат знаменен взвод и представителна част на Националната гвардия, блокове от Сухопътните войски, Военновъздушните сили, Военноморските сили и др.

Сред бойната техника, която ще видим са танкове, гаубици, бойна машина на пехотата, МТЛБ, БТР, зенитно-ракетни комплекси, ще преминат бронирани леки автомобили за повишена проходимост "Мерцедес" G 270, бронирани "Хамър"-и, бронирани автомобили "Пустинна котка" и др.

Командващ на парада е командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев.

В 12"00 часа пред сградата на Администрацията на президента ще бъде извършена тържествена смяна на караула.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
182
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
... Помпаме мускули с най-мащабния парад от петилетка...Помпате въздух в балона.С тези въртолетчета за ловен туризъм, бронирани "Хамър"-и, дето се оказа, че за нищо не ги бива и американците се чудят как да се отърват от тях и всички останали смешки, дето ни ги показахте.Само да не си помислите да воювате някъде, както ни набутват Американците, с този "главнокомандващ" и цялата тази циркова компания, че ще станем пак за резил.То с такива "приятели" като американците, врагове не ни трябват
181
1
 
2
 
! Отговори
до 215 преди 7 години
Хипотетично на теория нашите съпонерки ще бъдат свалени на мига от един руски СУ-34 Танковете ще бъдат направени на скрап от Армата а воените ни дебелаци ще ги бият с голи ръце .
180
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хипотетично ако се сблъскат в бой участващите в Днешния парад с утрешния в Москва как мислите какъв е шанса да победим !?
179
2
 
9
 
! Отговори
На 41 съм преди 7 години
Живях 14 г. в онова време и мога смело да твърдя ,че беше най хубавото време в моя живот Баща ми работеше в Софстрой с заплатата ни издържаше така както Днес не може да се живее с средна заплата ходихме 14 дни Лятото на море имахме и западна кола от кореком защото беше ходил да работи в Либия при диктатора Кадафи да не говорим ,че много хора получават и по малко от това.Аз лично по времето на демокрацията останах безработен и си внасях сам Здравните дълги години.
178
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди доста десетилетия, като войник бях на едно такова нещо с участието на Тодор Живков. Интересното беше, че някой се беше опитал да го нападне и той доста се оглеждаше (страхливо) на парада, но охраната му не беше така плътно до него, както сега беше на площада до главнокомандващия и даже не се забелязваше къде е, докато сега беше някакъв голям срам.
177
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То, че не ни трябва армия е повече от ясно, но освен армията трябва да се разтурят и МВР и подобните на МВР структури. Те сега са част от мафията, която в България си има държава.
176
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Парада беше все едно автомобилно изложение на москвичи и жигулита и някоя ЛАДА7 !
175
3
 
2
 
! Отговори
До 204 спомени преди 7 години
Ти да нямаш Алцхаймер? Нямаше такива неща, каквито си ги написал. И аз и всичките ми познати не сме купували жилища с квартиранти, а самостоятелни жилища. Нямаше специални училища за децата на активните, както си написал. За некадърниците също лъжеш - последователността беше обратната - когато някой беше по-кадърен го издигаха, но преди това го правеха и член на партията, ако той се съгласеше и т.н. и т.н. всичко, което си написал е истиннообразна лъжа.
174
0
 
3
 
! Отговори
До 206 преди 7 години
Марсиянците, китайците, корейците и руснаците са виновни за Борис и за теб.
173
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При такива шефове на армията е много по-добре да нямаме армия. Иначе наистина имахме армия преди 1989-та, а сега армията се използва, за да богатее мафията.
172
2
 
4
 
! Отговори
Каратанас преди 7 години
До Анонимен--197;Ами като се живееше добре защо го развалихте. Кой бяга от хубавото. 3 пъти сменихте парите за да погасяте инфлация--1947 ,1952 и 1962 г. До кога беше купоната с--***.? Защо Луканов обяви ФАЛИТ на Б--я? Колко дългове оставихте ? Прочети доклада на П. Младенов пред ДС. Ядяхме повече от колкото произвеждахме.
171
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Естествено че руснаците са виновни за смърта на царя че как иначе щяха да вземат властта след девети при жив монарх при това цар който е обожествяван и обичан от народа си. Борис е бил голяма пречка та те дори и гроба са му усквернили след девети, защо ли от какво са се страхува ли от трупът му ли. Никой няма по голяма изгода от старта му от *** а и те са се опитали да го общият още преди чрез атентата в света София
170
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен--187;След ДЕВЕТИ Русия ни заповяда да превъоръцим армията си с руско оръжие. Първата год. 1958--59 г. от службата ми бях в Горнобаската бригада в школата за мех.водач на Т--34.Всички немски танкове Панцер--4 ги закараха и ги окопаха край гранизата. Които не бяха в движение ги нарязаха и в ДМЗ Ленин в Перник. Така беше.
169
3
 
5
 
! Отговори
Вярно преди 7 години
До пояснение--181;Пишеш ЛЪЖИ. Срещата между Хитлер и Цар Борис е на 14 и 15 .08.1943 г. Била е доста тежка. Цар Борис се връща Разстроен ,но заминава за Чам Кория. Качва се на МУСАЛА.и се среща с много българи ,които са го обичали. На 23.08.43 г Той посещава РУСКОТО посолство ,където му дават ОБЯД. На 24.08.43 г. го намират ПАДНАЛ В БАНЯТА. На 28.08.43 г.Цар Борис Умира. Руснаците го отровиха.
168
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 198 - това е така но за обикновения човек имаше работа и можеше да си плаща тока и парното без да се притеснява, нямаше безработни и длъжници на монополите, нямаше беззаконие и несигурност, можеше да си купиш жилище и нова кола - а сега?
167
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е за някои другари и преди десети си беше добре това никой не го оспорва за тях имаше кореком, валута, вили, Волги, и куп привилегии. За останалите празни хладилници и манифестации от сутрин до здрач
166
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 194 не съм пъпчив тинейджър да ми говориш глупости, че преди 10 се е живяло зле - това можеш да го разправяш на децата - хайде стига тъпотии
165
3
 
2
 
! Отговори
анономен преди 7 години
Голямо напомпване падна днес.Честит празник,братя
164
0
 
7
 
! Отговори
DreamTheater преди 7 години
На България не и трябва армия.Много пари на вятъра.Тези огромни средства могат да бъдат инвестирани в образование и други важни сфери.Кой ни е враг в момента?Не виждам такъв.
163
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая техника другарю яде ли се. Щото и ние преди десети имахме много техника ама задницата си ги бършехме с работническо дело щото нямаше тоалетна хартия. А и каква техника беше само в моето поделение на едно учение от 20 камиона само един запали