Край на зарята: Дионисий изгоря!

Отстраниха архимандрита от храма "Св. Александър Невски"
Обновена: 20 май 2016 14:55 | 20 май 2016 14:55, Красимир Ангелов
10
Край на зарята: Дионисий изгоря!
Снимка: Булфото

Скандалният архимандрит Дионисий бе отстранен като предстоятел на патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски".

Още по темата

Освен това му е наложена и временна забрана да извършва богослужения. Решението на Светия синод съобщи Варненският и Великопреславски митрополит Йоан.

Както е известно, Дионисий бе обвинен за финансови злоупотреби и неспазване на църковните канони, след като по негова инициатива Великден бе честван със заря и гвардейци.

Временно на длъжността предстоятел на "Св. Александър Невски" е избран архимандрит Герасим, който е главен секретар на Светия синод.

Пред bTV архимандрит Дионисий обяви, че няма да коментира решението на Синода. Той допълни, че запрещение от богослужение на духовник, наречен за епископ, може да бъде взето само на Архиерейски събор с пълно мнозинство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
5
 
2
 
! Отговори
стихч преди 7 години
Дядо Неофите де така..-Бързам чедо ,Дионисий да предада........-И защо като Юда ти се изпосра .-Чедо ,Исус вече не прави чудеса ,а на синода й трябва Диониевата му глава........ То с такива десари как да прави чудеса бе дядо Неофите.........-Стига чедо ,гледай си живота и не се занимавай с нашата тъпня.
6
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДО 1. Защо верно да не гърмиме с пиратки и да летят ракетки като за нова година. Той и ИСУС ХРИСТОС това пише и в библията!!!Гърмете трещете за да мога да ви чуя и видя какви олиго.рени сте че съм мнооого нависоко и немога да ви видя резила. А това попче да си бега на село от където е дошъл и да си опъва кравите и овцете че нещо не раждат вече. Е ГОСПОДИ ГОСПОДИ ДОКЪДЕ СТИГНАХМЕ ЗАРЯ И ВОЕННИ ДУХОВИ ОРКЕСТРИ ЗА ВЕЛИКДЕН!!!ТОВА ГО Е НЯМАЛО И ПО ВРЕМЕТО НА ФАШИЗМА!
5
4
 
30
 
! Отговори
Тинев преди 7 години
Аз като ви разправям, че поповете са тарикатчета, Вие ми цвъкахте минусчета. Туй педеасче още по очичките му личи е измекярин. Но нали простаците му се лигавят на ръката, хрантутят го, то що да не се оригва, чеше по корема и прърррррди доволно.
4
5
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Облекчение-няма да му виждам мазната физиономия по телевизията!
3
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каквото търсеше, това и намери! Заслужено !
2
7
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нищо Дионисий, винаги можеш да почетеш Коледа с пиратки и гей парад примерно. Не се коркай.
1
29
 
13
 
! Отговори
Екзарх Йосиф преди 7 години
Докато стари доносници определят делата на БПЦ не очаквайте нищо друго освен скандали .