22 км релси – севернокорейското метро

Във влакчетата на Пхенян пътуват по 700 000 души дневно
Обновена: 31 май 2016 18:34 | 31 май 2016 18:30,
54

 Снимка: Reuters

Метрото в севернокорейската столица Пхенян тази година навършва 43 г. от създаването си. Въпреки това обаче то не може да се похвали с кой знае колко модерна инфраструктура или нови влакове. То има две линии, обхождани от източногермански влакчета. Общата им дължина е 22 км. 

Всекидневно в него пътуват между 300 000 и 700 000 души. Вижте кадри от железницата!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
8
 
! Отговори
Zaz преди 7 години
Една обетована земя, която е толкова интересна за останалия свят, че през 3 дни четем статии за Северна Корея.... Да ги оставим да се радват на живота...може пък да са по-щастливи от нас
18
3
 
8
 
! Отговори
до папагалчетата преди 7 години
Китайците крепят режима в с.корея.......
17
4
 
17
 
! Отговори
hhh преди 7 години
И какво толкова има в метрото в Ню Йорк, като човек возил се в него мога да ви кажа, че беше супер мръсно и мизерно, напълно неочаквано за мен, защото си мислех, че ще е нещо УАУ, но пъл е удобно, защото е под целия град. А това тук виждам, че е чистичко и подредено, така че не разбирам подигравките с него и "влакчетата" му. Ясно е , че не живеят прекрасен живот севернокорейците, но пък и не може на всичко тяхно да се подиграваме..
16
9
 
6
 
! Отговори
ьяаьяа преди 7 години
Макар и тотално изолирана от цял свят, трябва да се признае, че Северна Корея постигна огромни успехи за такава малка страна без никакви ресурси. Изстреляха ракети в космоса, създадоха си ядрени бомби, имат по-развита инфраструктура от нашата. Нация с девет милионна армия, хиляди танкове и какво ли не.
15
1
 
5
 
! Отговори
массс преди 7 години
Пхенян над 3 милиона души 22 км . релси дневно от 300 до 700 х.д. използват метрото , пита се каква егъстотата в софия и колко души дневно използват метрото за да ходят на работа в центъра.
14
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като ги треснат с по 1.60 билета и айде обратно на велосипедите.
13
3
 
8
 
! Отговори
Лукчо преди 7 години
Доста чистичко и подредено, естетско по азиатски - нормално метро, за разлика от лондонското, ако някой го е виждал - влаковете са по-модерни, ама станциите са гмеж невиждана
12
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе защо не видях наркомани клошари просяци и тем подобни в тази "мизерна държава"?
11
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И къде пътуват като нямали пари ядене нито пък работа? Как си купуват билети за това влакче? Според описанията на някои евро.ейци и кравари в северна корея било голяма мизерия! Глад мизерия и безработица! А пък то се оказа че нито глад нито мизерия нита безработица има! Хората си работят возят на влакче и си живуркат по добре от нас дето уж сме в европа! Ех дева аз тези кравари и евро.ейци дева ***!
10
6
 
21
 
! Отговори
rasputin преди 7 години
Това е едно от най-добре поддържаните метра в цял свят без скатайващи се наркомани и бежанци! Относно това колко са бедни едно на ръка, че срещу тях действат жестоки санкции, защото не са част от Световната банка/МВФ. Второ - брутният им вътрешен продукт на глава от населението е над 10 пъти по-нисък от Южна Корея, но външният им дълг е 25 пъти по-малък от този на капиталистическата Корея! Представете си каква икономика могат да развият, ако паднат санкциите и някой им налее 500 милиарда!
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 10И тука имаме примери - виж в България как стана северозапазна България в сравнение със североизточна - глад на кутийки. видин и Лом ще ги закриват вече
8
12
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 6Не бе, зле са много! От 43 години имат метро, а ние от 3. Правят ракети и летят в касмоса, а ние правим... остана ли нещо да правим? Вече фасуч, чесън и магданоз не си правим. Като ги гледам по снимките - всички са със затворнически дрехи и явно им дават ядене веднъж седмично. А и не се виждат пълни контейнери с *** по улиците, дето да си додават към дажбата като наште пенсионери. От 15 млн. през 1970 г. сега са 25 млн. а ние гониме 5 млн. за 25 г. евроатлантизъм. Зле са!
7
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
През 2009-та метрото в София беше 18 км релси. Сега колко е? Там било 22 км.
6
6
 
3
 
! Отговори
bad kimchi преди 7 години
Избройте европейски столици без подземна железница примерно: Дъблин, Осло , Белград , Монако.....
5
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За да сте наясно кой строй е по добър за хората вижте Северна и Южна Корея . Същото беше навремето със Западна Германия и Източна Германия . Не е необходимо да си велик политик за да видиш разликата в стандарта на живот. Комунистите където са на власт има само мизерия и глад .
4
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че то в днешното влакче на софийското метро, пишеше "сделано в ссср"
3
3
 
12
 
! Отговори
До 1 преди 7 години
Ами, на кое по-точно да се усмихнат хората???ЩЕ ги обвинят, че се радват на нещо друго, различно от техния вожд...ии...
2
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Очаквам стандартните платени, сега да започнат да ни обясняват как в С.Корея било много по-добре, отколкото да си в Европейския съюз, в България.Че хората живеели по-добре, че и метро си имали даже...Един долу пък споменава, че било по-хубаво и от нюйоркското...велики мисли...велики съждения :)
1
1
 
13
 
! Отговори
Ген полк Гадорян преди 7 години
Северна Корея е своего рода машина на времето. Нищо де, важното е че имат ракети. Хахаха