Затвориха предприятие - правело сирене менте

БАБХ откри немлечни мазнини във взетите проби
31 май 2016 21:00,
33
Затвориха предприятие - правело сирене менте
Снимка: архив Булфото

Агенцията за безопасност на храните спира дейността на млекопреработвателно предприятие заради системни нарушения и измама на потребителите. Това съобщи директорът на Агенцията Дамян Илиев.

В три от трите проби продуктите на производителя-нарушител са показали наличие на немлечни мазнини в сирене, съобщи БНР. Това означава, че имитиращ продукт се представя за сирене. Засега обаче потребителите нямат право да знаем кой е нарушителят.

Още по темата
"В момента юристите обсъждат това, защото има един казус, който не ми позволява да ви кажа имената на фирмите", каза Илиев.

Въпреки това инспекторите продължават да изследват по пет проби на ден от различни точки в страната. Шефът на Агенцията за безопасност на храните съобщи, че пробите се взимат само от търговската мрежа, за да се избегне възможността производителят да определи материала за пробата.

Илиев призна, че се използват всякакви трикове за печалба. Един от тях бил по-кратък кратък срок зреене на сиренето.

“Тука вече говорим за измама. Той го продава с повече вода за повече пари, това е цялата работа", каза шефът на БАБХ.

За груби нарушения в новия закон глобата е пет хиляди лева. Докато той влезе в сила, измамникът губи само хиляда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
21
 
! Отговори
Миро преди 7 години
Номер едно сме по ракови и сърдечни болести в света. България изчезна от картата на света, ама няма значение.Важен е подкупа българите са на изтребление.
3
3
 
24
 
! Отговори
бай Иван преди 7 години
До АнонименТака ще е докато крият фирмите фалшификатори на храни !
2
3
 
16
 
! Отговори
родопчанин преди 7 години
Живея на край града и имам възможност да си гледам кравичка за да не купувам *** (не за печалба). Уверявам ви че от 6 кг млеко ми излиза 1.077 кг сирене. Ако сметнем литъра мляко по 1лв няма как да е сирене в магазина по-малко от тази сума като не са включени произвотствени,транспортни и търговски разходи. .. и на разни мандри не давам и капка. не знам от какво правят сирене но кравите са броени..ха.ха
1
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
цялата държава е една измама, че сиренето ли... хванете който искате хранителен продукт и ще се удивите на това какво пише на етикета и какво реално има. ДНК анализ не правете, че ще излезнат потресаващи данни... всичко това ядем ние и децата ни, което си е чист геноцид в 21в.

Спонсорирани публикации