Робева: Цвети трябваше да бъде вкарана в болница по-рано

Само психолог може да различи депресията от предстартовото състояние
15 юни 2016 12:18, Анисия Иванова
16
Робева: Цвети трябваше да бъде вкарана в болница по-рано
Снимка: Bulgaria On Air

На всички ни е тежко. Въпросът е, че Цвети е в полезрението, тя е под прожекторите, затова се коментира толкова много. Ако видите статистиките, ако се консултирате с психиатри, ще видите, че такива състояния и хора са непрекъснато между нас. Процентът им е огромен.

Това коментира в Сутрешния блок на телевизия Bulgaria ON AIR известната състезателка и треньорка по художествена гимнастика Нешка Робева по повод инцидента с гимнастичката Цветелина Стоянова, която падна от шестия етаж на жилищен блок в столичния квартал "Надежда" и беше приета в "Пирогов" в изключително тежко състояние. Така ансамбълът ни по художествена гимнастика замина за европейското в Израел без 21-годишната Цвети.

Още по темата

"В петък Ина Ананиева каза: "Цвети отказа да замине". Моята първа мисъл беше какво ще прави в момента отборът, как една резерва ще влезе, какво ще стане", сподели в ефир Робева. "В следващия момент отборът вече беше отишъл при Цвети, бяха разговаряли, бяха я увещавали, тя казала, че ще се завърне, че ще пътува. След което, часове по-късно, се обажда и казва, че няма да пътува", разказа Робева.

"Детето трябваше веднага да бъде вкарано в болница, под лекарски контрол", категорична е тя. По думите й не се е знаело докъде е стигнала депресията на Цвети.

Тя посочи в ефир, че това са много обгрижвани деца, на които е пазена психиката.

"Не им се създаваше конкуренция, те не се явяваха на състезания за подбор, тяхното участие не беше поставяно под съмнение. Те психически не бяха натоварени в продължение на годината. Тяхното психическо натоварване идва в момента, в който почват състезанията", заяви Робева. "Тук вече е много трудно и психологът на отбора може да направи разлика между една депресия и едно предстартово състояние", допълни тя.

Запитана как се отразява една такава новина на съотборниците, хореографката отговори: "Как може да се отрази?! Те живеят заедно, те са непрекъснато заедно, те са приятелки, осем години са заедно. Мен ме смаза, където не съм вътре в нещата. "

По думите й в момента това, което всички можем да направим, е да подпомогнем другите деца.

"Можем да се молим за Цвети, но трябва да мислим за тези деца, на които им предстои едно тежко състезание и там също има тежко психическо натоварване. Дайте да им дадем на тези деца малко повече вяра!"

"Гимнастичките не са подложени на по-голям стрес от всеки друг състезател. Не спортист, а състезател. Защото физическото натоварване подпомага психиката на човека. Те я закаляват, отклоняват и т.н. Но самото състезание е голямо натоварване за самия спортист", заяви Робева.

"Не съм вътре в нещата на отбора, не знам дали е имало контузия, но мога едно нещо да кажа - няма спортист, който да не е минал през контузия и който да не е стискал зъби", каза още Нешка Робева.

Във връзка с появилите се коментари, че Цвети е имала личен проблем, треньорката каза: "Ако по-малко се месим в личния живот на хората, ако по-малко натоварваме тези деца с това обществено внимание, защото доколкото това внимание може да ги повдигне, толкова може и да ги смаже. Отговорността мачка допълнително."

Целият разговор чуйте във видеото на Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Смешка Рублева. Комунистически *** и Баба Яга.
10
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много грозни бяха първите думи на Робева днес сутринта по тв - "ами болно СИ е момичето". Ами щом сте знаели, че е "болно", защо не му помогнахте преди страшната случка? Защо щом сте знаели, че е болно, сте му направили нещо, което е довело до решението да не пътува? Ако всичко е било наред в отношенията с това момиче, кое го е накарало да се откаже от пътуването? Явно някой си е позволил нещо, което е наранило фината млада душа! Не всички дървета са дъбове - има и нежни брезички, които се чупят
9
7
 
9
 
! Отговори
гого преди 7 години
До ЖороТя сама се е хванала на хорото. Никой не я е карал насила. Все пак е на 21 години, не на 4. Явно има други проблеми моичето. Дано се оправи!
8
5
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Има нещо странно.Тя много пъти е била в предстартов стрес и какво от това.Не е имало проблем.Виждаме кадри по тв само от преди няколко дни и там всочко е ок.И сега внезапно да скочи от 6 етаж.Със сигурност нещо се е случило в последните дни и то е причината за тази трагедия.Инсъс сигурност близки и треньори знаят причината но подмолно мълчат....но всъщност може би и трябва да мълчат.
7
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този караконджул от кога взе и от медицина да разбира
6
16
 
11
 
! Отговори
Sv преди 7 години
Какво са ми разправяли за Нешка Робева..... За съжаление не добри неща......
5
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тиквата май е отправил неприлично предложение като на Каратанчева.Отново сме в схемата КО?НЕ.
4
2
 
7
 
! Отговори
tatunger преди 7 години
жорка това което казваш е така,но аз не чувал да ги карат на сила,значи го е искала...
3
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Усойниците изпълзяха на припек....
2
9
 
27
 
! Отговори
Жоро преди 7 години
не и е липсвало нищо да бе. Зверски глад е това и нечовешки упражнения на 10-12 часа. Едно блокче шоколад не можеш да хапнеш, една чаша кола - да изпиеш, а непрестанно си уморен. Защо ти не идеш да тренираш. А непрестанно очакват медали от теб.
1
5
 
23
 
! Отговори
Без думи преди 7 години
да да ... точно така .... абе хора защо вярвате на всичко което няко казва в медиите ????Истината е, че никога няма да разберем истината. Ако се замислите малко ... на това ангелче не му е липсвало нищо ... и е нямало причина да се отключва каквото и да е ... освен това не е гимнастичка от вчера !!! Изводите са за Вас !!