Гей парад ли? Грях е на Черешова задушница...

Какво мислят хората на село за "София прайд"?
18 юни 2016 10:13,
176
Гей парад ли? Грях е на Черешова задушница...
Снимка: bTV

Какво мислят хората на село за "София прайд"? Едно семейство скоро ще отпразнува златната си сватба и естествено е привърженик на традиционализма в отношенията между мъжа и жената.

Михаил и Венка са сред най-дълголетните семейства в село Зверино. Половин век заедно не са достатъчни съпругът да повтаря на съпругата, че много я обича. Спомнят си първите задевки, когато тя е била втора по височина в строя отпред назад, а той - предпоследен. 

Още по темата

"Имах един комшия, той почина, лека му пръст, викам, Ванка, дръж ми я, и тука на площадчето, аз я щипнах за гърдите и бягам, защото, а ме беше докачила, а ме беше смлатила като маче у дирек", спомня си Михаил Стоянов пред bTV.

Като всички хора на село, семейството редовно следи новините и се вълнува, че днес София е домакин на "София прайд".

"Нямаме нищо против обратните, но не е нужно да показват публично своята сексуалност, нашето поколение така е израснало, че ние даже, когато станахме млади и започнахме да чувстваме любовни пориви, бяхме научени това да е скрито-покрито, да не е на показ", обяснява Венка Стоянова.

Според Михаил слабостта към другия пол е грях, с който човек трябва да се бори, а не да го афишира.

"Би следвало да се скриеш и да се молиш Господ да ти прости, а не да парадираш. Да се молят да им прости Господ, а не да тръгват по улиците", категоричен е Михаил.

"Как избраха навръх Черешова задушница да си правят гей парад, когато човек трябва да е смирен, това е ден за уважение и почит към починалите, а те са намерили тогава да си правят парад", възмущава се Венка Стоянова.

И ако парадът е факт за поредна година, Стоянови се надяват у нас да не се стига до разрешаване на еднополовите бракове, както е в други държави.

"Нормално е, вижте ми бабето, вижте ме мене, тя си има нейните уреди, аз си имам моите, имаме двама сина, внуци имаме", коментира още Михаил Стоянов.

"Навсякъде мама и татко, е кой ще е мама, кой ще е тате, било жени да се съберат, било мъже да се съберат, това пък изобщо не мога да го възприема", казва Венка Стоянова.

Чичо Михаил казва, че ако е по-млад, би се включил в контрапарада срещу сексуално различните. Убеден е, че здраво общество се гради върху християнските норми, а не върху нарушаването им. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
32
 
! Отговори
4efo преди 7 години
И още нещо, вкъщи правете каквото искате, но докато натрапвате извращенията си по улиците ще ядете и бой!
19
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всичко е до пропаганда. Голяма част от възрастните няма да разберат хомосексуалистите, защото когато са били млади се е смятало за грях да си обратен. Сега да си обратен се приема доста по-лесно от хората.
18
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
църквата пък защо се обажда,като там половината попове са в кюпа. колкото до обратните - изобщо не ви мразя,не ми пречите,но се чудя точно с какво парадирате!
17
0
 
17
 
! Отговори
ист преди 7 години
Докато геьовете манифестират, *** с бели якички ни таковат със закони.
16
0
 
2
 
! Отговори
анонимко wwall преди 7 години
До Анонимен 2Гледай само,ама съвсем случайно,да не попаднеш на сина му.После нито ще ти до парад,а и изобщо няма да помислиш да се смяташ за гей.
15
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нямам нищо против техните гей-паради, но да отидат на някой стадион и цял ден да си обикалят, да се целуват, да се ... знаете какво и който иска да ходи да ги гледа. Да не пречат на другите хора, да си изявяват свободата колкото искат, но да не пречат.
14
27
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не мисля, че някъв дъртак, който е манифестирал с балончета и байрачета в ръка и е ктещял неистово слава на бекапе, слава на комунизЪма и на тодор живков е с право да дава мнение. Такива нагтлини да си седят в зверино и да ядат мухите!
13
1
 
17
 
! Отговори
Антипедераст преди 7 години
*** до *** ,мила моя майнольо....на черешова задушница !!!!!!!!! Господи що си не пребереш вересийте ?
12
0
 
39
 
! Отговори
Бау преди 7 години
Въпрос към четящите хомосексуалисти: Каква е причината за парада?Не се заяждам и не съм хомофоб. Просто се опитвам да разбера причината за парада. Борбата за равни права я разбирам, но този парад не е точно протест ? Или може би не бива да се нарича парад ами протестен митинг ? До сега нищо позитивно не съм видял от парада, освен допълнителното насаждане на неприязън към гей обществото.
11
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То и отландовският психопат се оказа недоооклатена и изоставена! Факт - каквиъо са и повечето ужнегей тук
10
2
 
9
 
! Отговори
до 16 преди 7 години
смазвай отверстието, податливецо, гордост з родителите си бухахахахахаха
9
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дано да се появи местният еквивалент на Омар от Орландо и да ги начатка!
8
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички сте в джаза, осъзнати или не.
7
5
 
20
 
! Отговори
dana преди 7 години
Прави са хората. Не случайно Господ е унищожил Содом и Гомор. Никой не се ражда обратен, да си такъв е личен избор и колко зла участ носи той. Всевишния ви гледа позора, при Него е завръщането, после да не кажете, чене сте били предупредени.
6
7
 
2
 
! Отговори
Do 4efo преди 7 години
Ела да те видиме бре смелчаго! Само да не стане като някои твои летящи тарамбуки... Като ме видят и почват да ми опипват мускилите и да се възбуждат!
5
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 4-----------------------------------Поздравления за проявената толерантност, па макар и от специфичния хомо-вариант - нека хората се насладят на това колко и как са толерантни деятелите на ЛГБТ
4
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гей парадсбирщина от извратени и психично болни .
3
3
 
40
 
! Отговори
ined преди 7 години
Какво може да мислят - че в София е пълно с ***...сти
2
7
 
36
 
! Отговори
пп преди 7 години
Нека да има парад на ***..де ругите! Ама да маршируват по плацовете на затворите. Да видят какво се казва внимание...
1
6
 
53
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
Роската Халкидиков ли ще води днес прайда?