"София прайд" и антигей шествие в столицата

Събитията преминаха спокойно, но при засилена полицейска охрана
Обновена: 18 юни 2016 20:55 | 18 юни 2016 20:53, Елка Василева
183

Снимка: БТА

 

В столицата днес следобед се проведоха „София прайд“ и антигей шествие под надслов „Да запазим децата от разврата“ .

Полицията въведе специални мерки, за да не допусне инциденти.

Деветият пореден „София прайд“ премина съвсем спокойно, предаде bTV. Освен засилено полицейско присъствие организаторите прибавиха допълнителна охрана.

Парадът имаше и подкрепа от рекорден брой организации, 17 дипломатически мисии, както и български политици. Събитието започна с едноминутно мълчание в памет на жертвите на стрелбата в Орландо.

Събирането в Княжевската градина беше насрочено за 17 ч., но самото шествие тръгна доста по-късно – малко преди 19 ч., вероятно, за да бъде избегната среща с антигей шествието.

Участници в парада споделиха, че отношението към гей общността бавно се променя, главно сред младите, които търсят по-голяма степен на граждански свободи и свобода на изразяване.

Контрашествието също протече спокойно и завърши малко след 19 ч. пред Паметника на незнайния воин. На него се събраха около 250 души, които тръгнаха от пилоните на НДК и преминаха по бул. „Витоша“.

Участниците в него казаха, че са против „демонстрацията на содомията, попълзновенията срещу децата, срещу българското семейство, срещу нашите ценности, срещу нашата култура, морал и религия“.

Други казаха, че не са против гей общността, а против пропагандата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
3
 
37
 
! Отговори
Край преди 7 години
И аз нямам против всеки да прави с тялото си каквото иска обаче защо трябва да парадира не разбирам.
41
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нямам нищо против хората с лева резба! Те ще си платят за греховете заедно с лихвите като отидат в отвъдното. Само едно ме е яд. Защо парадират с левите си резби и го натрапват на нормалните хора? Какво си мислят че ще постигнат с това парадиране? Да не би да си мислят че нормалните хора ще ги заобичат? Не! Няма да ги заобичат а ще ги намразят още повече! Разбирам че са с болни мозъци така са се родили. Вместо да се опитат да се излекуват от сатанинската болест те парадират с нея!
40
1
 
35
 
! Отговори
Край преди 7 години
Много убави гейки сте снимали на парада. Весели такива.
39
6
 
41
 
! Отговори
65 преди 7 години
Приемам гейовете.Не приемам показността-излишната ,натрапчива.лигава.Скоро бях на сватба,и една от братовчедките на булката е лизбийка.Та тя беше с приятелката си.Как саго пеживяли и приели родителите-незнам.Но бащата на едната танцува с другата.Имаше съвсем спокойнии интилигентни отношения.Повече ме отвращават жени с оскубани инарисувани вежди.
38
1
 
33
 
! Отговори
bzzzz преди 7 години
исках да напиша роми , прабългари , индийци , неговорещи български българи , абсолютно самосъзнателно гласуващи , слушащи силна музика , празнуващи тридневни сватби , и т.н. и т.н.
37
19
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Алоо хетери дето плюкате бира и ракия гледайте си мачовете и лющете семки аз като гей никой не би ме познал с висше съм и два чужди езика тренирам редовно и ви пик***я на морала.да си е ясно на пръснете се от яд
36
4
 
41
 
! Отговори
bzzzz преди 7 години
Не мога да разбера, защо толкова полиция пази тези сбърканяци , вместо да пази тормозеното от *** селско население. Явно *** са много важни.
35
4
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо избрахте тази дата, когато е специална дата в календара на православните?
34
3
 
47
 
! Отговори
Край преди 7 години
Наредели са се гей -полицай, гей - полицай
33
3
 
43
 
! Отговори
Поп Грую преди 7 години
Гeйтаците искаха националистите да им начупят кофите, но това не стана! А без кръв, без шоу просто няма кой да ги забележи. Само в София, но тази пoмийнa яма може да побере много генетичен oтпaдък. Затова, драги хомoта - да сте живи и здрави и всичко най-хубаво! Утре ще има два реда за вас, в понеделник никой няма да помни за "парада". Чао, ще се видим догодина! Хи-хи-хи!
32
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименКакво ще защитавате, след като себе си не можете да опазите и се налага да ви пазят хиляда полицая.
31
5
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДОКЪДЕ НИ ДОКАРАХА ГЕРБЕРАСТИТЕ и техните американски приятели
30
8
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При комунизма извратеняците чукаха камъни в Белене а не парадираха по централните столични булеварди.
29
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов и Кокинов били ли са ?
28
10
 
37
 
! Отговори
Божил преди 7 години
Комунизмът бе изобретен и наложен на многострадалното човечество от същите гейове,*** и ротшилдоиди,по които плюете всеки ден- не знаехте ли това? Е,крайно време бе да го научите- комунизмът е юдейско учение и гейове бяха неговите бащи: майки той си нямаше,понеже е безполово "учение"!
27
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Днешният парад, не е обиновенно шествие, не е елемнетарен гей прайд, а тържествен марш на полка застанал на първа бойна линия в защитата на европейското бъдеще на България!
26
5
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре де, хетеросексуалните защо не излизат да правят паради? Нали искат да са равни с другите, мен какво ме бърка, кой с кой си ляга. Аз съм мъж - не съм излязъл да правя парад на улицата, защото спя с жена... Нали искат да са равни, да се държат като нормални хора - да си спят с който искат - защо ми го навират в лицето това?
25
3
 
44
 
! Отговори
РККА преди 7 години
в България не искаме да ограничим гейо.вете а ***.де.раст.ки.те им номера...
24
20
 
37
 
! Отговори
Жестоката истина преди 7 години
Божил:Гейщината у нас дойде заедно с комунизма-русофилизма: русофилът е вид ***-д-ера-с,защото не обича този когото трябва. Ленин беше обратен и изневерпваше на Зиновиев с Троцки,а Маркс беше женен за Енгелс. До 1944г. у нас на практика нямаше никакви гейове: през 1985 г. обаче те се бяха вече здраво укрепили в културата и в правителството- да изреждам ли имена?
23
6
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Днес е имало преброяване на електората на СДС и ДСБ.