"София прайд" и антигей шествие в столицата

Събитията преминаха спокойно, но при засилена полицейска охрана
Обновена: 18 юни 2016 20:55 | 18 юни 2016 20:53, Елка Василева
183

Снимка: БТА

 

В столицата днес следобед се проведоха „София прайд“ и антигей шествие под надслов „Да запазим децата от разврата“ .

Полицията въведе специални мерки, за да не допусне инциденти.

Деветият пореден „София прайд“ премина съвсем спокойно, предаде bTV. Освен засилено полицейско присъствие организаторите прибавиха допълнителна охрана.

Парадът имаше и подкрепа от рекорден брой организации, 17 дипломатически мисии, както и български политици. Събитието започна с едноминутно мълчание в памет на жертвите на стрелбата в Орландо.

Събирането в Княжевската градина беше насрочено за 17 ч., но самото шествие тръгна доста по-късно – малко преди 19 ч., вероятно, за да бъде избегната среща с антигей шествието.

Участници в парада споделиха, че отношението към гей общността бавно се променя, главно сред младите, които търсят по-голяма степен на граждански свободи и свобода на изразяване.

Контрашествието също протече спокойно и завърши малко след 19 ч. пред Паметника на незнайния воин. На него се събраха около 250 души, които тръгнаха от пилоните на НДК и преминаха по бул. „Витоша“.

Участниците в него казаха, че са против „демонстрацията на содомията, попълзновенията срещу децата, срещу българското семейство, срещу нашите ценности, срещу нашата култура, морал и религия“.

Други казаха, че не са против гей общността, а против пропагандата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
4
 
48
 
! Отговори
Коцкар преди 7 години
Тия дни ми дойде наум да направим и един парад на нормалните- ще дойдете ли да ни снимате?
21
6
 
37
 
! Отговори
До varg преди 7 години
Хвани се подстрижи, че си гнусен.
20
6
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И президента ги е поздравил. По-добре да беше повел парада доста щеше да му прилича.
19
6
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-голяма вина имат медиите. Те не трябва да отразяват въобще тези гей паради. Защо другите хора не правят паради и не демонстрират себеси. Всеки да живее както иска, но да не се опитва да се рекламира публично и да го превръща в мода. Целта на тези хора е точно това да въвличат още и още в това никому ненужно нещо. Все едно лудите да си направят парад защото са луди и обществото не гледа добре на тях, звучи смешно.
18
4
 
48
 
! Отговори
Божил преди 7 години
Гейщината никога не е била на почит в България за разлика от Гърция,където орезиляването на себеподобния е утвърдена мода от 3000 годиниbojil.blog.bg/politika/2016/06/18/bezpardonnata-geishtina-ne-triabva-da-byde-pokazvana-a-nakaz.1458638
17
3
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най -голямото наказание за тези хора е да не им се обръща внимание .това ще ги съсипе ,а не хомофобия ,език на омраза и пр. Ако медиите изобщо не отразяват тези сборища ,ако за тях не се пише и говори това ще ги съсипе ....Да се облечеш като клоун ,да пърхаш с розови мигли и никой да не ти обърне внимание ....мъкаааааа!!!!!!!!!!!! Ще почнат да се самоубиват от тежка депресия!!!
16
4
 
63
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Нека медиите да не отразяват тези гей сборища! Те искат точно това: гласност и внимание!
15
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
19, алооо, разходи се някъде по селата да видиш "първи свят"... Абсолютна и тотална разруха и "елфи" навсякъде.
14
2
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най- жалкото е ,че разходите по охраната които възлизат на десетки ,ако не и стотици хиляди понеже са командировани полицаи и жандармерия от страната- вместо да пазят по селата и градовете каквато им е работата и за каквото им плаща данъкоплатеца....това са пътни ,гориво,командировъчни ,извънреден труд и пр.... те не се поемат от организаторите а са за сметка на министерството -тоест от бюджета ...за да могат някакви комплексари да се разходят по улиците с розова перушина забучена отзад!
13
6
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е биологично отклонение, което се засилва в цивилизациите с "висок стандарт" и липса на живот по естествените порядки - иначе казано, изпедер*стяват от глезотия.
12
3
 
49
 
! Отговори
do 19 преди 7 години
Добре звучи, обаче ако не земеш такъв на работа примерно веднага ще писне, че е дискриминиран и някоя подчовешка организация като БХК веднага ще защитава правата на леворезбеника!
11
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преминаването на България от Втория в Първия свят затвори заводите, но отвори вратите на *** :)
10
2
 
59
 
! Отговори
Наблюдателен преди 7 години
Обаче в снимките как е акцентирано на педaлите, а анти шествието е представено рехаво и с отдалечен фокус!
9
4
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Парад на хетеросексуалността що няма бе? И ние нормалните искаме да покрещим и вдигнем врява из центъра поне един път годишно
8
16
 
55
 
! Отговори
Льохман преди 7 години
Сега разбирам защо са мрели комунистите (говоря за истинските, а не за прродажниците като Луканов, Желев, Петър младенов и т.н.) преди 09.09.1944г. За едно по-добро общество с морални ценности, а не като сегашните и тези преди 09.09.1944г. пропаднали продажнници. Да ви таковам и западните и еФропейските ценности. Господ ще ви съди и пропагандатори и поддръжници. В Библията пише, че мъж който си ляга с мъж и жена която си ляга с жена трябва да се пратят на смърт, има и още де ама прочетете!
7
3
 
57
 
! Отговори
Кк преди 7 години
Кирка + Лопата
6
4
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо толкова се хилят не се знае. Решили са, че са нещо повече от останалия свят ли? Младите вече ги били приемали. Глупости.
5
5
 
92
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Шарените. Но по-добре да им връчат по една лопата и да ги пратят на полето. Тия не знаят какво е труд. Само лигавщини.
4
26
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз така и не мога да разбера какво му пука на някого, че някой друг му харесва нещо различно. Какво толко ти пречи, че да излезеш на улицата и да се правиш на *** против гейовете ама държавата те изнасилва всеки ден, пък се седиш вкъщи.
3
2
 
50
 
! Отговори
SD преди 7 години
До АнтисоросоидТочно !