"София прайд" и антигей шествие в столицата

Събитията преминаха спокойно, но при засилена полицейска охрана
Обновена: 18 юни 2016 20:55 | 18 юни 2016 20:53, Елка Василева
183

Снимка: БТА

 

В столицата днес следобед се проведоха „София прайд“ и антигей шествие под надслов „Да запазим децата от разврата“ .

Полицията въведе специални мерки, за да не допусне инциденти.

Деветият пореден „София прайд“ премина съвсем спокойно, предаде bTV. Освен засилено полицейско присъствие организаторите прибавиха допълнителна охрана.

Парадът имаше и подкрепа от рекорден брой организации, 17 дипломатически мисии, както и български политици. Събитието започна с едноминутно мълчание в памет на жертвите на стрелбата в Орландо.

Събирането в Княжевската градина беше насрочено за 17 ч., но самото шествие тръгна доста по-късно – малко преди 19 ч., вероятно, за да бъде избегната среща с антигей шествието.

Участници в парада споделиха, че отношението към гей общността бавно се променя, главно сред младите, които търсят по-голяма степен на граждански свободи и свобода на изразяване.

Контрашествието също протече спокойно и завърши малко след 19 ч. пред Паметника на незнайния воин. На него се събраха около 250 души, които тръгнаха от пилоните на НДК и преминаха по бул. „Витоша“.

Участниците в него казаха, че са против „демонстрацията на содомията, попълзновенията срещу децата, срещу българското семейство, срещу нашите ценности, срещу нашата култура, морал и религия“.

Други казаха, че не са против гей общността, а против пропагандата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е луд кои яде баницата а този които му я дава В тоя ред на мисли дядовците ви нямаше да бъдат равнодушни пред това
61
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вижте само снимка 10 с униформения с пушката интересно по кого ще стреля !
60
2
 
52
 
! Отговори
КГ преди 7 години
По делата им ще ги познаете.И по подкрепата им ще ги познаете тези 17 дипломатически мисии !!! Днес, защо не ми пускате коментара, не се харесва на някого ли ?
59
3
 
40
 
! Отговори
КГ преди 7 години
По делата им ще ги познаете.И по подкрепата им ще ги познаете тези 17 дипломатически мисии !!! Днес, защо не ми пускате коментара, не се харесва на някого ли ?
58
7
 
49
 
! Отговори
Хахахаха преди 7 години
От 7,3 милионна България 250 смели и достойни хора ли излезна общо? Резззииил, България е в клопката на п едерасщината и разврата значи..
57
2
 
48
 
! Отговори
Питанка преди 7 години
Ако, фотографите! Какви са тия снимки само на мацки? Нали било парад на гейове? Де ги тия гейове, няма техни снимки! Да не би да искате да си помислим нещо за ченгет***ата които вардеха гнус.ното шествие?
56
11
 
39
 
! Отговори
Ааа преди 7 години
Браво, че се е разминало без бой. Демокрацията победи. А гейовете и тем подобните им да са живи и здрави. Амин.
55
15
 
35
 
! Отговори
Поп Атанасий преди 7 години
Нищо лошо няма в това млади невести да се обичат или пък момците да се пощипват един другиго. За жените даже е задължително да минат през това изпитание за да може после да се съсредоточат над семейството и да не мислят само за забранения плод. Само с животни недейте чеда мои че е грях. Е, може един два пъти но не повече.
54
3
 
48
 
! Отговори
младен преди 7 години
Ох как затвориха тухларната и Беляне да му се не види....
53
15
 
37
 
! Отговори
Професор преди 7 години
Хомосексуалността е една от най важните особености на нашия Народ запазил се духовно и културно въпреки 500 годишния хетеро секс над нашите баби.Нека да се гордеем, че сме Българи и Родолюбци и да се присъединим към Парада. Дори и да нямаме хомосексуални наклонности никога не е късно да се почне.
52
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
пешко, човек е създаден по божие подобие, а не по магарешко.. и са му дадени божиите заповеди и божиите слова да ги следва, а не да философства над тях..
51
27
 
44
 
! Отговори
пешо преди 7 години
хомосексуализъм има в 450 животински вида. хомофобия има само в един. правете си изводите кое е противоестественото и сатанинското. ама то невежеството не ходи по гората...
50
4
 
61
 
! Отговори
А.Б. преди 7 години
Гледах репортажа за анти-г. шествието. Бяха напълнили половин Витошка и определено бяха повече от другите по-рано днес. Но за тях имаше само едноминутни репортажчета от няколко телевизии. Повечето медии дори не го отразиха. Хора на всякаква възраст, нормални семейства с български знамена и родопска гайда, ми не е интересно. По-интересно е да се показват вносни "ценности". Впрочем къде са геевете на първия парад, защото аз виждам само ценностно неориентирани девойки?
49
8
 
34
 
! Отговори
Исмаил преди 7 години
тези са минали през Троянския манастир..ха.ха
48
5
 
45
 
! Отговори
Мишо преди 7 години
Всички тези хора са бездарни безделници.
47
1
 
39
 
! Отговори
Спиро (горскио) преди 7 години
Като гледам мацката на втора снимка се сетих за една карикатура от детството: Един болт казва на една гайка "Мале, ако знаеш колко съм ти навит". А тя му отговаря: "Да, но аз съм с обратна резба".
46
5
 
57
 
! Отговори
G преди 7 години
Вегани, гейове, лесбийки и т.н. Ей живейте си живота тук и сега и се радвайте на подкрепата от нас хетерото или задръстените,но помнете Исляма идва отвсякъде и вие ще бъдете първите.Не ви е срам на Задушница парад .....
45
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ейй и за какво беше цялата работа -седмици ,месеци приказки и накрая жалките 5 минутки слава -до година и толкова няма да им се полагат в централните новини ,а след като престанат телевизиите да отразяват подобни събития и това ще е края на тези паради -щото няма ли показност ,няма ли реклама -всичко за тях е загубено и безсмислено !!
44
2
 
39
 
! Отговори
jelko преди 7 години
na plevniu i buko elektorata
43
4
 
38
 
! Отговори
MCMXLVIII преди 7 години
Те пък как го изкарват все едно, че гейщината е единственото нещо, с което са облъчвани децата ежедневно. Погледнете чалгата, та то вече всяко второ дете знае текстовете на всички актуални чалга хитове. Не казвам, че гейовете са за толериране, но замислете се дали те са най-развратното нещо за децата? *** има и в развитите страни, но там има и доста по-образовани и интелигентни деца оттук.