ЛГБТ активисти на нож срещу Андрей Слабаков

Внушавал, че хомосексуалността е вредна за здравето
Обновена: 27 юни 2016 17:04 | 27 юни 2016 17:00, Камелия Цветанова
93
ЛГБТ активисти на нож срещу Андрей Слабаков
Снимка: Булфото, архив

Въпреки че вече два пъти Комисията за защита от дискриминация оправдава режисьора Андрей Слабаков, които ядоса с изказванията си ЛГБТ активисти, на 28 юни отново ще се занимава със случая.

Причината е, че съдът за пореден път върна казуса в КЗД, защото не се съгласи решението на комисията да оправдае режисьора.

Казуса е още от 2011 г. Тогава ЛГБТ активистите Радослав Стоянов и Добромир Добрев попадоха жалба в КЗД, защото се почувствали дискриминирани от изказване на Слабаков в тв шоу, което вече не съществува.

Според жалбоподателите режисьорът посочва нехетеросексуалните като група лица с доказано увреждащи здравето практики, като тютюнопушенето и наркоманията, и по този начин внушавал, че хомосексуалността е порок и сама по себе си е вредна за здравето.

И още - твърдял, че гейовете разпространяват СПИН масово.

Подобни "оклеветяващи изказвания" според жалбоподателите насаждали предразсъдъци спрямо нехетеросексуалните, подбуждали към неравно третиране, представлявали враждебна реч и тормоз.

Жалбоподателите обобщават, че "висок риск от инфектиране с ХИВ носят не хомосексуалните (и/или бисексуалните) като цяло, а мъжете, които упражняват определена сексуална практика без съответните средства за безопасност, която група е далеч по-тясна и неидентична с групата на хомо- и бисексуалните хора".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За СПИН е доказано и за свързания с него Сарком на Капоши - също.Слабаков цитира статистиката.У нас хомосексуалните разнасят открай време Хепатит и сифилис - също е статистика
23
1
 
31
 
! Отговори
Жоро преди 7 години
Че тя е вредна. Според мен на гейовеет на трябва да им се разрешава да гледат деца нито да правят публични демонстрации. Щом искат да си живеят заедно - окей, но тяхното е наглост.
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименТоест според църквата закона може в един случай да се спазва, в друг случай може да не се спазва.
21
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименПОРАДИ МНОГО ПРИЧИНИ, КОИТО ТИ НЯМА ДА РАЗБЕРЕШ ЗАЩОТО НЯМА НЕОБХОДИМОТО НИВО НА МОРАЛ.Разбрах, значи морала на църквата изисква да се обяват писания за свещени и да се проповядват, но да не се спазва това което се проповядва.
20
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
istinata kazva 4oveka !!!
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЗА 27МОЖЕ БИ ИСКАШ ЦЪРКВАТА ДА СПАЗВА ТЕЗИ ПРАВИЛА И ДНЕС?Защо тогава не ги отмени и да заклейми Библията?
18
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЗА 27ЧЕЛ СИ САМО СТАРИЯ ЗАВЕТ. НО ДА ПРИТЕСНЯВАШ ЛИ СЕ ЧЕ ЩЕ БЪДЕШ НАКАЗАН ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ?В Новия Завет Исус казва: 17. Не мислете, че съм дошъл да наруша закона (Стария Завет) или пророците: не да наруша съм дошъл, а да изпълня.18. Защото, истина ви казвам: докле премине небето и земята, ни една йота, или една чертица от закона няма да премине, докато всичко не се сбъдне. Матей, глава 5.Тоест, заповедта в закона дадена в Стария Завет сексуалните малцинства да се умъртвяват си остава.
17
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
do Taka e Mi na Genata halkata za6to ne se kasa...??? haha
16
2
 
11
 
! Отговори
ист преди 7 години
Към жалбата да приложат и един гей ***.
15
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"ЗАЩОТО ПРАВОСЛАВНАТА ЦЪРКВА НЕ УЧИ НА ТОВА, ТЯ ПАЗИ ХОРАТА ОТ ЗЛОТО, А ГЕЙОВЕТЕ СА ЗЛО, АГРЕСИВНИ, АМОРАЛНИ, БЕЗНРАВСТВЕНИ КАТО ДЕМОНИ"Църквата учи, според божиите заповеди:13. Ако някой легне с мъж като с жена, и двамата са извършили мръсотия: да бъдат умъртвени, кръвта им е върху тях. Трета книга Моисеева - Левит, глава 20. Не съм чул Църквата да се е отрекла от Библията и да я е заклеймила.
14
3
 
14
 
! Отговори
Мънго Джери преди 7 години
"нехетеросексуалните" - Са подигравки или шегички на Природата. Да я съдят нея!
13
0
 
4
 
! Отговори
2 преди 7 години
Красотата си има граници ,ако питате за Фабио или Маркус не съм ги видял в порно,а аз много порно гледам,много
12
4
 
27
 
! Отговори
Мишо преди 7 години
Браво Слабаков дръжте се ние ви подкрепяме.България няма нужда и полза от това да толерира хомосексуализма.
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
mi na genite zashto ne se kasa...haha???
10
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо не заведат дело срещу Православната църква - тя направо учи, че хората от сексуалните малцинства трябва да бъдат умъртвявани!
9
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кое му е здравословно на гейството? Да те ръчка някой изотзаде в Кадифения салон е против всяка природа. Развалят децата защото се чудят ба кого да казват мамо и на кого тате.Не е толкова важно в кой салон и кое антре се ръчка. Целта е преформатиране на семейството и така още от малки на децата да се учтат да мислят правилно. Сега въпреки че училището промива мозъка, семейството все още е капсулирано и държавата няма контрол как родителите възпитават детето.
8
30
 
3
 
! Отговори
Демократ преди 7 години
При демокрацията не е вредно - американскоте учени са доказали, че е нормално мъже да се сношават с мъже. Това скоро ще се учи и е училище - децата трябва да го знаят. Ако беше вредно за здравето гей парадите при демокрацията нямаше да са разрешени, но при демокрацията решава народа и навсякъде където има демокрация натодът е решил да има гей паради и водят децата и денцата виждат че това е нормално, само в изостанала и бедна Русия при путинската диктатура са забранени.
7
6
 
36
 
! Отговори
Така е преди 7 години
Разбира се че е вредна за здравето.Халката се раздува и води до самоволно изпускане , а по някога и се къса.И къде бяхте при Живков бе, извратеняци?
6
3
 
3
 
! Отговори
хомо хомо колко хомо преди 7 години
Пари няма,всеки има право на мнение
5
33
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименТова ужасяващо послание от личен опит ли е? Гейовете които аз познавам са доста щастливи хора, ти май не си случил на гействане...Сору батка!

Спонсорирани публикации