ЛГБТ активисти на нож срещу Андрей Слабаков

Внушавал, че хомосексуалността е вредна за здравето
Обновена: 27 юни 2016 17:04 | 27 юни 2016 17:00, Камелия Цветанова
93
ЛГБТ активисти на нож срещу Андрей Слабаков
Снимка: Булфото, архив

Въпреки че вече два пъти Комисията за защита от дискриминация оправдава режисьора Андрей Слабаков, които ядоса с изказванията си ЛГБТ активисти, на 28 юни отново ще се занимава със случая.

Причината е, че съдът за пореден път върна казуса в КЗД, защото не се съгласи решението на комисията да оправдае режисьора.

Казуса е още от 2011 г. Тогава ЛГБТ активистите Радослав Стоянов и Добромир Добрев попадоха жалба в КЗД, защото се почувствали дискриминирани от изказване на Слабаков в тв шоу, което вече не съществува.

Според жалбоподателите режисьорът посочва нехетеросексуалните като група лица с доказано увреждащи здравето практики, като тютюнопушенето и наркоманията, и по този начин внушавал, че хомосексуалността е порок и сама по себе си е вредна за здравето.

И още - твърдял, че гейовете разпространяват СПИН масово.

Подобни "оклеветяващи изказвания" според жалбоподателите насаждали предразсъдъци спрямо нехетеросексуалните, подбуждали към неравно третиране, представлявали враждебна реч и тормоз.

Жалбоподателите обобщават, че "висок риск от инфектиране с ХИВ носят не хомосексуалните (и/или бисексуалните) като цяло, а мъжете, които упражняват определена сексуална практика без съответните средства за безопасност, която група е далеч по-тясна и неидентична с групата на хомо- и бисексуалните хора".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
19
 
6
 
! Отговори
мило преди 7 години
това не е болестно състояние ....то и пушенето е вредно , прекаляването с алкохола също е вредно, но нека всеки си решава сам ............
3
5
 
46
 
! Отговори
ined преди 7 години
Както много хубаво го каза Вежди Рашидов навремето Най-неприятното съсловие за мен са гейовете, защото те са съчетание от най-лошите качества на жената и най-долните качества на мъжа
2
0
 
11
 
! Отговори
барбора преди 7 години
Делото се прточва във времето което навежда на мисълта че целта е комерсиялна а не морална или здравно дикутируема.При тези горещини имаме проблеми със слънчасването недостиг на течности витамини и леки психостимуланти против депресия че жегите няма да намалеят!Това е по-сериозно за всички полове малки и глеми.87441
1
3
 
38
 
! Отговори
Турска пуйка преди 7 години
Тия вече се оливат. Само подскачат. Що не се обаждат като себеподобните им ги хвърлят от високите етажи в Сирия и Ирак, а?!

Спонсорирани публикации