Лелка към деца в ясла в "Обеля": Малоумен, мърльо, толуп...

Какво става в там? Майка постави записващо устройство на детето си
8 юли 2016 11:44,
223
Лелка към деца в ясла в "Обеля": Малоумен, мърльо, толуп...
Майката Илияна, решила да запише възпитателката в детската градина. Снимка: Нова тв

2-годишното дете на Илияна ходи на ясла в детска градина в "Обеля" от 8 месеца. Майка му имала сериозни съмнения, че детето й е подложено на тормоз и обиди от една от възпитателките в 41 ОДЗ "Адам Мицкевич" и за да се увери дали това е вярно, тя поставила записващо устройство в джобчето на детето.

"В края на март започна да си гризе ноктите, да си удря шамари по лицето, стана изключително нервен. Един ден ми каза, че лелята го е била и като го питах къде, посочи главата", разказа майката пред Нова тв.

И така през май Илияна слага подслушвателно устройство, за да се увери подложено ли е на тормоз детето й.

"Ти малоумен ли си? Не ми реви!", "Абе, престани да си ядеш ноктите, бе, мърльо такъв", "Айде, бе, той пък, ти си като цял толуп", са част от записаните думи в детската градина.

Обидите към децата на спират: "Не ми реви, сега ще кажа на майка ти какви ги вършиш, лигльо такъв!", "От кога си тука и не можеш да си обуеш пантофите на тея дебели краци", "Айде, ма, Стела, толкова си дебела, че не можеш да се пребиеш, бе?", се чува още от записа.

Майката е наясно, че този запис е незаконен и че може да бъде подведена под съдебна отговорност. Такова е мнението и на директорката на детската градина.

"Това не е честно да се прави спрямо колегите и спрямо детската градина. Това нещо е абсолютно незаканно и не вярвам, че може да има човек, който да използва детето си по такъв начин за такива нужди. Аз не вярвам на този запис", категорична е директорката.

Тя заявява, че възпитателката - леля Таня, която детето твърди, че го е удряла, напуска градината доброволно.

"Тази леля си е подала молба за напускане, беше в болнични, тази леля не се чувстваше никак добре...", допълни директорката.

"Може и да сме повишили някога тон. Ако не им кажем "тихо" или "шът", те ще се избият", обрисува атмосферата в детската градина друга жена, която се грижи за децата.

Майката Илияна подава жалба и до Регионалния инспекторат по образованието. Проверката, базирана на данни от персонала, показва, че директорът е предприел необходимите действия за осигуряването на комфорта на децата.

Оказва се също така, че майката, записала обидите, не среща подкрепата и на останалите родители на децата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
2
 
13
 
! Отговори
Алекс преди 7 години
"...не вярвам, че може да има човек, който да използва детето си по такъв начин за такива нужди. Аз не вярвам на този запис", категорична е директорката.Директорката е от тия хора, които говорят, колкото да не заспят. НУЖДИ-какви нужди? Единствената нужда е добро отношение към дечицата. И е редно да бъдат признавани записите в този тип случаи,защото децата често не могат да обяснят случващото се. Постъпката на майката е правилна и вместо да вдига директно скандали, първо се е уверила чрез запис
155
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До рънтеТи си възпитаван от такава "лелка" май. Харесало ти е явно.И искаш и децата ти да бъдат наричани "***" и т.н. за да станат като теб! :))))
154
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Представяте ли си какви малоуъуъуъумници "възпитават" децата ни!?!!Ако това филмче се покаже в някоя бяла държава, целия персонал е изхвърлен и съден. Тук ми обясняват, че е незаконно да им показваме простотийките. СНИМАЙТЕ И ПУСКЙТЕ!!!Докато тези, които искат да скрият глупостите си, не клекнат.Знам, че са яхнали държавата и я ползват, но пъм ния що мълчим?
153
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
та значи..проблема бил,че...майката е сложила записвачка?...АБЕ ВИЕ ЛУДИ ЛИ СТЕ?????????ВСИЧКИ ВЪН,ДА СИ ХОДЯТ ДА СИ КОПАЯТ У КЪЩИ,И ТАМ ДА РАБОТЯТ ЖЕНИ,КОИТО ИСКАТ И ЗНАЯТ КАК!ТАМ СА НАЙ ЯРКИТЕ СПОМЕНИ ЗА ЕДНО ДЕТЕ,НЕЩА,КОИТО НИКОГА НЕ СЕ ЗАБРАВЯТ,ТИЯ СА ЗА СЪД.
152
6
 
3
 
! Отговори
рънте преди 7 години
Полирани мозъци със синдрома Биг Брадър. Пожелавам Ви в бъдеще- тъщата да следи зетя и свекървата снахата. Забравих - онлайн. И между другото - камери се поставят само за сигурност и охрана.
151
1
 
14
 
! Отговори
Варненка преди 7 години
Дъщеря ми НЕ я записах изобщо на градина...заради подобни случаи с каката, на които съм била свидетел!! НАЙ-ДОБРОТО РЕШИЕ ВЗЕХ!!!
150
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изчетох търпеливо всички коментарии, наложи се един извод- ЗАТВАРЯЙТЕ ДЕТСКИТЕ ЗАВЕДЕНИЯ ОТ ТОЯ ТИП- НЕ Е РЕДНО МАЙКИ И БАБИ ДА МЕРЯТ УЛИЦИТЕ,А ДЕЦАТА ДА СЕ КАТЕРЯТ ЕДНО ВЪРХУ ДРУГО И ДА СИ ВЛИЗАТ В ЛИЧНОТО ПРОСТРАНСТВО,АКО НА МЕН НЯКОЙ МИ СЕДИ ИЛИ ПРЕБЯГВА 10- 12 ЧАСА ПРЕЗ ЛИЧНОТО ПРОСТРАНСТВО ЩЕ ГО ПРОСТРА, ТА НЯМА ДА СА ИЗНЕРВЕНИ, АГРЕСИВНИ. В ДЕТСКИТЕ ЗАВЕДЕНИЯ ДА СЕ ПРИЕМАТ ДЕЦА НА РАБОТЕЩИ РОДИТЕЛИ, А ТАКСАТА В ЗАВИСИМОСТ ОТ ДОХОДИТЕ - ТОВА БЕЗУМИЕ ТРЯБВА ДА СПРЕ.
149
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Може да им викат " шът"?Сигурно още : "къш, чиба и дий, але хоп"Тия учителки децата възпитават ли ги или ги дресират .
148
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Az podkrepyam tazi mayka . Bravo mnogo hubavo e napravila .
147
1
 
9
 
! Отговори
e преди 7 години
В прекрасивата Делфинче във Варна , те такива думи съм чувала към децата, даже по- цветущи. А някои майки са казвали , че учителка ги и ступвала , но на това не съм била свидетел. Докато обидите към децата съм си ги чувала с ушите си.
146
3
 
28
 
! Отговори
гери преди 7 години
измествате въпроса. Не е важно дали записът е законен, а глупостите, които изричат и лелката и директорката; това е недопустимо отношение към едно двегодишно дете
145
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Samo boi na lelkata
144
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
.. В такъв случай се уведомяват социалните служби, които вече могат да предприемат скрити разузнавателни мерки и да разобличат извършителя. Направеното от въпросната госпожа е незаконно и най-вероятно е с цел да се извлече медийна популярност и евентуално, някоя и друга пара. Истинските и образовани майки знаят какво да правят в такива случаи (не става въпрос за саморазправа!).
143
6
 
8
 
! Отговори
До Lan преди 7 години
Така е, записът определено няма доказателствена стойност. Но телефоните, камерите (обикновените) и фотоапаратите са нормални средства за комуникация и видеозаснемане, а не СРС, и то прикрепено към дете, затова и направеното от майката в нормалните държави би могло да се обърне "леко" в неин ущърб в съда, и то не само относно въпроса за доказателствената стойност...
142
2
 
13
 
! Отговори
Lan преди 7 години
165То по тази логика всички телефони, камери и фотоапарати също трябва да са незаконни! :) Записът няма доказателствена стойност иначе никой не може да те спре да си записваш някакви неща...
141
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наистина отношението на лелката е брутално, но ако не се лъжа и майката подлежи на проверка от Темида (ако бяхме нормална държава) за незаконно поставяне на подслушвателни устройства на обществени места.. и то прикачайки ги за непълнолетно лице, било то детето й. Да си представим обратния вариант - ако децата започнат да бъдат използвани за носители на подслушвателни устройства от социалните служби, колко родители щяха да бъдат осъдени досега???
140
26
 
11
 
! Отговори
Мунчо преди 7 години
Милото ангелче на мама....яде си ноктите, а тази гадна леля ще му се кара! Безобразие!!!
139
1
 
5
 
! Отговори
Lan преди 7 години
А в конкретния случай, нараняването стана абсолютно случайно, без никаква умисъл от другото дете...глупава игра просто и недоглеждане от нас възрастните. Вярно е - белята стана за секунда. Няма да ви казвам "виновникът" как се чувстваше...отвратително! Но лелката това не я интересува.
138
4
 
9
 
! Отговори
Lan преди 7 години
137Факт е обаче, че тези "лелки" също "възпитават" децата! Вчера едно дете на нашата площадка беше на наранено при нелепа игра. Случи се така, че докато все още спирахме кръвта и чакахме да дойде бащата с кола да го заведат до лекарите, през градинката мина неговата "лелка" от градината и познайте какво каза: "Ама този, дето те е ударил е ЛОШО дете, хулиган! Аз казвах ли ти да не играеш с такива деца като (тук се цитира др. дете от градината)" Ето това е - деца биват нарочвани и обиждани...
137
3
 
7
 
! Отговори
ODESSA преди 7 години
Живота стана такъв. Ако не мачкаш ще те смажат. Със няй модерни технологии човечеството се връща обратно във джунглата. И най ми е интересно на кой вид ще дойде ред после. Най вероятно, машини или насекоми. Те издържат на радиация.