Brexit-ът настрои британците: Go home, българи!

Полицията на Острова с 6200 случая, свързани с омразна реч
28 юли 2016 11:30, Петя Славова
226
Brexit-ът настрои британците: Go home, българи!
Снимка: Bulgaria ON AIR

Четири седмици след решението за Brexit ксенофобските настроения във Великобритания рязко са се покачили.

В полицията са получени около 6200 случая, свързани с ксенофобски атаки, омразна реч и нападения, а най-потърпевши са българи, румънци и поляци, съобщи пред Bulgaria ON AIR Емил Русанов, издател на българския вестник "Будилник" в Лондон, който също е станал жертва на подобна атака.

Русанов е получил съобщения във Facebook от фалшив английски профил на Найджъл Фараж, в което е било написано, че българите и румънците трябва да се прибират вкъщи, защото са престъпници.

Той признава, че тези коментари са го разстроили, защото живее от години във Великобритания и дори има гражданство.

Още по темата

"Аз самият веднага взех мерки, обърнах се към полицията, които много професионално реагираха на това нещо, задействаха случая и започнаха разследването. От българското посолство също се свързаха с мен. Информираха ме за начин, по който се реагира. Аз го разпространих сред българската общност чрез вестник "Будилник" и призовавам всички българи, които са във Великобритания и са жертви на омразна реч, ксенофобски атаки веднага да се свържат с полицията", призова Русанов.

По думите му вече се усеща и неприязън към българите на работните им места на Острова.

Българи и румънци са обект и на подобни медийни атаки от няколко години насам, посочи Русанов. Според него целта е да се отклони вниманието от истинските проблеми на Великобритания.

"Настроенията срещу българи и румънци започнаха да се усещат още след създаването на партията на Найджъл Фараж, който таргитира нас - българи и румънци като основен проблем за всички проблеми, които Великобритания има. Това беше много смешно, но явно хората му повярваха", коментира Русанов и добави, че някои политици ги определят като "престъпници, криминален контингент и т.н."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 144"Национално достойнство". Ама не ни го мерят "него" че да се уредим! :)))))Но има доста българи женени за черни жени! Значи сме се "доказали"! :))))
121
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ______________142______Много даже, защото не може да даде рушвет за да мине изпита изпита Life In The UK! :))))
120
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 139Това съм го виждал та даже по-лошо! Има го и при англичаните особено като пийнат - няма лабаво! Но не са всичките такива. Гледайте предаването Neghbours from hell UK или посетете сайта nfh.org.uk/ и ще видите че и те си имат достатъчно кирливи ризи. Разликата обаче е че те не ги измитат под килима - това е!
119
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 127Те са се оправили и общо взето си седят в държавата! Ние нека се оправим че да си седнем на д-то в нашата си хубава страна!
118
5
 
16
 
! Отговори
____________________ преди 7 години
Българина е закърмен с корупцията! Тук се живее с далаверата...Тези неща са пропити във всяко ниво на обществото, дори и в костите на българина...Питам аз: Не му ли е некомфортно в Англия, като ги няма тез неща там?!
117
11
 
9
 
! Отговори
Таня преди 7 години
Българин и Македонец е едно и също, само по разваления български се различават
116
11
 
10
 
! Отговори
Докторче преди 7 години
Аз съм в Обединенито Кралство от 7 години и никой не казва върви си, а напротив - казват ме да остана !
115
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те бяха подготвени за имиграция ,но не очакваха,че за 3-4 год ,3-4 държави ще се изсипят в един град !Между другото ,да сте виждали някой англичанин ,да върви по улицата и да чопли слънчоглед и да плюе или ,когато говори по телефона ,да крещи ,все едно е глух ?! ))))
114
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 136Англичаните са достатъчно самокритични към себе си! Ще отидат, ще разследват и след щателно проучване ще си дадат мнението официално! Веднага давам за пример отношението им към собствените им пиянски изяви навсякъде по света и футболните им простащини. Те казват че тези изяви са си техни тертипи и че се срамуват от тях! Ако обаче е сторено нещо нередно спрямо техни граждани веднага ги защитават, но не и преди да са направили необходимото разследване по случая!
113
33
 
12
 
! Отговори
Скопие преди 7 години
Българин и ром е едно и също, само по цвета малко се различават.
112
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
много интересно какво ще пишат британските вестници, ако миризливите им сънародници, заселени в България, станат жертва на същото отношение? какво ли вайкане ще се започне?
111
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До един БългаринЗащитният механизъм на личностното разтройство заработи! Никой не плюе България нито българите, но си имаме национални кусури (както и англичаните) които се опитваме да прикрием защото дълбоко в нас сме наранени. Няма да стане без осъзнаване и личностна промяна. Колкото повече съдим, плюем, подценяваме, критикуваме - към нас самите ще се връща! What goes around comes around
110
4
 
8
 
! Отговори
42 преди 7 години
Правилно.Чужденците трябва да са на гости.Някой от вас да е отишъл в чужд дом...
109
2
 
17
 
! Отговори
|\/|art!n преди 7 години
продължение: и може би най-важно - геополитически погледнато, ние сме една периферия, в която никой от нашите съюзници няма намерение да инвестира. Ние сме пушечно месо при една евентуална, по-голяма война и просто един суровинен и пазарен придатък за големите европейски икономики. Време е хората да разберат, че проблемите в България не са само вътрешни, а в голяма част всъщност са външни.
108
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Въпреки истерията около тероризма, българите отново успявят да бъдат мразени и ненавиждани, замислете се значи на какво ниво сме!
107
2
 
33
 
! Отговори
|\/|art!n преди 7 години
На интелигентния човек му е ясно, че дори всички кадърни и умни българи да се върнат в България, държавата няма как да се оправи. Не и в един разумен, за един човешки живот, период. Първо, хората които управляват нашата държава са абсолютно неспособни и нежелаещи да се справят с редицата социални и икономически проблеми, второ, този наш "елит" е напълно имунен откъм опити за промяна и всячески се опитва да запази статутквото, а силно гражданско общество в България не съществува и трето, и може б
106
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 124Английската икономика се състои главно от ЯГОДОВАТА ПРОМИШЛЕНОСТ! Там българите са царете на полето! :)))))))Анегдоти до шия!!!:))))
105
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
да так е, индиеца Е едно стъпало над източно еврпейците но ако *** знаеше и имаше култура щеше сам да си отговори защо е такаКАТО НАЧАЛО *** да се образова какво е "общността на нациите" в историческо и културно отношение и ще разбере. Това са държавите от Брит империята. Ако българите бяха част от общността на нациите щяха да ги гледат една идея по нависоко. така че не се чуди що си по долу от индийци, защото индийците СА ЧАСТ ОТ ОБЩНОСТА НА НАЦИИТЕ и са един level по култивирани. *** НЕ
104
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 120Не е така! Никой не ни слага по-долу от индийците! Ние в повечето случаи предизвикваме негативизъм заради това че се мислим за незаменими и супер интелектуални. Нашето фалшиво его ни пречи за едно сравнително по-умерено поведение. Има много българи които са много добре интегрирани сред англичаните и съвсем не ги третират по-различно. За тях те са добри хора и националността като мярка не съществува.
103
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще се зариват с още индийци, пакистанци и шри ланкийци.Да се оправят

Спонсорирани публикации