Brexit-ът настрои британците: Go home, българи!

Полицията на Острова с 6200 случая, свързани с омразна реч
28 юли 2016 11:30, Петя Славова
226
Brexit-ът настрои британците: Go home, българи!
Снимка: Bulgaria ON AIR

Четири седмици след решението за Brexit ксенофобските настроения във Великобритания рязко са се покачили.

В полицията са получени около 6200 случая, свързани с ксенофобски атаки, омразна реч и нападения, а най-потърпевши са българи, румънци и поляци, съобщи пред Bulgaria ON AIR Емил Русанов, издател на българския вестник "Будилник" в Лондон, който също е станал жертва на подобна атака.

Русанов е получил съобщения във Facebook от фалшив английски профил на Найджъл Фараж, в което е било написано, че българите и румънците трябва да се прибират вкъщи, защото са престъпници.

Той признава, че тези коментари са го разстроили, защото живее от години във Великобритания и дори има гражданство.

Още по темата

"Аз самият веднага взех мерки, обърнах се към полицията, които много професионално реагираха на това нещо, задействаха случая и започнаха разследването. От българското посолство също се свързаха с мен. Информираха ме за начин, по който се реагира. Аз го разпространих сред българската общност чрез вестник "Будилник" и призовавам всички българи, които са във Великобритания и са жертви на омразна реч, ксенофобски атаки веднага да се свържат с полицията", призова Русанов.

По думите му вече се усеща и неприязън към българите на работните им места на Острова.

Българи и румънци са обект и на подобни медийни атаки от няколко години насам, посочи Русанов. Според него целта е да се отклони вниманието от истинските проблеми на Великобритания.

"Настроенията срещу българи и румънци започнаха да се усещат още след създаването на партията на Найджъл Фараж, който таргитира нас - българи и румънци като основен проблем за всички проблеми, които Великобритания има. Това беше много смешно, но явно хората му повярваха", коментира Русанов и добави, че някои политици ги определят като "престъпници, криминален контингент и т.н."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
1
 
22
 
! Отговори
Rory преди 7 години
Г-н Русанов ми се струва, че основно чете Dailymail. Странно защо ли bbc не напада българи и румънци? От години живея в Англия и не съм видял лошо отношение от нито един англичанин. Преди години направих грешката да си самозаблудя, че ако получа западно образование, България ще ме приеме с отворени обятия. Но както се оказа нашата мила родина не приема никого обратно, но пък иска да изгони всички.
101
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Взели му хубавата работа на отличника... Тя работата взе да прилича на турската... "Вижте всички, че искат да ме махнат от власт!".... ...картинката ти ми е ясна.
100
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@Аз твоите познати няма да ги коментирам. Българите не са тор като твоите познати.
99
7
 
6
 
! Отговори
ТИМОТЕОС ТЕОФИЛАКТИС преди 7 години
АЗ СЪМ ВЛАХОС-САРАКАЧЦНОС. ИМАМ ГРЪЦКО ГРАЖДАНСТВО..НО СЪМ РОДЕН В МПУЛГАРИЯ.КАТО МЕ ПИТАТ КАКЪВ СЪМ--КАЗВАМ ГРИИК, ЕЛЛИН.АНГЛИЧАНИТЕ : ОО ГРИЙС, ВЕРИ ГУУД.ЗИТО АНГЛИА, ЗИТО ХЕЛЛАС.
98
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
даам индиеца Е едно стъпало над източно еврпейците но ако *** знаеше и имаше култура щеше сам да си отговори защо е така. КАТО НАЧАЛО *** да се образова какво е "общността на нациите" в историческо и културно отношение и ще разбере защо българина е по долу от индиеца. Това са държавите от Брит империята Ако българите бяха част от общността на нациите щяха да ги гледат една идея по нависоко. така че не се чуди що си по долу от индийци
97
1
 
8
 
! Отговори
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ преди 7 години
До АнонименРаботодател, КОЛЕГИ С КОИТО СЪМ РАБОТИЛ, познати, съседи и т.н.В англия бях посрещнат от българи! Още на първата вечер направиха скара и си говорихме цяла вечер... Така беше около месец... След това се започна с интриганството! То беше с цел да взимат по-хубавата работа и да правят повече пари.........................
96
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 108Ти си си наказан по рождение но не го осъзнаваш! Болката от илюзорното его си е бич! Дано не паднеш от пиадестала на фалшивия АЗ защото много боли! :))))))
95
1
 
6
 
! Отговори
същевременно преди 7 години
В източен Лондон което е 60% от територията на Лондон живеят над 2 милиона *** и жени-нинджи
94
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Англичаните са милион пъти прави. На един истински българин там има 9 ***. Излишно е да уточнявам, как се препитават тъмните.
93
3
 
8
 
! Отговори
един Българин преди 7 години
Давайте плюите по БЪЛГАРИЯ. ***.
92
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не виждам смисъл нито полза да споря с неграмотни племена и касти. Каквото е било пак ще бъде, а племената и кастите ще си останат презряни кучета.
91
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 90Хубаво е човек да ходи на психиатър! Ще разбере доста неща за себе си които са дълбоко залегнали в неговото под-съзнание и му пречат за всичко! :))))))
90
5
 
7
 
! Отговори
Полчо преди 7 години
Имам двама познати, които дълги години живееха и работиха в Англия и през цялото това време обясняваха, че няма да се върнат повече в България... дори и за почивка. Обаче миналата година се прибраха тук, изкараха курсове по програмиране, започнаха работа в ИТ фирма и започнаха да обясняват България колко била яка и колко се била променила!!!!??? Всеки сам може да си направи изводите, като този пример не го казвам с добро.
89
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До @@@@@@@@@@@@@@@Ти по работодателя ли си ли съдиш какви са българите? Това че работодателя ти го смяташ за тор не може да кажеш, че българите са тор.
88
3
 
7
 
! Отговори
gsfgsd преди 7 години
Аз като националист, не разбирам българките, които отиват в чужбина и задължително се "влюбват" в западняк. Знам за такива случаи и децата им дори български не могат да говорят.
87
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ние българите сме си крадливо племе и за това не ни щат никъде.
86
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никой българин няма да се връща.Всяко чудо за 2 дни.Най-голямото за 3.
85
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 91Всеки българин е за психиатър почти без изключение! :)))))
84
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До КирчоНе са спирали да се борят срещу исляма! Виж клипове на Ютюб за English defence league 2016 и ще разбереш какви неимоверни усилия полагат за борбата срещу ислямя.
83
2
 
15
 
! Отговори
@@@@@@@@@@@@@@@ преди 7 години
Навсякъде, където съм работил в България са ме завличали с пари! Навсякъде на работните места съм работил с българи, които са завръзвали интриги с цел лична изгода или са се опитвали да ме прецакат! От 100 човека които срещна, 99 са мушенници!Работих и в Англия - най-долната работа, в земеделието, но ми плащаха всяка седмица и не ме завлекоха! Върших си работата и получавах увжение срещу това!И после защо да не смятам българския народ за ТОР?!Или късмета ми бил лош и съм попадал на ***...

Спонсорирани публикации