"Война на религиите" – прибързано заключение

Не обвинявайте изповядващите исляма, настоя отец Ангелов
28 юли 2016 09:37, Петя Славова
110
"Война на религиите" – прибързано заключение
Снимка: Bulgaria ON AIR

Терористи посегнаха на католически свещеник във Франция. Много анализатори определиха това действие като "война на религиите". Това заключение обаче е прекалено прибързано, смята отец Ангел Ангелов, протосингел на Софийската митрополия.

Още по темата

"Да, наистина светът пощуря и това, което се случи във Франция е обезпокоително. Много ми се иска да разберем в крайна сметка защо стана това противодействие и защо Изтокът по такъв начин се обърна към света като знаем преди години, че всичко беше в спокойствие и мир. В крайна сметка кой е този, който постоянно въздейства и настройва хората един срещу друг", попита отец Ангелов в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

Има някаква омраза, която се насажда, коментира духовното лице. Според него по никакъв начин обаче не може да се обвиняват тези, които изповядват исляма, защото няма истинска религия, която да проповядва омраза.

"Не знам какво става, но искам онези прекрасни отношения, които са били преди между християните и представителите на исляма да се запазят и да продължат. България го е показала - толкова години сме живели заедно и сега живеем заедно", обясни отец Ангелов.

Той е обезпокоен от това, че някой не желае този мир. Според него за сигурността в църквите трябва да помисли държавата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
2
 
9
 
! Отговори
ПравославенБългарин преди 7 години
На всичко отгоре другарят Ангел Ангелов лъже като типичен юдео-болшевик, че никоя религия не проповядва омраза. В сатанинския Коран НИКЪДЕ не се употребява думата "любов", дори напротив, в една от сурите има текст, който подстрекава да бъдат избивани неверните (християните). Другарите от Болшевишката Партийна Централа съ наистина жалка и тъжна картинка. Бог да им прости, те не знаят какво вършат, а ако знаят - още по-лошо!
52
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ПравославенБългаринАбе ***, какви ги дрънкаш. Евреите за твое сведение също са срещу исляма и се борят с тези долни *** и убийци мюсюлманите
51
1
 
10
 
! Отговори
ПравославенБългарин преди 7 години
Да не говорим, че от житията на православните светци тече река от кръв, пролята от тези "миролюбиви, кротки и изпълнени с любов" ислямисти. Наистина жалка и тъжна картинка!
50
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво политкоректно изказване...Този мазен поп трябва да се срамува, че носи расо. Значи Европа ще ги храни, отглежда с помощи и те за благодарност ще убиват, тези които ги хранят с данъците?! Значи Европа със социалните помощи отглежда собствените си колачи. Какво безумие. Докога ще ги търпим тези варварски *** да тормозят християнското население на Европа. Всички ислямски *** и убийци вън от Европа! Време е за депортация, ако не искат и ние да постъпим с тях по техния начин.
49
2
 
5
 
! Отговори
ПравославенБългарин преди 7 години
а ислямът е основното оръдие на тази юдео-масонска върхушка - наследниците на книжниците и фарисеите от времето на Христос, които управляват света.Бог да пази малкото останали истински православни християни и българи! Амин!
48
5
 
3
 
! Отговори
ллл преди 7 години
До Аз съм ШарлиАбсолютно си прав! Разковничето е тази КАРИКАТУРА. Извинявайте , обаче - да усмиват твоя бог, аллах или каквото ще да е божество, в което вярваш и се кланяш......... НЕ НЕ СЪМ СЪГЛАСНА
47
0
 
5
 
! Отговори
ПравославенБългарин преди 7 години
Какво друго могат да кажат икуменистите от БПЦ /Болшевишката партийна централа/?!Ислямът е престъпна, богохулна, агресивна и терористична религия, създадена от юдеите с цел унищожение на светата Православна вяра. Богоборческият замисъл на исляма е доказан многократно през вековете, като започнем със завладяването и унищожението на най-великата империя - Православна Византия, минем през 5 вековното турско робство и стигнем до днешните събития в Европа. Зад всичко това стои юдео-масонската клика,
46
1
 
11
 
! Отговори
jen преди 7 години
в Япония ислямът е забранен! Ако си мюсюлманин - не можеш да живееш там, да работиш или да получиш гражданство. Японците не са глупави...
45
4
 
2
 
! Отговори
мисли преди 7 години
Няма религия проповядваща нещо разумно, с изключение на дзен будизма, но и това е религия.
44
4
 
2
 
! Отговори
демо преди 7 години
Религиите са психиатрично заболяване със социален характер. След като даден човек се разболее от някаква религия той загубва способността си да мисли самостоятелно, като вместо това следва правилата на съответните коран, библия и др. Така най-често религиозният човек се превръща в материал за политики и диктатури.
43
7
 
4
 
! Отговори
Аз съм Шарли преди 7 години
"В крайна сметка кой е този, който постоянно въздейства и настройва хората един срещу друг", попита отец Ангелов .....Знаем как почна всичко с една карикатура която преля чашата
42
3
 
7
 
! Отговори
ре преди 7 години
Този поп лъже като поп Кръстьо .
41
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ако една религия проповядва омраза ,то тя трябва да се забрани - това е моето мнение
40
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Щом бог е люов и Христос проповядва любов вие защо мразите"Моля, моля дайте да се разберем. Когато вече всекидневно християни са нападати, убивани, изнасилвани, и то от хора, които са дошли при нас и искат помощ, ние какво трябва да направим? Да се оставим да ни убиват и изнасилват в името на любовта?Единствената алтернатива е да се защитим. И естествено не питаем добри чувства.
39
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
.. работа е сериозна. След 5 години останалите живи от нас ще са на границата с калашници. Тези пищуни, урду живеят в друго време. Това не са хора, само изглеждат на такива. Такова чудо става..
38
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От цялата патардия стана това, че вече не вярвам да има мирни мюсулмани. Явно на всички в един момент нещо им прищраква.
37
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
..или те или ние е моето мнение. Ще ни заколят, сварят и изядат. Нашите са нормални, ама тези които нахлуват сега в страната са демони. И без религията им не са били хора. Демони. Сега чета заколена полякиня заедно с нероденото си дете. 4 деца оставени сираци. Бригада ислямисти заплашвали със смърт жени и деца в басейн в Германия. С дрехи да се къпели.
36
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много войнствено настроени,но са само във нета ;) Аре стига вдигате пушилка,тази религия да се забрани,онази да се незнам какво:Атеистични *опелдаци
35
10
 
6
 
! Отговори
Кос преди 7 години
Ислямът не проповядва война,не слушайте не слушайте кой какво си лъже,прочетете лично, за да се убедите.
34
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не просветените само могат да обиждат другите божествени религии...Ако бог е Христос,нима той иска омраза към различните вярвания,нали все повтаряте:Бог е любов.От тези коментари до сега освен омраза друго не видях!