"Война на религиите" – прибързано заключение

Не обвинявайте изповядващите исляма, настоя отец Ангелов
28 юли 2016 09:37, Петя Славова
110
"Война на религиите" – прибързано заключение
Снимка: Bulgaria ON AIR

Терористи посегнаха на католически свещеник във Франция. Много анализатори определиха това действие като "война на религиите". Това заключение обаче е прекалено прибързано, смята отец Ангел Ангелов, протосингел на Софийската митрополия.

Още по темата

"Да, наистина светът пощуря и това, което се случи във Франция е обезпокоително. Много ми се иска да разберем в крайна сметка защо стана това противодействие и защо Изтокът по такъв начин се обърна към света като знаем преди години, че всичко беше в спокойствие и мир. В крайна сметка кой е този, който постоянно въздейства и настройва хората един срещу друг", попита отец Ангелов в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

Има някаква омраза, която се насажда, коментира духовното лице. Според него по никакъв начин обаче не може да се обвиняват тези, които изповядват исляма, защото няма истинска религия, която да проповядва омраза.

"Не знам какво става, но искам онези прекрасни отношения, които са били преди между християните и представителите на исляма да се запазят и да продължат. България го е показала - толкова години сме живели заедно и сега живеем заедно", обясни отец Ангелов.

Той е обезпокоен от това, че някой не желае този мир. Според него за сигурността в църквите трябва да помисли държавата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
3
 
! Отговори
До реалист преди 7 години
*** в някоя лудница да потърсиш помощ
32
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ислямът се използване от престъпници, за да оправдават действията си, но това не значи, че всички мюсюлмани са такива, що за плиткоумни разсъждения
31
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чета достатъчно ;) но тези които коментират имат много малко умствен"багаж".Първата заповед,която е низпослана е Икра-Чети,но вие не можете да го разберете,какво е Чете,защото не четете,а само повтаряте,каквото сте прочели в някой форум.
30
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Откак ни се стовариха мюсюлманите на главата и започнаха да убиват викайки - аллах акбар - европейците се заинтересуваха от исляма. Не, че сме мниго просветени, но това което четем там и призивите да се избиват неверници са впечатляващи.
29
2
 
3
 
! Отговори
До м. ърльо преди 7 години
Така наричай себе си и няма да сбъркаш,защото си нямаш понятие за корана. Знаеш ли за джихада, какво е,та плямпаш като пробита кофа.
28
1
 
2
 
! Отговори
До30 преди 7 години
Ами чети де! Към ум явно си резистентна.
27
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много ми е интересно да чета коментари на хората,които не са муслимани,а "познават"Исляма повече от Муслиманин?По вашата логика,ние няма нужда да учим за Исляма,защито Вие сте тук да ни научите, така ли е?Хахахаха...
26
2
 
10
 
! Отговори
факти преди 7 години
Всъщност изумителното е че според Мохамед тези дето са най -близко до него са имменно бойците за вярата.Джихадистите всъщност не изопачават религията му ,те я показват автентично .Тези дето я стерилизират и то в измамна цел са улемите .И затова Европа си е самовнушила ,че исляма мяза на християнството .Че имало някакъв либерален ислям и продължава да спи .Спете .
25
2
 
4
 
! Отговори
факти преди 7 години
Вие сте неразбиращи ,но явно имате изгода.То да си заблуден и да имаш изгода днес е някаква мода. Автентичния ислям не е каквото ви заблуждават имамите,а това дето им е завещал Мохамед.А той ясно е определил ,кой е мюсюлманин и за какво трябва да се бори . То се иска малко ум и четене .
24
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И всичко започна от американските политици разпалвайки близкия изток
23
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до:24 Много си далече от Истината,съмнявам се, че си християнин...
22
2
 
8
 
! Отговори
Иво преди 7 години
Аз едно не разбирам, живеем в 21-ви век, бием се в гърдите колко сме интелигентни, а все още позволяваме някакви борби за религии да взимат връх над човешкото.И какво следва? Половината население на Земята ще изчезне, заради тази глупост и накрая никой не печели.
21
3
 
6
 
! Отговори
До мър ла преди 7 години
Знаеш ли каква е религията не тероризма- глупостта, незнанието, това е твоята религия,
20
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-после един умен и трезвомислещ човек! Поклон ти правя отец Ангеле!
19
6
 
11
 
! Отговори
слушай ма мърло преди 7 години
Тероризма има религия и това е исляма. Мохамед е определил как точно става отдаването в мюсюлманската умма .С меч да воюваш за Аллах влизайки в рая.Убивайки неверниците .Тоест имаме абсолютно потвърждение ,че тези хора не са терористи ,а джихадисти . И не лъжи ,говориш със запознат човек .
18
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Народите сами коват съдбата си, ха,ха, с такива като теб ли?
17
5
 
5
 
! Отговори
факти преди 7 години
Ясно ,от БПЦ не чакйте помощ срещу ислямизацията,те в най -добрия случай ще си затворят очите или ще издекламират нещо като папата . Докато народите не осъзнаят своята сила и че сами коват съдбата си всякакви шарлатани в раса и с бради ще тероризират Европа.
16
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези" хора" са всичко друго,но не и Муслиманин!ТЕРОРИЗМА НЯМА ЕТНОС И РЕЛИГИЯ,ТОЙ Е ЗЛО!
15
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** е тая която те възпитавала, но възпитала някакво ***, на нея *** да се оплачеш
14
3
 
11
 
! Отговори
учуден преди 7 години
Интересно ми е какво ще мисли тоя Ангелов ако заколят пред очите му патриарха и извикат Аллах акбар.