Синът на сгазените мотористи: Просто това е България!

Вярвам, че ще има правосъдие един ден, обяви Владимир
5 авг 2016 09:00,
141
Синът на сгазените мотористи: Просто това е България!
Снимка: Булфото

Вярата ми остава. Вярвам, че ще има правосъдие един ден, обяви Владимир, синът на убитите при катастрофа от турския гайсербайтер Фарук Бекташ - Бойко и Таня Бойкови.

След като бе пуснат под домашен арест от съда Бекташ избяга и бе обявен за общодържавно издирване.

"Аз осъзнах, че той ще избяга още когато го пуснаха. Още тогава ми стана ясно", каза Владимир. Когато разбрал, че Бекташ е духнал, мъжът реагирал спокойно.

Още по темата

"Нямаше яд и гняв. Няма смисъл. Който нож вади, от нож умира. Преглъщаш и продължаваш напред. Просто това е България", заключи той пред bTV.

Припомняме ви, че родителите му загинаха на 24 юли край Драгоман, на път за Австрия, където живее Владимир.

"Чух за катастрофата, но помислих, че са двама мотористи, на два мотора. Сестра ми ми каза, че са родителите ми", обясни той.

Баща му бил печатар по професия, а още от дете карал мотор. В последните 5 години се запалил сериозно. Майка му пък била детска учителка и следвала мечтите на баща му.

След нелепата смърт на семейството мотоциклести от страната направиха спонтанти протести пред турското посолство в София.

Пред турския посланик Сюлейман Гьокче мотористите поискаха сънародникът му да бъде върнат у нас, за да бъде съден.

Макар да обяви, че той няма пръст в изчезването на Бекташ, дипломатът изрази възмущението си от протеста.

"Демонстрацията е незаконно организирана и криеше потенциала да се превърне в насилствена. Не знаехме защо тези мотоциклетисти са пред посолството, но те се опитаха да нахлуят в него", коментира посланикът пред Bulgaria ON AIR.

Той допълни, че разчита на закрилата на местните власти и определи ситуацията като скандална.

"Не можем да бъдем отговорни за гражданин на Турция, това е прерогатив на българските власти", категоричен бе Сюлейман Гьокче.

И днес се очаква да има протест, отново пред турското посолство. Протестиращите се заканват да пренесат демонстрацията си пред МВР, Външно министерство и пред парламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
14
 
! Отговори
Хаха преди 7 години
Добре защо пред посолството на съответната държава се правят протести, а не пред съда или най малкото да се прочетат мотивите на решението на съда. Посолствата няма как да са отговорни за такива произшествия или за отделен гражданин. но вярвайте, че ще има възмездие, когато го намерят неизпълнението на тази мярка ще в тежест , когато му определят наказанието.
21
2
 
31
 
! Отговори
Тарамбук преди 7 години
Протестира се И пред съда. А протести има пред посолството, защото има много силни съмнения, че подсъдимият е изчезнал с активно дипломатическо съдействие.
20
1
 
11
 
! Отговори
ksarax преди 7 години
Жалко за хората, очевидно свестни. От нашият съд толкова. От нашата полиция също (това е поредния избягал).
19
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На подкупната съдийка, пуснала престъпника, да и се случи същото, като на жертвите!
18
2
 
37
 
! Отговори
д-р Исня преди 7 години
Публикувайте имената на съдийския състав!
17
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съдията отговорен за това да понесе последствията на отговорността, която носи - да лежи вместо резнякa или да бъде линчуван/а! Каква отговорност носят магистратите? Трябва да е правопорпорционална!
16
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой знае ли имената на съдиите пуснали убиеца та да ги качим във стената на срама във фейса?
15
19
 
7
 
! Отговори
Киро кофражиста преди 7 години
Бог да ги прости мотористите!Всичко на този свят се случва по Божия воля.Така, че най добре пред църквата да протестират, Бог може да чуе протеста
14
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами да протестират пред съда, който го е пусналКакво е виновно посолството?
13
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имената на съдиите пуснали убиеца в домашен арест и създали предпоставка за ново престъпление-бягство,та как се казват съдиите ???
12
14
 
19
 
! Отговори
Дамян преди 7 години
Не съм чувал български шофьор, като убие някой в чужбина, чужденците да ходят да протестират пред българското посолствоВие чували ли сте?
11
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съда е най-виновен случая! Това не е първия случай на пускане на убийци под домашен арест! Просто в БГ няма никакво правосъдие, който има пари си плаща и го освобождават под домашен арест или пробация - както от над 10 г. се случва с телефонните измамници, част от които имат по над 10 пробации и не са в затвора! Или на убийци им дават условна присъда, изобщо съдът ни е трагедия отвсякъде! Цветанов като беше шеф на МВР се опита нещо да направи, но съдиите веднага писаха до Брюксел, че им се меси
10
1
 
26
 
! Отговори
ха ха преди 7 години
Под домашен арест??? Ами да го търсят в Анадола -прибрал се е човека.
9
4
 
52
 
! Отговори
Протест преди 7 години
Защо протестират пред посолството, да не би посланника да го е пуснал под домашен арест?Трябва пред съда да протестират!
8
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
#1:Стига сме се крили зад "скапаната държава" - тя е такава,каквато я правим ние!!!Ние я правим,ама това стадото НЕ ИСКА да проумее,защото е много лесно да прехвърлиш собствената си отговорност,като гражданин и отговорността на обществото,като цяло.на "някаква безлична държава".Сякаш съществуваме в някаква марсианска колония...а кой знае,може и така да е.С този робски манталитет,колко му е да си доставим и марсиянци за робовладелци.Явно,малко са тези от ФАЩ,ЕС,Турция...
7
13
 
28
 
! Отговори
Сп???нс преди 7 години
Всички помним коментарите от деня на катастрофата - донори ,така им се пада ,мотористите не са хора и До сега не прочетох НИТО един коментар , в който някой да се ИЗВИНИ, за това което е написал тогава. Синът на тези хора не се сърди на съда ,защото беше очакваното , а би трябвало да се сърди на стадото ,в което сме се превърнали.
6
1
 
68
 
! Отговори
Хайде преди 7 години
да си представим за момент последствията за български шофьор убил двама души в Турция...Кой и как щеше да го пусне под домашен арест?
5
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да дадат държавата на съд в Страсбург. За такива хора ще платя от данъците си. Няма да да има проблем, за разлика от така наречени роми и разни престъпници, за които плащаме огромни суми заради некомпетентността на държавата. И как турското посолство не носи отговорност за свои граждани, при това убийц?
4
21
 
12
 
! Отговори
Тиква на Квадрат преди 7 години
Виновен е Бойко Методиев Борисов, назначен от Руснаците за Някакъв си............
3
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Посланикът ако е човек трябва да разбере, че това е зов за помощ към самия него. Така е като съда не си е свършил работата, пуснали са убиеца на свобода реално. Жалко за хората.