Павел Попандов: Каквото и да погледнеш – черна дупка!

В навечерието на 70-годишнината си актьорът си пожела здраве
Обновена: 19 сеп 2016 16:14 | 19 сеп 2016 13:52,
41
Павел Попандов: Каквото и да погледнеш – черна дупка!
Снимка: Bulgaria ON AIR

Единственото нещо, което ми се иска е да бъда здрав, защото имам още семейни ангажименти към мои близки хора. Нищо друго не искам. Това заяви Павел Попандов за "България сутрин" по Bulgaria ON AIR в навечерието на 70-годишнината си.

"За себе си искам здраве, здраве и пак здраве. Имам останали малко, но верни приятели, с които продължавам да живея и да работя", обясни той.

Големият български актьор заяви, че е разочарован и от театъра, и от киното - от това, което става през последните години. Според него вече няма талантливи хора и желание, а и тези неща по думите му се правят с пари.

"Когато в националния бюджет отделяш за култура такива трохички, не може да стане нищо", обясни той.

"Каквото и да погледнеш - образование, кино, театър, здравеопазване, икономика, енергетика, отбрана - навсякъде черна дупка", настоя Попандов. Според него може да звучи песимистично и грозно за някои, но това е положението и всички знаем кои са виновниците.

Той откровено разказа и какво го дразни и вбесява в театъра. По думите му там всичко трябва да е естетика, но в днешния театър тя е зачеркната.

"Днешният театър е превърнат в пари. От сцената могат да се сипят откровени псувни - за мен това не е театър. Още по-жалко е, че това опростачване, тази публика изпада в неописуем възторг, когато чуе нещо подобно от сцената. Това е страшно, гибелно. За съжаление обаче е факт", добави актьорът.

Киното се прави с пари, а за да се направи един добър филм, трябва да си наясно как се прави това, коментира още той.

"Това, което на мен ми прави впечатление е липса на средства, желание от страна на дебютиращия на всяка цена да снима филм, независимо от това, че сценарият може да не е направен, както трябва и обезателно, което е като заболяване - режисьорът трябва да е продуцент и сценарист. Говоря за треторазядни филми - да има каскади, да има секс, да има разголване, да има свободен език. Това не носи обаче нищо на киното, защото и то е естетика", посочи Поппандов.

Попитан за президентските избори, той коментира така: "Всички мислят, че ще е комплимент аз да стана президент. Президентът е презиран, искрено ще протестирам - слагам в един казан Меркел, Путин, Ердоган. Аз не искам такъв актив, лягам си с презерватив".

Мераклии има много, ще бъде чудесно всички да бъдат избрани, добави още Поппандов. Той е категоричен, че ще гласува на предстоящия президентски вот и на референдума.

Според него българинът не е глупав, а е хитър, но на дребно. По думите му у нас липсва гражданско общество.

Целият разговор вите във видеото на Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още по темата: Павел Попандов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
3
 
7
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
Нямало план Ран - Ът , а? Я помислете какво каза една американска посланничка едно време:На нас сте ни нужни само като територия, с не повече от 4,5 милиона население.Всичко, за което говори Павката,е следствие на тоя план, а вие, всичките, блеете и гласувате възторжено за поредния овчар, водещ с меден кавал стадото към кланницата...Бездарен бил Павката, пишете? Ами Пайнерките, Биг брадърите, тези от Фермата, тези, от жълтите предавания и сутрешните блокове са много даровити?Че ги гледатев за
30
3
 
7
 
! Отговори
опетков преди 7 години
До Анонимен Защо, при "социализма" друго ли беше най-важно? Слагам го в кавички защото това при което живяхме си беше чист държавен капитализъм, с една червена буржоазия, грубо ограбваща труда на хората и некадърна във всяко друго отношение.
29
3
 
8
 
! Отговори
Отговор преди 7 години
До Комунист-ленинец В кая страна капитализма не е див и варварски ? Ами например в Скандинавските страни , мой човек. Там има истински социализъм на базата на капиталистически производствени отношения.Но и тях ги налазиха мигрантите и ще ги съсипят.
28
20
 
3
 
! Отговори
песимист преди 7 години
Той и като беше млад не беше особено талантлив. Аз го помня от НЛО. То си беше елементарно.
27
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, Павле, Павле, колкото и да ти е тъжно комунизма свърши. Няма вече лапачка. Иначе си беше свръхдобре като придворния шут на Бай Тошо.Сега може да се цаниш за такъв и при гавазина му, ама не става - дърт си вече.
26
0
 
9
 
! Отговори
Някой преди 7 години
до 27: Изчезваме и ние :)
25
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да, прав си, нивата на съзнание по земята на отделните нации са твърде различни, преобладават от единия край до другия, затова демокрацията няма как да бъде приложена в/у всеки, мн все още не са "дорасли" да живеят в демокрация, тя е състояние на съзнанието, начин на мислене, когато все още в триизмерните глави на тези млади души, които споменаваш се въртят материалистични неща като власт, пари, преимущество, злоба, агресия, разделения, страх, алчност, дотогава човека ще живее в негативност.
24
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
човека е прав б.лгаристан загива и изчезва но кво правим по въпроса за това?
23
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еволюцията за която говориш е наистина налична, но съм чел и вярвам, че високо еволюиралите души не се прераждат на Земята, а на други места. Земята е място за петокласници (примерно) и тук идват само такива, а надрасналите отиват другаде. Затова и обществото в морално-етичен план е горе-долу постоянно състояние. И се връщам на моето - че както има създадени различни религии за различните групи, така и демокрацията не може да плесне поголовно и да чакаме да стане навсякъде.
22
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Напротив, хората са проектирани да се променят и те го правят постоянно, но не го осъзнават, съзнанието еволюира непрекъснато на базата на натрупаните знания, житейски опит и мъдрост, това че повечето избират да са си същата версия на себе си от вчера, онзи ден и преди 10 години, без никакво личностно позитивно развитие си е техен личен избор, в първия момент, в който хората започнат да избират да не играят ролята на бо-***, тогава по земята няма да има отпадъци, и това не е вродено, а избор.
21
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всичко се променя Павка!Едно време казваха,че вБГ най добре живеят,спортист,артист и ром комунист!
20
35
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абсолютен некадърник издигнат по партийна линия на времето. После обаче бързо смени платната и стана ***, в последно време пък заедно с приятелчето си Хр.Мутафчиев се държат здраво за шлифера на Банкянския овчар. Е не без пари де.
19
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хората не се променят. Така са проектирани. От времето на Омир са си все същите, със своите плюсове и минуси. Основно разликите в поведението на хората се дължи на организацията на обществото. Примерно - ако съществуват свирепи мерки срещу престъпността, престъпността ще намалее. Но не че престъпните мозъци ще се оправят, а няма да смеят. Затова казвам, че при нас демокрацията не работи в полза за обществото. Демек баш тоя механизъм не е за нас..
18
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ти въобще не ме разбра, това което искам да кажа е, че няма значение демокрация, капитализъм, комунизъм и т.н., думички, с които Ви залъгват, докато винаги сте просто едни роби на олигархията, политическите лидери и корпорациите, искам да кажа, че ако не се промените и не станете преди всичко мъдри, интелигентни, добри хора, съзнаващи обективната реалност на космоса и собственото си съществуване, каквото и да правите, резултатите ще са все едни и същи за живота на Земята - негативни.
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
18-ти, това означава, че върховната панацея "демокрация" за нас не става! Що тогава се пънеме??????? А като гледам и за много други държави не става...
16
0
 
13
 
! Отговори
fdsf преди 7 години
Жив и здрав да е! Жалко, че не се дава трибуна на разумните и честни българи. Дори и 90% от хора да мислят едно и също, ако няма кой да го формулира като ясна теза, нищо не може да стане. Първата работа на политиците е да овладеят медиите, оттам нататък обществото е сляпо и глухо.
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Зависи от какви хора е изградена демокрацията, или капитализма, или комунизма, или каквото и да е друго, ако тя е изградено от едно обединено общество, действащо за благото на всеки в това общество и за развитието, щеше да е живеете добре, само че нещата са малко по-различни, особено начина Ви на мислене и действане, затова не става, а на мен ми омръзна да Ви казвам истината в очите, а Вие да възприемате от нивото си на съзнание, което е мн ниско, от което вярвате, че имам за цел да Ви обиждам.
14
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
16-ти, ми що гласувате за Бойко и компания тогава?
13
2
 
16
 
! Отговори
до 12-ти преди 7 години
Напротив, комунисти не само има, ами са и на всички ключови места в държавата-Бойко, Гоце,Доган, другарките Цачева и Лили Павлова. Почти всички кадри на ГЕРБ, БСП и ДПС са бивши комсомолкси секретари, ченгета или наследници на ченгета от ДС (или партизани).Преди това бяха в СДС (сега ДСБ).Не направихме лустрация и затова все още комунистите ни залъгват, че имаме преход.Те просто преразпределиха активите на страната в техни хора.На кого е син Вальо Златев, а Пеевски на кого е син?Само източват ЕС
12
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще се сетите, че капитализма унищожава всичко хубаво. Парите там са най-важни.