Лятото свърши: Предстои прибиране като за последно

Магистрала “Хемус” и пътят от Кулата - най-критични
25 сеп 2016 07:30, Красимир Ангелов
26
Лятото свърши: Предстои прибиране като за последно
Снимка: Булфото, архив

Изключително натоварен трафик се очаква днес по пътищата на страната в последния почивен ден около Деня на Независимостта. Това на практика е и последния почивен ден от лятото, защото следващата група от повече почивни дни е едва около Коледа.

Още по темата
Очаква се близо 500 000 българи отново да тръгнат на път днес, като само от Гърция се очаква да се завърнат над 100 000 наши сънародници.

Поради тази причина, с цел улесняване на придвижването, между 14 ч. и 20 ч., ще бъде ограничено движението на тежкотоварните камиони над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища в страната. Целта е повишаване на безопасността, увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата и по-спокойно пътуване за прибиращите се след четири почивни дни около деня на независимостта на България - 22 септември, отчитат от Агенция "Пътна инфраструктура".

По традиция се очаква движението да е най-натоварено на входовете на София, по автомагистралите „Тракия“, „Хемус“ и „Струма“ и път I-1 (Е-79) София - Кулата. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на „Пътна полиция“, която следи и предприема необходимите действия за организацията на движението.

Ограничението за камионите над 12 т е за следните участъци от републиканската пътна мрежа: Автомагистралите, път I-1 Видин – Ботевград, път I-1 Благоевград - ГКПП „Кулата“, път I-4 п. в. „Коритна“ - Велико Търново – Шумен, път I-5 Русе - Велико Търново, път I-8 ГКПП „Калотина“ - ГКПП „Капитан Андреево“, път I-9 Дуранкулак - Варна – Бургас, път II-18 Околовръстен път София, път II-19 Симитли - Гоце Делчев, път II-86 Пловдив – Смолян, път II-99 Бургас – Царево.

Забраната не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

За улеснение на трафика през Владая и повишаване на пътната безопасност ще се обособят две ленти в посока София, за времето от 10:00 ч. до 16:30 ч. Временната организация ще е от пътен възел „Даскалово“ до кръстовище „Драгичево“. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ „Люлин“.

Един от най-критичните участъци за пътуване отново ще бъде магистрала “Хемус”, където на 22 септември се образуваха километрични колони. На виадукт „Елешница“ при 15-ти километър на АМ „Хемус“ се ремонтира платното за Варна и цялото движение се прехвърля в платното за София. Днес ще се обособят две ленти за пътуващите към София и една лента за посока Варна от 10:00 ч. до 10:00 ч. на 26 септември (понеделник). На същата магистрала се извършват и ремонтни дейности и на тръбата за Варна на тунелите „Витиня“ и „Ечемишка“. Преминаването през съоръженията се осъществява двупосочно в тръбата за София.

Алтернативният маршрут за пътуване по време на ремонта на тунел „Витиня“ от София за Ботевград е път I-1 от 215-ти км до км 209+500 и обратно. Връзката на АМ „Хемус“ с първокласния път за пътуващите към Ботевград е при пътния възел при 30-ти км на автомагистралата /Витинска река/, а за идващите от Ботевград при 36-ти километър на АМ „Хемус“.

При изхода на София се извършва ремонт на пътен надлез „Яна“ над АМ „Хемус. От 18 ч. вчера до 10 ч. на 26 септември (понеделник) движението по АМ „Хемус“ ще се извършва без затруднение по двете пътни платна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама това в България ли е?? Ужас! Помислих си, че са колони руснаци да се прибират от Крим след уйкенда:)))))))
14
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Е, предпочитам да гледам през прозореца, а не да се блъскам по магистралите със стадото от София!
13
0
 
5
 
! Отговори
селянин преди 7 години
За София се сърдете на Боко Тиквата, че направи от столицата, град-държава!!! Ако навсякъде беше по-равно, никой нямаше да се бие да ходи в смешната ни столица, ама нейсе, всичко се прави там, всички пари са там и е нормално хората от по бедните райони да идват и да работят в София. Забелязвам и друга тенденция, Лондон е втората столица на България, защото всеки втори българин работи и живее там.
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Охааа, само "най-накраят" още не бях виждал :D Добре че преди десетина години се махнах от София, да не съжителствам с такива елементи.
11
0
 
5
 
! Отговори
Wok преди 7 години
Bg medii sa mafia.
10
8
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Бай Тъпчо, защо намесваш Ани Салич? Въпреки годините си, даже е много по-хубава и по-умна от младите фльорци! Иначе, да ти е сладко с ланшния суджук! То, ние и такъв нямаме, ама нейсе! Гледам от прозореца магистралата, Струма де, и май ми е по-добре!
9
3
 
24
 
! Отговори
до 13 преди 7 години
Ела ела да видиш, къде се хвърля ***. Къде пикаят по ъгълчетата. Как карат по пешеходните зони, колко са нагли и безочливи. И тогава ми говори за правопис, това че ме мързи да слагам пълен и кратък член значи ли че не мога да пиша правилно..... Но това е нормално за селяндурник като теб!! Да се направиш на интересен, точно както правите тук в София :)
8
3
 
25
 
! Отговори
Пуек преди 7 години
Не се връщайте моля ... тези няколко дена в СОФИЯ е РАЙ тишина и спокойствие и е приятно да се живее тук най-накраят ! :D
7
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Днес униформените корумпирани ***,с криви сурати , ще муфтят яко пари.
6
6
 
19
 
! Отговори
Галин преди 7 години
Хайде "софиянци" прибирите се всичките и между другото дано видя момента в който всеки един селянин от вас се върне на родното място, не да си показвате селянията всяка година в София, а да останете там дето ви е отредено, не трябва София да става бардак във какъвто я превръщате всяка година предимно след лятото....
5
1
 
8
 
! Отговори
Фея преди 7 години
Хайде ***, хранете!
4
7
 
7
 
! Отговори
duhku4e преди 7 години
100 000???...се прибират от Гърция,и как ги изчислихте при тази беднотия българска?
3
2
 
25
 
! Отговори
Митака преди 7 години
Нека войната между световете София и провинция да започне точно сега!
2
8
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
То пък едни софиянци в София. Софиянец до най-софиянец,ама чушките ви пречат. Вие сигурно като сте такива "софиянци"чушки не ядете. Само черен хайвер.
1
5
 
31
 
! Отговори
СЕЛТАК преди 7 години
А аз си изкарах почивните дни перфектно .На село обрах гроздето и наточих виното ,а гражданите да пият *** от магазина !!