100 хил. българи пак на път към Гърция, хотелите вдигнаха цените

48-часова стачка блокира гръцките пристанища
22 сеп 2016 09:52,
77
100 хил. българи пак на път към Гърция, хотелите вдигнаха цените
Снимка: архив, Булфото

Близо 500 хил. българи тръгнаха на път за почивните дни. 100 хил. от тях ще пътуват в посока Гърция.

По-интензивен от обичайния трафик се наблюдава по граничните ни пунктове с Гърция "Маказа" и "Кулата" още от ранните сутрешни часове на първия от серията почивни дни. Леките автомобили обаче не изчакват повече от 5 минути.

Директорът на Регионална дирекция "Гранична полиция" – Смолян Деян Моллов призова пътуващите да подготвят предварително всички необходими документи за проверка. И напомни, че за децата, които напускат страната ни само с единия родител, е необходима декларация за съгласие от другия родител и ксерокопие от нея.

Иначе Моллов пресметна, че средно по 12 секунди се обработва преминаващ автомобил.

Традиционно, най-много резервации са направени в Северна Гърция, съобщава bTV. Противно на очакванията обаче гръцките хотелиери вдигнаха цените. Става въпрос за висок клас хотели, които предлагат ол инклузив.

Заявки има и за гръцките острови, като най- предпочитан остава Тасос въпреки големия пожар в началото на месеца.

48-часова стачка, която ще блокира гръцките пристанища, може да се окаже неприятна изненада за българите в Гърция. От 6 часа тази сутрин се прекратява движението на фериботите и товарните кораби от и към гръцките пристанища. Морският трафик ще бъде възстановен в събота.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
1
 
! Отговори
24901 преди 7 години
Ами да, 123, прав си, когато в чужбина получавам същото качество за 1500, защо да ми се дават 3000 тук при положение, че бих ги излял директно на някоя мутра в гърлото, знаейки, че той няма да плати данъци, а и нормални заплати на служителите си. Нехранейки мутрите у нас, спомагаме за нормализирането на обстановка тук и за бъдещето на децата си.
52
3
 
1
 
! Отговори
123 преди 7 години
До АнонименАмо до Гърция ще ходиш, щото 3 бона не ти се дават за качествен курорт в България.
51
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тва лято бяхме два пъти с гаджето в гърция на моренце другата година пак
50
0
 
0
 
! Отговори
твърдоку преди 7 години
Скакалци невежи ненаяли се
49
1
 
6
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Ами ще ги вдигнат...цените гърчолята.На крака им отиват толкоз...балъка,какво да ги правят.
48
4
 
4
 
! Отговори
Men преди 7 години
До АнонименНякой май завижда, че си стои в коптора или е на работа вместо да е на почивка. Кой каквото си е постлал май френд.
47
2
 
5
 
! Отговори
Турист преди 7 години
До Нищо ново.....Я виж съседната новина и ми кажи тия 400км до бургас за колко се пътуват: Хиляди в капан на "Хемус", движат се с 20-30 км/чИ от точно на кой грък кефа зависи това а?
46
3
 
6
 
! Отговори
Турис преди 7 години
До Нищо ново.....Явно не си пътувал никога, времето е макс 6 часа и то с много почивки, до най-отдалечената точка на средния ръкав. От Пловдив е дори по-близо. Най-бавният участък не е границата а пътчето между сандански и благоевград. Оправят ли този участък, бг мутрафона-киселяк ще има да чака българи по ***.
45
2
 
2
 
! Отговори
Нищо ново..... преди 7 години
До ТуристТуристе,туристе, тия 400 км колко време се пътуват,а?И не в понеделник, а в празнични дни?...точно ден или 8 часа , колкото е един работен ден.Понякога и повече, зависи от кефа на византийците.Това на отиване, и навръщане още толкова, че тогава е и по зле положението.
44
2
 
3
 
! Отговори
Maria преди 7 години
Бедните и онеправани българи, смалките заплати, на които ГЕРБ отне всички възможности за благоденствие, ограби ги и ги съсипа, пак са потеглили на поредната почивка в чужбина тази година. Да трошат липсващите пари. Ресторантите в София се пукат по шевовете - всеки ден от седмицата. Много гладен народ има, явно. Как стават тия неща? Май нещо не мерим бедността правилно.
43
5
 
4
 
! Отговори
Турист преди 7 години
До До туристДо халкидики от София е около 400км, не ти трябва самолет и на пътуваш два дни. За по-далечни дестинации си е твой избор как ще пътуваш. Много ми е смешно как разни комплексари се опитват да казват на хората как да почиват. Хората са различни, на един му харесва да де наплюска и да спи на дивана, друг обича да обикаля пеша с палатка на гърба, трети иска да спи на плажа. Кой си ти че да казваш на кой какво да прави?!
42
3
 
1
 
! Отговори
Men преди 7 години
До кафа от чукундури Ми ако до сега няколко поредни години съм обикалял из българия, сега ми е забранено да изляза ли?
41
1
 
9
 
! Отговори
кафа от чукундури преди 7 години
точно на националния празник на България ,що за гьотферен трябва да си , за да се натовариш , да напълниш дисагите с мръвки , бира от "лидъла" и домашна ракия , да идеш в някое гръцко село и да мислиш , че си хванал господа за топките , вместо да по обиколиш с децата из България
40
1
 
2
 
! Отговори
До турист преди 7 години
Аз не ги гледам и не искам и да ги виждам, а ти май не си в час?Колкото до двата дни питай тия от Кулата и Маказа......вярвай, много са наясно.А и в Гърция почти никой не ходи със самолет.
39
4
 
0
 
! Отговори
Турист преди 7 години
До До men и туристОТ София до почти всяка точка на европа полета е макс 3 часа, къде ги видя тия 2 дни път не знам.
38
0
 
7
 
! Отговори
До men и турист преди 7 години
Пичове, мен море не ме интересува изобщо - нито българско,нито гръцко,нито френско.Не мога и да разбера как от 4 дни , два си на път и си си починал?Но, това е друга тема.Писах по скоро за отношението ни като народ и ето , че тоя men го потвърди....ние и вие.Европейчи се пича.Затова писах за народа и държавата.Щото може да си *** и с пари, нали??
37
1
 
7
 
! Отговори
Турист преди 7 години
До Нищо ново.....",ама що това навсякъде е все в една посока???" Отговарям - защото не искам да ходя на почивка с бронежилетка и танк. Не искам мутри да ме изнудват, не искам да има 50х50см място на плажа и да се къпя във отпадни води. Ако на теб това ти харесва, ок.
36
3
 
7
 
! Отговори
Men преди 7 години
До Нищо ново.....Дай ми една разумна причина да е в обратна посока. Какво по-добре се предлага тук? Или само щото мутрафона по морето е българин аз трябва да търпя и да му давам пари. Сори не съм ходеща касичка, когато съм на почивка искам да почивам качествено. Имате си достатъчно пияни руснаци и англичани, които можете да си ги цоцате, що ревете за нас не разбирам?
35
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да заминават!!:-) Може и изобщо да не се връщат!! :-) :-)
34
2
 
5
 
! Отговори
До селянина дето преди 7 години
До селянина дето говори за софийските чиновници, трябва да знае че по министерства и агенции се настаниха само хора с диалект коренно различен от шопския, там се мйека, Ъъка и прочие... В София ако си на държавната хранилка си обречен на мизерия... Всеки иска да работи в частният сектор, по възможност за западна компания...