Борисов не дава оставка, обвини Бокова, че блокирала Георгиева

Според премиера било предрешено, че и двете "ще получат вето"
Обновена: 6 окт 2016 16:03 | 6 окт 2016 14:07, Веселина Йорданова
503
Борисов не дава оставка, обвини Бокова, че блокирала Георгиева
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов заяви, че не вижда никаква логика в искането на опозицията да подаде оставка след гласуването за генерален секретар на ООН.

Още по темата
Борисов участва в церемония, на която беше даден стартът на новата агенция на ЕС за гранична и брегова охрана на ГКПП "Капитан Андреево".

"Две години Ирина Бокова положи много усилия, но не можа да влезе в позиция, от която да атакува първото място. В същото време Антонио Гутериш през цялото време не случайно на всички класирания вървеше първи, явно си е имало и такава спогодба между големите държави", коментира Борисов, цитиран от "Фокус".

"Тъй като ние знаехме, че Бокова ще получи червени бюлетини от нашите партньори, опитахме и с втори кандидат, само че тя тогава прояви нахалство и не се отказа. На практика тя отиде да блокира Кристалина Георгиева. Нещото, което беше предрешено, че и двете ще получат вето, стана", заяви още премиерът.

По думите му това е станало, защото "противопоставянето между САЩ и Русия тази седмица мина всякакви граници".

"Не виждам нищо, което да не сме го знаели предварително. Не виждам никаква логика в искането за оставката ми по тази тема, защото всички, всички премиери, извън този на Португалия, трябва да си подадат оставка", коментира премиерът.

Борисов попита 20 години кой е виждал Ирина Бокова в България.

От кое да се срамувам? Че на една комунистическа фамилия не съм й осигурил още и следващите 5 години, попита той.

Премиерът попита и какво ще стане, ако подаде оставка и се създаде политически хаос.

"Защото те са безотговорни хора. Заради кой ще плащаме 1,3 милиарда лева сега – заради 2 реактора, за които договор нямаме, но сме осъдени? Заради същият този човек, който ми иска оставка? Защо? Да ни задължи после с още 1,3 милиарда ли? И на тяхното нахалство преди две години да ми предлагат кандидат и този кандидат, който ние сме го оттеглили, продължи да пречи там", коментира още премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


503
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
326
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДО КОГА СИ НЕВИНЕН БЕ БАЛЪК !
325
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А този не искал да осигурява една комунистическа фамилия още 5 години ,пък ни на тресе да се гласува за партиен секретар на БКП. И то за жена според която Брюксел е държава .
324
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тъпо парче, намазано с мас!
323
5
 
11
 
! Отговори
Ванич от Плевен преди 7 години
Никва Цуца, никва пърцуца!!! Само Ген. о. р. Радев!!!
322
1
 
4
 
! Отговори
Колио преди 7 години
Ч Р Д на най вежливия президент да им е жив и здрав на руснаците че и те КАТ нас случват на човек веднъж на 50 години.Е надявам се скоро и ние да имаме поне един засветен политик в България.Да му мислят идил след няколко часа на разсъмване космонавтите ще почнат да раздават подаръците от Путин,та да има кво да си коментираме довечара 7.10.2160.33h.
321
3
 
17
 
! Отговори
цецо преди 7 години
Няма да подаде доброволно оставка никога. Защото няма кой да го пази. Само за гавазите му се плащат милиони. Единствевият начин е революция.
320
2
 
17
 
! Отговори
бай Петко преди 7 години
Преди няколко дена бай Петко Ви писа, че никой от ООН-то няма да разреши две българки да заемат висши постове в Световни организации. Това стана благодарение на ината на б.б. и неговата клика в МС на България ! Искаше да угоди на западните си псевдо приятели, ама му заложиха динена ***. Бойко, остана ти точно месец до ...пей, пей още малко ти остана ...като вица дето съпруг искал да умори жене си с троен ежедневен секс. Тя пък сияела от радост както НАРОДА ни след твоята чакана оставка !
319
2
 
24
 
! Отговори
Kit Chelin преди 7 години
Др. Борисов ти си цар на хаоса. През 2013 г. корпусът за бързо реагиране от платени "умни и красиви" протестъри създаваше напрежение заедно с измислени "студенски протести и окупации" пречеха и топеха в Брюксел законно избраното българско правителство. Навсякъде по света може и да си спечелил избори, но ако нямаш мнозинство си оставаш опозиция. Но явно ти не можеш да бъдеш в това положение затова винаги се правиш на "спасител", все едно, че без теб няма да я има България. Наглец и лъжец, срам за
318
3
 
16
 
! Отговори
Пък мен ме кефи, преди 7 години
Как Меркел и Германия преклецундриха Боко и той иска да стои още и явно очаква още прекклецундвания.Най-добре е и ние да го натътъръткаме на изборите, ама той пак ще се извърти и няма да си даде оставката.
317
8
 
6
 
! Отговори
ROM преди 7 години
Глупави бълхари
316
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до безгръбначнитеЗа чужда държава работи Идола ти тиквоний и доказа това с включването на Сталинка в последния момента, само и само да не стане българка шеф на ООН!? Извинявай, ама ти умствено ограничен ли си или на хранилка на Козяк или и.... двете?!
315
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов не разбра ли, хората оценяват по възможностите един политик, кандидат за председател на ООН. Ами явно ти показаха, че твоите хора не стават.
314
42
 
10
 
! Отговори
до безгръбначните преди 7 години
А бе хора, вие достойнство имате ли, плюете против всичко българско, против всичко западно, против всичко....само и само да угодите на тъпата ви русия. Какво толкова ви е дала тази поробителка, освен няколко копейки в замяна на вашите коментари, не ви ли е срам, че с всяко ваше платено мнение заробвате България още повече, не ви ли е срам, че работите за чужда държава, която се чуди как да изцоца още повече от България, защото фалира...моля ви, ако имате грам съвест. не се продавайте за копейки
313
2
 
4
 
! Отговори
ТУКИДИД КИРИАКИДИС преди 7 години
ОТ ТРИ ГОДИНИ МУ Е КАЗАНО НА БОИЧО БЕХАР, ЧЕ НЕ МОЖЕ ДВЕ БИЛГЪРКИ ДА ЗАЕМАТ ДВЕТЕ ШЕФСКИ МЕСТА НА УНЕСКО И ООН ПО ЕНО И САСТ ВРЕМЕ...АА ВИЕ ИСКАТЕ И УНИЦЕФ, АА ХАА МУАХ МУХЪ ХЪ ??ЯЯЯЯЯССУУУ КАЛБОИКОС = CAWBOY
312
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Aааааа,сакън!!Каква оставка ви гони бе,хора??Султан Бойко никога и за нищо не е виновен!!
311
0
 
20
 
! Отговори
424 преди 7 години
Пропуснах Ретроградния Меркурий...!
310
0
 
21
 
! Отговори
нищо ново под слънце преди 7 години
....***, придаващи си вид,и гавра със човешкото довериеи с чест удостоени подлеци,и с девственост търгуваща нечестност,и силата в ръцете на скопци....Скопени са, скопени и ялови са!Те не знаят какво правят, но вече и Господ няма да им прости.
309
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боко споко, матреяла вярва, че заради лошата подредба на планетите е виновна за провала на Крисето! Как път точно ти ще си виновен?
308
5
 
22
 
! Отговори
Седера стинчо преди 7 години
До 87941 допусна доносникът евгени михайловЕвродепутата от ГЕРП извърши най-голямата агитация против Бокова и то със знанието на Бо. Бо.
307
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще се пъчи на родна почва. По света не може. Виж, ако близо до ООН имаще ромска махала и изборна секция, ако Цветанов разбираше малко канадски и бе там, нещата щяха да са като тук!