92-ма мераклии ще набиват кубинки по плаца

Вторият по рода си курс в Плевен е с двойно повече желаещи
37
92-ма мераклии ще набиват кубинки по плаца
Снимка: МО

92-ма български граждани ще се обучават във втория курс по начална военна подготовка, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Курсът започва в понеделник, 10 октомври. Той ще се проведе в Единен център за начална военна подготовка – военно формирование 22160 в град Плевен и ще продължи до 25 ноември 2016 г.

За обучение по начална военна подготовка са записани 70 момчета и 22 момичета.

Броят на кандидатите за обучение във втория курс в сравнение с този, проведен за първи път през април, се е увеличил два пъти. Това налага разпределението на обучаемите в две групи за периодите 10-28 октомври и 7-25 ноември.

До тази година за курсовете по начална военна подготовка кандидатстваха само студенти. Вече всички български граждани без военна подготовка, желаещи да получат начална военна подготовка, могат да преминат курс, организиран от Министерството на отбраната.

Обучението по начална военна подготовка за български граждани завършва с полагане на изпити по учебната програма на съответния курс и военна клетва по реда на уставите на въоръжените сили в съответния специализиран учебен център.

На успешно завършилите обучението български граждани се издава свидетелство/удостоверение, връчва им се значка "Начална военна подготовка" и им се присвоява военно звание "редник", след което се вписват на военен отчет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най новата измислица.За какво е всишко това.
16
0
 
2
 
! Отговори
ТАКА Е ПО СВЕТА! преди 7 години
ПРОФЕСИОНАЛНИ ВОЕННИ ----ЧУДЕСНА ПРОФЕСИЯ!!!!ТОВА Е БЪДЕЩЕТО В АРМИЯТА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!БО..КЛУ..КА ОТ НАБОРНИЦИ ...НАРЕЧЕН "червена армия" ОТДАВНА Е НА БУНИЩЕТО НА ИСТОРИЯТА!ТОВА ГО РАЗБРА И РУСИЯ , СЛЕД АФГАНИСТАНСКИЯ СИ ПРОВАЛ!
15
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За тази пркажена държава не си давам фекалиите,камо ли кръвтта.Тя просто не я заслужава.
14
2
 
5
 
! Отговори
Тъпо! преди 7 години
Сега ще харчат една камара пари и ще симулират дейност без никакъв резултат! С такава "подготовка" тези "войници" са напълно безполезни! По добри тия пари да се дадат за обучението на няколко елитни войника или специалисти. Или да купят някаква нова техника/оръжия. Поне ще има реална полза.
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
2000 човека бяхме в цялото поделение (около 2005г.) и една рота само жени. Поне ни разнообразяваха сивото ежедневие.
12
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НАЙ ЛЕСНО СЕ СТАВА ЗОМВА В КАЗАРМАТА ОТ МОДЕЛ СОЦ. После се управлява лесно.
11
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва всеки да утиде в казарма! Русофилите сьщо.
10
0
 
7
 
! Отговори
Отвратен преди 7 години
До АнтиЕС-АнтиГЕРБ И аз бях един от тези 3 000 школници. Пет години докато бях стедент в София влачех мешката с мен по квартирите. И посе като ме емнаха ,всяка година запас от седмица до 40 дена та на края на 52 г. възраст ме изпратиха във военната академия за 3 месеца и ме направиха командир на бригада.Представете си тогава в БА имаше 4 бригади. А аз човек вет.л-р хабер си нямам от воещина. Що хора стровиха и що пари съсипаха , нямам думи.
9
2
 
12
 
! Отговори
АнтиЕС-АнтиГЕРБ преди 7 години
До БАЩА РОДОЛЮБЕЦтакав аармия, вече не съществува, ти си един твърде остарял романтик;))) Сега дават живота си, не за "Родината", а да възтържествува демокрацията по света. Тия са мисионери, ще ходете по гробовете им нейде из Близкият Изток, ако можете де.
8
2
 
11
 
! Отговори
АнтиЕС-АнтиГЕРБ преди 7 години
*** кво се е превърнало ШЗО-то в Плевен в "Единен център за начална военна подготовка военно формирование 22160", с 92 парцала, хахахахахахах, а бе 3000 школника
7
6
 
13
 
! Отговори
Я гледай.... преди 7 години
Тези дават ли си сметка ,че ще ги скъсат от запас всяка година?
6
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТЕЗИ НЕОБИЧАТ МАЛКИЯ И СРЕДЕН БИЗНЕС. ОБИЧОТ ТОПЛА КОТЛОВА ХРАНА. ПОСЛЕ ЩЕ ИСКАРАТ И КУРС ЗА ПРЕДПРИЕМАЧ.. ПОСЛЕ ЗА СОЦИАЛЕН РАБОТНИК. После ...до ПЕНСИЯ ВСЕ ТАКА.
5
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А текста на клетвата има ли го публикуван? Или е военна тайна? Но сигурно ще има текстове, да пазим с цената на живота си, не Отечеството, а частните имоти на олигархията. Което тези мутри смятат България за тяхна собственост. За това ще ме хванат за долуподписания.
4
3
 
17
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Поредна бутафорна дейност,с цел прилапване на някакви пари.
3
2
 
17
 
! Отговори
дърт преди 7 години
Да се чудиш да се смееш ли или да плачеш.
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Записахте ли сайдера? На времето ската военната служба.
1
1
 
22
 
! Отговори
Кенеди преди 7 години
О, каква чест началници да ти са Ненчо Перуци, Росен императора, Дани къдрицата и Бойко ислямиста.В началото на юни, когато ислямски нашественици нахлуха по македонската граница, нашата армия беше изпратена на разни учения. Във вечерната емисия новини имаше интервю с една мадама в камуфлаж. Питаха я какво мисли за ислямистите. Тя каза, че били мили, бягащи от война клетници. И на такива "професионалисти" е поверена охраната на България? Не, мерси.

Спонсорирани публикации