Стоян със сетни сили: Много ме е срам, но моля ви за помощ!

Мъжът преминава през ада, а това е последната му възможност...
Обновена: 7 окт 2016 10:52 | 7 окт 2016 10:44,
140
Стоян със сетни сили: Много ме е срам, но моля ви за помощ!
Снимка: Facebook

Една история – за някой тъжна, за някой забавна, за мен реална. Така започва апела си 36-годишният Стоян, който с последни сили моли за помощ във Facebook.

"Прекарах 2,5 г. в адски мъки на легло без лекарите да могат да ми поставят точна диагноза. 10 пъти лежах в болница, направиха ми 4 жестоки операции, с които ме увредиха още повече, 2 лумбални пункции, 8 скенера, 9 резонанса, стотици абокати, изпих една аптека с лекарства и много други гадости. Накрая се оказа, че имам тежка мозъчна венозна хипертония, вследствие на силно затруднено отичане на венозната кръв от мозъка, което се равнява на това да вдигнеш кръвно над 300 и да не спада", разказва тежката си история Стоян.

"Мозъкът ми бе подложен на жесток тормоз – всички вени в него и в очите са силно деформирани от налягането, пред спукване, мозъкът ми е целия в микроинсулти, а черепно-мозъчните нерви травмирани и увредени. Симптомите няма да описвам, защото няма да ме разберете, а са толкова много и толкова тежки, че не мога да ги изразя с думи. Един от тях е болката, болката е убийствена и не спира и за минута. В момента единствено Оксикодона успява да я облекчи временно. Как минаваха часовете ми също не бих могъл да изразя с думи", споделя още младият мъж.

Стоян разказва, че умишлено е бил лишен от възможноста да бъде лекуван в чужбина. Последиците от операциите в България били още по-тежки за него – "вследствие на усложнения се наложи да ми отстранят едната от главните вени на мозъка, лицето и шията, парализирани и възпалени, срастнали един към друг мускули и нерви, от което не мога да мръдна, едвам се храня, едвам говоря, не мога дори спокойно да си седя и да гледам през прозореца, защото не мога да закрепя картината, която виждам".

"Близките ми ме оставиха сам да се оправям в състояние, в което не мога сам и до тоалетната да отида", споделя още измъченият пациент.

"Единствено майка ми на 70 години успява да ме нахрани, колкото може и да ми купи необходимите лекарства с 200 лева пенсия. Благодаря изключително много на нея и на няколкото човека, които започнаха да ми помагат безприкословно, благодаря и на малкото ми момче, което се държи като истински мъж и се гордея с него. Благодаря и на последните доктори, които намалиха поне малко болката с Оксикодон и с лека операция (5-та) освободиха временно смазващото налягането, но в България не могат да направят необходимия байпас", казва още Стоян.

Сега, без една стотинка, увреден и изтормозен, от много клиники в чужбина реагирали веднага и искали да му помогнат. Стоян се спрял на "Тюбинген" в Германия.

"До сега чаках държавата да се произнесе, но тя както обикновенно мълчи и съм принуден (а изключително ме е срам) да помоля за помощ. От Тюбинген искат първо да ме видят, изследват и решат какво може да се направи, както и да облекчат болката ми, за което са необходими 5200 евро за болницата и 400 евро за билетите, засега дата за приемане е 20.10.16 г.", споделя младият мъж.

Към момента диагнозата на Стоян е: Регионален цервикален и тригемино-цервикален тежък болков и вегитативен пароксизмален синдром при тежка хронична церебрална венозна инсуфициенция с легиране на лява вътрешна югуларна вена и силно редуциран поток в дясна вътрешна югуларна вена.Увреда на долния клон на лицевия нерв в ляво.

"Който може и иска да помогне, моля да го направи, който не желае или не може, моля просто да го сподели. Надявам се да помогнете, защото живота е странно нещо и никой не е застрахован, всеки може да се озове на моето място и тогава ще разбере колко унизително е това и как това може да бъде последната му възможност.

Благодаря.

Отворена е дарителска сметка, от която средствата могат да бъдат превеждани само и във връзка с лечението.

Име на клиент: Стоян Веселинов Цацев
Валута: евро
IBAN: BG63STSA93000023898010
BIC: STSABGSF

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И аз преведох през Еконт 110 лв. Дано оздравее!
97
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Към коя банка е сметката?
96
0
 
23
 
! Отговори
Виктор преди 7 години
Имаш и от мен 10лв. Имай вяра!
95
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И аз изкам да се включа и да помогна живея в Канада и не знам как мога да пратя пари по тази сметка ако някой знае да пише
94
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Здравейте, създайте PayPal, за да могат хората живеещи в чужбина да помогнем. Стискам палци парите да се съберат и човека да се оправи!
93
0
 
7
 
! Отговори
DMS? преди 7 години
Здравейте...знаете ли дали има отворена DMS сметка на негово име?
92
2
 
33
 
! Отговори
Сто преди 7 години
Ако лекарите,които са го оперирали и поставяли грешни диагнози,т.е ползвали са го за опитно зайче и да точат касата.Те трябва да бъдат принудени да му заплатят лечението в чужбина.Защо лекарите не плащат обежтетение на пациентите си?Защото закона е изключително "лабаф".Лекарите получават пари,за това да работят и поставят правилните диагнози,а не да са бизнесмени.Защо при положение,че лекарите не могат да се справят с даден случай продължават да малтретират хората,а не се обръщат към западни бол
91
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГОСПОДИ , СПАСИ БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКИЯ НАРОД !
90
0
 
32
 
! Отговори
И аз съм анонимен преди 7 години
И аз ще помогна на Стоян. Вече преведох. Дано всички помогнат и на Стоян живота продължи по-добре.
89
2
 
28
 
! Отговори
аз преди 7 години
Има и от мен 50,00.Дано повече хора помогнат
88
1
 
20
 
! Отговори
Ирина преди 7 години
До ИнаИзвинете, знаете ли в коя болница е в момента Стоян, има желаещи да го посетят лично.
87
8
 
16
 
! Отговори
1111 преди 7 години
Къде е държавата когато обикновення човек има нужда от нея??Няма я !Казват ,че държавата били хората ,е не е вярно !Държавата са едни алчни и безскрупулни хора който само взимат от хората и нищо не дават!Държавата няма нужда от Стоян а от Мохамед !
86
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Исках да напиша омер 93 е с идеално предложение.
85
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много е прав 96 ,трябва да има фонд който да бъде контролиран от свестни хора.Надявам се това предложение да получи широк отзвук.Ние сами трябва да се грижим за себе си,ако чакаме политиците сме загинали.Надявам се ,че все още има свестни хора в България.
84
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДЕЙСТВИТЕЛНОСТА Е ЖЕСТОКА. БАЩАМИ КАТО ПЕНСИОНЕР ПЪРВО ПЛАЩАШЕ НА ТОПЛОФИКАЦИЯ И АКО МУ ОСТАВАХА ПАРИ СИ КУПУВАШЕ ХРАНА.
83
2
 
31
 
! Отговори
паун от Бургас преди 7 години
от мен имаш 50.00 лв. в сметката.И съветвам останалите, по-добре помогнете с 20-30 лв. на човека вместо да ги изпиете или изядете тази вечер в кръчмата...Че наистина не се знае какво може да ти дойде на главата някой ден
82
1
 
18
 
! Отговори
Съчувстващ преди 7 години
Дано са събрани средствата. Не са толкова много. Ако всички около стотина публикували коментар, са дарили по малко. Успех на момчето и дано късметът да се върне при него.
81
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БЪЛГАРИ,ТОВА НЕ Е ПЪРВИЯ,НЯМА И ДА Е ПОСЛЕДНИЯ СЛУЧАЙ НА ЧОВЕК КОЙТО ТЪРСИ ПОМОЩ.АЗ ЩЕ ИЗПРАТЯ МАЛКА СУМА ЗАЩОТО ЗАПЛАТАТА МИ Е 400 ЛЕВА.ТОЛКОВА СА ПАРИТЕ НА ОХРАНИТЕЛИТЕ. НО ИМАМ ЕДНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ.ВСЕКИ МЕСЕЦ ВСЯКА ЕДНА РАБОТЕЩА СТРУКТОРА ДА ОТДЕЛЯ ОТ ВСЕКИ СВОЙ РАБОТНИК ПО 1 /ЕДИН/ ЛЕВ.ВСИЧКИ ТЕЗИ ПАРИ ДА ОТИВАТ НАПРИМЕР ПРИ ОМБУТСМАНА ИЛИ ПРИ ЗДРАВНИЯ МИНИСТЪР И ТОЙ СЪС СВОЯ ЕКИП ДА ДАВА НА СПЕШНО НУЖДАЕЩИТЕ СЕ.САМО В СОФИЯ ПОЛУЧАВАЩИТЕ ЗАПЛАТА СА НАД ПОЛОВИН МИЛИОН.
80
2
 
48
 
! Отговори
Us преди 7 години
Ще оставим човек да умре за 5000 евро ли? Ако това се случи значи човечеството не заслужава да съществува. Дръж се пич, отивам към банката, помагам колкото мога.
79
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До КрайХората плюят ПО ДЪРЖАВАТА, а не по страната си, не по Родината си. Има разлика.Дано това момче се оправи, ще се оправи! Щом толкова много хора искат това! Дай Боже!