Кристалина ще съди тези, които разпространяват лъжи за нея

Оттук нататък ще защитавам името си в съда, отсече тя
19 окт 2016 14:22, Елка Василева
164
Кристалина ще съди тези, които разпространяват лъжи за нея
Кристалина Георгиева. Снимка: архив, Reuters

Заместник-председателят на Европейската комисия Кристалина Георгиева ще съди онези, които продължават да разпространяват лъжи по неин адрес. Тя заяви това в страницата си във Facebook.

В отговор на последните медийни атаки срещу нея Георгиева пише, че досега в повечето случаи е замълчавала въпреки постоянните спекулации и откровени лъжи, целящи да дискредитират както нея, така и институцията, в която работи.

"Не мога да продължавам да търпя тази кампания за разрушаването на образа ми, водена срещу мен в продължение на много месеци. Търпението ми се изчерпа", допълва Георгиева.

Тя отбелязва, че досега се е въздържала да предприема правни действия. "Тази страница е затворена, заявява Георгиева. Оттук нататък ще защитавам името си в съда. Много лъжи бяха разпространени за мен. Ще дам на съд онези, които продължат да разпространяват лъжи", добавя еврокомисарят.

По-рано тази седмица в сайта на американския Институт за външнополитически изследвания се появи статия, в която се твърди, че Георгиева "има тъмни страници в биографията си". Представени са твърдения за връзки на нейното семейство с "Мултигруп", както и че Георгиева била информатор на комунистическите тайни служби.

"Това са стари твърдения, които с течение на времето бяха оборени едно по едно, се посочва в позиция на ЕК, разпространена снощи по този повод. Те бяха неверни, когато бяха отправени за първи път, те остават неверни и днес, когато биват повторени в пореден опит да се опетни името на госпожа Кристалина Георгиева", се добавя в позицията. 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още по темата: кристалина георгиева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
22
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Ами какво чака до сега?
61
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Американския Институт за външнополитически изследвания ... твърди, че Георгиева "има тъмни страници в биографията си ... "Мултигруп", ... че Георгиева била информатор на комунистическите тайни служби."---Хе-хе, ще съди! Тая не знае ли, че ТОЗИ ИНСТИТУТ ЗНАЕ ВСИЧКО (това му е работата).
60
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
комунистка кво се прави на ни лук яла ни лук мирисала
59
0
 
31
 
! Отговори
Пловдив преди 7 години
Ми съди се, бе, к'во ми пускаш постинги във фейсбук. Ако ти стиска, заведи дело и дай да видим ЛЪЖИ ЛИ СА ИЛИ НЕ СА. Ама май не ти стиска, защото си свикнала по ДРУГИЯ начин да си живееш живота и да "правиш" кариера.Образа й щели да развалят. Ми виж се, бе, поредната мутра-врат, само дето си в женско тяло...Много си зле.
58
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До рузв елт Мога да я уважавам само, ако работи за България.
57
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Винаги се почва от лъжите в България. Може, ама ийде първо проверете.
56
1
 
35
 
! Отговори
Иво преди 7 години
Тази изложи цяла България, щяла да съди.
55
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не и издържат нервите,защото явно си търси нова работа.След всичко което направи кой европолитик би и имал доверие да държи портфейла на ЕС.И от Франция се чуха искания да я разследват дали не е отпускала пари на ЕС за Сооросфондациите.Интересно дали пак ще се кандидатира за новите конкурси в Световната Банка.Ама с този лош английски и на тези години и с тази репутация май и за пориер не става.Какво да я мислим,да се радваме че апетитите са и големи и не я съблазни да се кандидатира за президент
54
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А не тя е икономистка в (ала бала, нещо в щатите) и после светкавична кариера в Европа, от нас идвала.
53
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обикновено лъжеца скача като ужилен, когато за него лъснат нелицеприятни факти. Нали така, г-жо Сталина?
52
2
 
24
 
! Отговори
Всички са комунисти преди 7 години
Рожденното и име е "Сталинка", какво да говориме повече ....
51
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** народ, цар да си ще те убие и ще те даде на турците, както е било едно време , така е и сга.
50
0
 
9
 
! Отговори
иван преди 7 години
До Анонимендо 55е как така Европа избра сталинка- на референдум ли ,на избори ли ,на що ли?
49
0
 
34
 
! Отговори
nqkoi преди 7 години
Тази циркаджийка, дори не си беше направила труда да прочете малко за дипломацията, има си етикет на държане и жестикулиране по време на реч и т.н., не съм дипломат или запознат с дипломацията, но си направих труда да прочета оценки на дипломати (завършили дипломация, не такива просто назначени, ако ме назначат мене утре за дипломат не означава, че нещо разбирам). И за непросветеният човек беше ясно, че шансовете и са отрицателни, къде се натиска.
48
0
 
21
 
! Отговори
saki преди 7 години
Кисталила захрърли н"""ните *** ,ама забрай да си умии ......о
47
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Толко ли сте зле, Еврокомисар не е представител на държавата. Но Тя е експерт , добре не е политик измамник
46
35
 
1
 
! Отговори
рузв елт преди 7 години
Тя е технократ, икономист, политик,защо я ядете. Не мога да разбера.Това е еврокомисар, който трябва да се уважава, защото работи за Евросъюза, каквато ие работата.
45
2
 
35
 
! Отговори
Селянина преди 7 години
Тая загубенакрава прецака кандидатурата на Бокова, склонен съм да вярвам, че е била доносник на ДС и вързана за мултаците , както е вързана за изродасорос
44
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
55, я погледни в уикипедия за Сталинка какво е инфото. Каква са и родителите, кога и започва "научната" кариера, в кой идеологически вуз. Лошо няма!!! Но някак си кадри "винаги верни на партията" да ми рецитират европейски ценностни норми ми идва в повече.
43
42
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Името на Кристалина не сте го създали, за съжаление Вие плювачи. Жената искаше да помогне и винаги правеше това. Жалко ,ако не сте разбрали. И още нещо, комисарят в Европейският Съюз не е български пратеник, а задълженията са му да защитава интереса на Европейския съюз. Комисрите се избират от Европа.