Злокобен юбилей: 10 години от кошмара в Бяла

При трагедията с автобуса загинаха 18 души
Обновена: 4 дек 2016 16:00 | 4 дек 2016 15:18, Петя Славова
11
Злокобен юбилей: 10 години от кошмара в Бяла
Снимка: архив, Булфото

Панихида в памет на жертвите на една от най-ужасните катастрофи у нас ще бъде отслужена в храма "Свети Георги" в град Бяла, Русенско. На 7 декември се навършват 10 години от кошмара при моста над река Янтра, в който намериха смъртта си 18 души. Църковният ритуал в тяхна памет ще започне в 11,00 часа в сряда, съобщават от Община Бяла.

Още по темата

В злокобния декемврийски ден малко след 17,00 часа на моста над Янтра камион с неизправни спирачки, управляван от Синан Алиев, се опитва да изпревари автобус на общинската фирма "Бяла автотранспорт", пътуващ към гарата с 30 души, припомня "Монитор".

Срещу камиона идва автомобил и за да избегне удара, Алиев се опитва да се прибере в своята лента, но закача със задната си част автобуса. Изтласканият автобус чупи мантинелата, събаря оградата на моста и като кибритена кутийка изхвърча и пада в коритото на Янтра.

Таванът се отделя и всички пътници се събират на купчина върху него. Някои загиват на място, а оцелелите стенат в мъртвия капан, без да могат да помръднат. Водачът на камиона Синан Алиев бе осъден на 10 години лишаване от свобода. Мъжът излезе от затвора предсрочно.

Трагедията беляза завинаги живота на семействата на 18-те загинали в катастрофата. Десет години по-късно близките им споделят, че болката не може да отмине и продължават да се учат да живеят без тях. На панихидата няма да може да отиде Атанас Генчев, наречен "Героят от Бяла".

От купчината тела в коритото на Янтра той извади 11 живи и така ги спаси от смърт. Мъжът издъхна в дома си в русенското село Пейчиново на 23 септември т.г., на 60-годишна възраст, след тежко онкологично заболяване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То според този процес. Този от Пловдив с трите жертви трябва вече да му е приключено делото.и да е освободен.
5
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ИМА СЛУЧАИ ПРИ АМИШИТЕ В САЩ. Един отвлича девоика от тяхнат религиозна общност.Тя забременява но сред месеци избягва и се лрибира в общността. Друговереца отива и пред всички я убива. Амишите не предлриемат съдебен лроцес, - Така било писано. му отгоеарят. НЯМАЛО И ГОДИНА И УБИЕЦА СЕ САМОУБИВА.
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От статията става ясно, че ибpик, номер 5.
3
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От статията не става ясно само го закачил щото бил без слирачки??? От пред, от зад, или от страни?
2
2
 
5
 
! Отговори
до 2 преди 7 години
Писано е че ще закопаш и другия син!!!!!!!
1
5
 
37
 
! Отговори
До психарите преди 7 години
Нямам думи какви "журналисти" сте! Може ли да напишите "злокобен юбилей",знаете ли значението на злокобен и юбилей?! Нищо човешко, никакво уважение... А можеше и е нормално да напишите " тъжна годишнина" или нещо подобно.