Първата ни дама учила в едно школо с Петя Дубарова

Жената на Радев била в трети клас, когато се самоубива поетесата
81
Първата ни дама учила в едно школо с Петя Дубарова
Снимка: Булфото, архив

Първата дама Десислава Генчева и покойната поетеса Петя Дубарова едновременно са кръстосвали коридорите на бургаската английска гимназия, разкрива "България Днес".

Десислава Генчева, която вече носи официално фамилията на съпруга си, има седем години разлика с покойната поетеса. Тя била в трети клас, когато голямата писателка се самоубива едва на 17 години.

В неделя се навършиха 37 години от кончина на Петя Дубарова, останала завинаги на 17 години.

За разлика от останалите възпитаници на елитната гимназия, като министрите Ивелина Василева и Зорница Русинова, покойната поетеса е коментирала обучението си в гимназията с думите, че "тя е отнела по малко светлинка от всеки от нас".

"Госпожа Радева е по-малка от мен, а и не е толкова важно, че тя е била възпитаник на английската гимназия, а че покойната Петя Дубарова така и не успя да я завърши. Може би за нас двете думите й относно училището не са прави и то не е успяло да ни отнеме светлинката", разказва пък Ваня Костова от "Тоника", която също е завършила това училище.

Тя не успя да си спомни лицето на първата дама из коридорите на училището, тъй като признава, че Десислава е много по-малка от нея.

Въпреки че по медиите излязоха коментари, че тя и първата дама са били съученички, двете никога не са се засичали в училището заради разликата във възрастта. Костова обясни още, че догодина навършва 60 години и няма как двете с първата дама да са се срещали в училището, докато с Дубарова са били просто в различни класове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още по темата: Десислава Генчева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
18
 
! Отговори
ss преди 7 години
"...едновременно кръстосвали коридорите на гимназията..." - генералшата явно е била гений, щом като е учила в английската в трети клас...
42
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Първата дама Десислава Генчева и покойната поетеса Петя Дубарова едновременно са кръстосвали коридорите на бургаската английска гимназия---------------------Приемът в езиковите гимназии е след 7-ми клас. Тогава как е възможно да са ходили ЕДНОВРЕМЕННО във въпросното училище след като Деса е била ТРЕТИ КЛАС ????Що за "новина" ? Подигравате се с хората и ги занимавате с гл2упости ?
41
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И тази е учила някъде с някого...И кво от това ?!
40
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И аз учих в едно училище с Мариус Куркински.Казва се Бачо Киро, във Варна.И кво от това?Да ме хвалят ли за това съвпадение?Тая безсрамна жена си прави реклама на гърба на една мъртва поетеса.
39
0
 
24
 
! Отговори
Пабло Ескобар преди 7 години
Е ? Какво иска да каже авторът на статията с този факт ? Мен ми направи впечатление лошия и вкус, непознаване на етикета и диалекта. След факта, че слуша рок нищо друго не е родило положителна мисъл.
38
1
 
17
 
! Отговори
Тошо преди 7 години
И на Първанов жена му беше алкохоличка, но поне не се показваше много.
37
2
 
22
 
! Отговори
Тая е лудда преди 7 години
Само тази жена и рускините се разхождат по анцузи и високи токове
36
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всичко в нашата политика е парясници и дърти пергиши. Те едно семейство не могат да свъртят, та камо ли държава да управляват. Но все пак - вървим към *** ценности.
35
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев не отишъл на КНС при Плевналиев защото искал да вземе и тази киккимора понеже му била ПиАр, Плевналиев категорично отказал, Радев се нацупил и изобщо не отишъл.Радев е командван от тази кака и ще бере много ядове, но като нежму стига акъла...Остави си семейството за да се подложи на тая злобната Годзила.
34
5
 
28
 
! Отговори
Анцуг с токчета преди 7 години
Досега по-проста първа дама не сме имали.
33
3
 
31
 
! Отговори
Shame преди 7 години
Петя, светла й памет, заради такива като тези (комунисти и наследници на комунисти )се самоуби..... Тя ще остане завинаги трагичен пример за това, как системата е убивала младите си таланти и чистите душевно хора. Ако някой е чел Соната за Пвтя Дубарова, ще разбере за какво става въпрос. А сега си правят пиар с името й..... нямат морал тези двуличници!
32
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен",а що се отнася до дубарова ,тя е посредствена и комплексирана история .Просто малко хора я помнят и са чели писаниците й!"Дори не осъзнавате колко сте прав...да хората на тази земя са малко. хората помнят, четат, чуват, мълчат и умират сами!Вие сега сте доволен,защото нахранихте злобата и си изпълнихте еничарския дълг. Браво!
31
0
 
15
 
! Отговори
Шах Наме преди 7 години
Кой шеф-готвач забърка тоя булачам?Ще трябва пак от улицата да се храня...
30
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ето стихотворението, от което е изваден цитатаМисли в часОмръзна ми да бъда все послушна -да слушам и мълча, да бъда в часи само химикалът ми да шушнепо бели листи със мастилен глас. Омръзна ми контролни да ме дебнат,а после в мисълта ми да тежат,да бъда груба, нервна и враждебнадори и с мама някой път. Омръзна ми да бъда черно-синя,в престилка като прилеп - с нощен цвят,и с чувството на грешна монахиняда нося в себе си мечта за свят тъй пъстър, както всъщност е дъха мив момичешката своя дълбина.Гимназията всекиго
29
1
 
12
 
! Отговори
Шах Наме преди 7 години
колко пъти да ви подчертавам, че политиката и порното имат само козметични разлики?
28
0
 
3
 
! Отговори
ставри преди 7 години
Е???
27
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази бъчва разведе малоумният генерал, за да го вкара в политиката и да е пуделчето на БСП. Жалка история.
26
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Моменто молим!Това всъщност е втората дама, първата са я изоставили по трасето на живота.Всичко живо в нашата политика е разженвано поне веднъж.Гоуеми либовници, ееееееей!
25
1
 
17
 
! Отговори
Шах Наме преди 7 години
От кога имаме първа дама? Че ми се губи....
24
0
 
8
 
! Отговори
Mr STARBUCKS преди 7 години
big deal.....

Спонсорирани публикации