Първата ни дама учила в едно школо с Петя Дубарова

Жената на Радев била в трети клас, когато се самоубива поетесата
81
Първата ни дама учила в едно школо с Петя Дубарова
Снимка: Булфото, архив

Първата дама Десислава Генчева и покойната поетеса Петя Дубарова едновременно са кръстосвали коридорите на бургаската английска гимназия, разкрива "България Днес".

Десислава Генчева, която вече носи официално фамилията на съпруга си, има седем години разлика с покойната поетеса. Тя била в трети клас, когато голямата писателка се самоубива едва на 17 години.

В неделя се навършиха 37 години от кончина на Петя Дубарова, останала завинаги на 17 години.

За разлика от останалите възпитаници на елитната гимназия, като министрите Ивелина Василева и Зорница Русинова, покойната поетеса е коментирала обучението си в гимназията с думите, че "тя е отнела по малко светлинка от всеки от нас".

"Госпожа Радева е по-малка от мен, а и не е толкова важно, че тя е била възпитаник на английската гимназия, а че покойната Петя Дубарова така и не успя да я завърши. Може би за нас двете думите й относно училището не са прави и то не е успяло да ни отнеме светлинката", разказва пък Ваня Костова от "Тоника", която също е завършила това училище.

Тя не успя да си спомни лицето на първата дама из коридорите на училището, тъй като признава, че Десислава е много по-малка от нея.

Въпреки че по медиите излязоха коментари, че тя и първата дама са били съученички, двете никога не са се засичали в училището заради разликата във възрастта. Костова обясни още, че догодина навършва 60 години и няма как двете с първата дама да са се срещали в училището, докато с Дубарова са били просто в различни класове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още по темата: Десислава Генчева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
18
 
! Отговори
до 18 преди 7 години
изобщо знаеш ли що е това ПОЕЗИЯ ? чак за петя дубарова не те питам - нямаш сърце и душа за нейните стихове.
22
0
 
24
 
! Отговори
008/ преди 7 години
ДОКОЛКОТО СИ СПОМНЯМ В АНГЛИЙСКАТА ГИМНАЗИЯ СЕ ВЛИЗАШЕ ОТ 8 КЛАС,А МАДАМ ПРЕЗИДЕНТШАТА ТОГАВА Е БИЛА В 3.??????????????????????????????????????
21
1
 
33
 
! Отговори
нямам думи преди 7 години
Само прочетете заглавието---------Сега вече можа да го продължа. 1. Аз живеех точно срещу училището където е учила първата дама. 2. Стъпвах по тези плочки по които е стъпвала първата дама. 3. Един път се подхлъзнах на тротоара, на който е седяла първата дама.............
20
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако видите първата съпруга на ген.Радев, ще има да се чудите колко ли е изкуфял, че да я замени с тая кобила. Бившата е истинска Дама, а тази е всичко друго, но не и дама.И моля, журналята, спрете да ни занимавате с тая баба. Хората гласуваха не за ген.Радев, а срещу Цецка.
19
3
 
14
 
! Отговори
до 18 преди 7 години
Аз лично познавах Петя Дубарова. Не смятам,5522 че тя "комплексирана история". А за нейната поезия--едва ли ти...................../ сложи си са епитета / си компетентен.
18
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименНе злобейте !Деси си е жена и половина за годините си------------------------------Като я гледам къв звер е, бих казал, че е две жени за годините си :D
17
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чехлю Радев май обича да го командват жени :D Аман от льольовци за президенти в България.
16
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По-добре без първа дама, отколкото да ни излага анцуг с токчета
15
40
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не злобейте !Деси си е жена и половина за годините си ,а що се отнася до дубарова ,тя е посредствена и комплексирана история .Просто малко хора я помнят и са чели писаниците й!
14
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каква новина! Очаквам с нетърпение следващата - с кого е била Деси в детската градина
13
6
 
37
 
! Отговори
Кото преди 7 години
Оставил красивата си първа съпруга и взел тази едра черна магарица. Тази не прилича на никаква първа дама, поне да не я показва пред хората, че става смешен. Радев нещо не е в час, не вижда ли, че тази е много грозна.
12
21
 
13
 
! Отговори
ами преди 7 години
Защо не оставите жената на мира?На Плевньо жена му не застана изобщо до него и много добре направи,не ви даде тема за нищене!
11
4
 
36
 
! Отговори
Народен преди 7 години
И какво общо има Деса-*** с тази поетеса ? Ако нема рима, удари мЪ
10
6
 
39
 
! Отговори
Радев- нещастник преди 7 години
Вижте първата съпруга на Радев - красива, финна, нежна, възпитана.Тази е 100 стъпки след нея.Но тази е яхнала Радев и командва здраво.Ожениха тоя мулю няколко дни преди изборите :)))Сега го командват трите каки - тази, Йотова и *** нинова ;)
9
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Велика новина!
8
25
 
8
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 7 години
Има ли още помия , която да изсипвате върху главата на една жена, която по стечение на обстоятелствата е станала първа дама?Питам Ви защо и до кога тази омраза?. Хляб нямате в къщи и може би с клюки се храните. Престанете .Всички сме равни пред само един, който ни следи стриктно и ни очаква. Всички сме временно на този свят.Разлика няма кой какъв е.Предлагам - стига плюене.
7
9
 
27
 
! Отговори
Petrov преди 7 години
Прецъфтяла красавица след интензивна експлоатация, втора употреба. Радев според мен се излага да я показва и представя. Разбирам да беше поне малко от класата на Мелания Тръмп и като външност и като излъчване. Ама въпрос на манталитет.
6
2
 
38
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Кво общо има Петя Дубарова с цялата история!? Явно медиите се опитват да изфабрикуват нещо интересно в безинтересната биография на тази дама.
5
4
 
23
 
! Отговори
журналист в БГ? преди 7 години
Това е символ на корупция, службогонство и угодничество; подлост и мръснишки номера; некомпетентност и липса на езикова култура; лоши обноски и снобски характер.
4
1
 
16
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Явно не е голямо светило след като отпразнува победата на мъжа си в социалните медии с Мановар. Но хората избраха него, а не гея.

Спонсорирани публикации