Българчето Райън – когато спасението е на половин свят (18+)

Историята на детето, което американка спаси от сиропиталище
7 дек 2016 16:52,
74

Снимка: Присила Морис, Facebook

Присила Морс прелита половината свят миналата година, за да осинови своето дете. Вчера ви разказахме за нея - тя е жената, която спаси 7-годишното българче, което е тежало колкото новородено.

Когато Присила пристигна в сиропиталището, за да финализира осиновяването на детето, което вече носи името Райън, той е на ръба на смъртта. След вече почти цяла година с новото си семейство, Райън трупа килограми и започва да говори.

Още по темата

На снимките, които Присила му е направила преди месец, той няма нищо общо с недохраненото дете, което е било прието в болница, веднага след пристигнаето си в Америка. Костите му вече не стърчат, а той се усмихва като всяко едно нормално дете.

Присила разказва пред DailyMail, че научила за Райън от Facebook през юни 2014 г. Видяла снимката му на страница за осиновители.

Тя и съпругът й Дейвид бързо взели решението за осиновяване. Двойката има двама биологични сина - 13-годишният Дилан и 7-годишният Джак. В семейството им е и 7-годишната Маккензи, която е осиновена от Русия през 2012 година. Тя също е дете със специални нужди - Маккензи има сърдечно заболяване и синдром на Даун.

В края на октомври 2015 г. Присила пристига в България, за да осинови четвъртото си дете. В онзи момент той е на 7 години и тежи колкото новородено - малко над 3,500 кг. Бил е покрит с косми, което значи, че тялото му се е опитвало до последно да запази живота на детето, запазвайки температурата му. Присила се страхувала, че той няма да оживее до приключването на процедурата.

"Първата среща беше доста страшна", разказва новата майка. "Той беше кожа и кости, буквално изглеждаше като скелет. Първото нещо, което мина през главата ми беше: "Той ще умре!", спомня си днес Присила.

Когато пристигнали в САЩ Райън веднага бил приет в болница, където лекари му поставили тръба за хранене.

"Никога през живота си не бях виждала лекари да погледнат към дете и да избухнат в сълзи", разказва тя.

"Обадиха се на социалнисте служби. Казваха ми: "Съжалявам, той вероятно ще умре", разказва майката.

Райън прекарал първите си две седмици в Америка в болница, преди да го пуснат. Не след дълго обаче отново бил приет и останал цял месец.

Днес той тежи над 10 кг, смее се и се движи сам. Семейството е успяло да го запише в обществено училище.

"Прогресът му е нищо по-малко от чудо, според мен. Първият път, когато го видях, той не можеше да каже дори едно изречение", разказва новата му майка.

От осиновяването насам Присила вече е разбрала, че Райън има церебрална парализа, микроцефалия, сколиоза, рахит и дварфизъм, което обяснява ръста му.

Според лекарите ще отнеме години преди детето да е пълно възстановено от всички вреди, които са му нанесени по време на престоя в сиропиталището и все още не знаят колко ще порастне и дали въобще ще може да проговори.

Семейството му обаче е оптимистично и вярва, че Райън ще продължи да се подобрява.

Самата Присила е била осиновена и нейният брат е бил със специални потребности, но е починал на 9 годинки. Тя казва, че любовта, която нейните родители са дали на братчето й й дава сили.

"Искам да дам любов на дете, което е изоставено заради специалнисте си нужди. Всеки заслужава семейство", смята Присила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
2
 
4
 
! Отговори
gg преди 7 години
Как може бе животни мръсни да оставяте деца да умират от глад къде е оная *** бойко да каже нещо по въпроса,някой да му покаже снимките на това дете
51
0
 
5
 
! Отговори
D преди 7 години
До крайБраво!! Научил си малко история!!! Голямо постижение наистина!!! какво да кажем затова, че собствените родители на това дете се отказват от него???!!! Това не е ли убийство със особена жестокост???
50
0
 
5
 
! Отговори
D преди 7 години
В България родителите като чуят, че детето им ще има проблем и го зарязват, за да не си провалят живота! В чужбина хората правят всичко, за да помогнат на тези деца да получат пълноценен живот! И чакаме чужденците да дойдат да ни гледат децата. Да не говорим за грижите в домовете за деца, БЛАГОДАРЕНИЕ на тях това дете е в това състояние, защото при добри грижи може да е наистина много различно. Такива *** не трябва да живеят.
49
0
 
3
 
! Отговори
Probi преди 7 години
До крайОбикновените хора, народът, на която и да е държава в света, не се отъждествяват с политиците!Никой не бива да мрази дадена националност заради това, което политиците решават и причиняват! Има великолепни хора във всяка част на света, без значение от каква националност са!Ами нека, тогава, да видим и себе си, в лицето на българските фашисти в миналото, доносници, убийци, Белене...Ами сега? Какво се случва и сега?
48
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази жена и съпругът й са ангели, това е, няма друго обяснение няма
47
1
 
33
 
! Отговори
ммм преди 7 години
Дълбок поклон пред тази жена!
46
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
това е разликата между българия и САЩ- бог да благослови Америка
45
13
 
3
 
! Отговори
Годзилчо преди 7 години
има церебрална парализа, микроцефалия, сколиоза, рахит и дварфизъм.......и очакват да се оправи !?!?!?!?
44
2
 
26
 
! Отговори
мдаа преди 7 години
Трагедията на Райън най-вероятно е резултат на кефа на някой Издислав с братовчедка му
43
0
 
32
 
! Отговори
Соня преди 7 години
Велика майка!
42
1
 
10
 
! Отговори
Касандра преди 7 години
Слава богу, че се е спасило от мъките. В България ако се създадът условия за индивидуално отглеждане на деца с увреждания, както в случаят в Щатите, трябва да се помисли за специална подготовка на приемното семейство, медицински сестри едва ли ще се наемат, също така и по-голямо месечно възнаграждение, постоянен контрол на здравослоното състояние на детето и евентуалното му развитие.
41
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато има адекватно здравеопазване много животи могат да бъдат спасени, но в нашата страна се бди над живота на политици и мутри, другите не са важни. Човек ако е минал 80 вече съвсем не се стараят защото в него няма пачки. Вече сме номер едно по смъртност, но никой не се трогва от това. Вижте колко онкоболни има и как ги лекуват, всичко е на конвейер, няма доктор който да гледа човека индивидуално, а това е най-важно. Управляващите извършват геноцид над народа.
40
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обикновените хора нямаме какво да делим , не бъркай държавната политика с хората и, защото току виж някой ни е категоризирал като нация от Бойковци и Дугановци.
39
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А какво ще кажат русофилите за Американското семейство с тия добри сьрца които са помогнали на това Бьлгаско детенце да се вьстанови до някьде за сега от коварната болест?
38
1
 
15
 
! Отговори
. преди 7 години
Абе щом е тук това същесвтво, сигурно "Създателя" е помислил преди тебе каква функция ще изпълнява, а пубертетските мисли в края на коментара ти въобще няма да ги коментирам.
37
1
 
9
 
! Отговори
@ край преди 7 години
Аз съм мъж, виждаш ли колко грешни са предположенията ти на практика ? Никой не е тръгнал да става мъченик, само на тебе ти се виждат тежки нещата , всъщност представи си има хора, които извличат удовлетворение от това да направят нещо за някого.
36
1
 
17
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 7 години
....niamam podhodyashti dumi za tova dobro delo...blagosloveni da sa tezi roditeli!!!Chest i pochitanie!
35
4
 
15
 
! Отговори
@ КРАЙ преди 7 години
Абе ти, все едно тебе те кара някой да гледаш такива деца , бъди си витален и си затъвай в морето от извинения и философии, родени от крайния ти егоизъм и тесногърдие, чак бизнес било за американски лелки, ми вземи и ти да гледаш такива деца и заминавай за САЩ да правиш бизнес !
34
1
 
11
 
! Отговори
Тъп, та тъп преди 7 години
До крайТова не е пропаганда да се напуска България, а да се покаже пълното безхаберие и незаинтересованост на управляващите относно децата с увреждания. Ако още не си разбрал/а, управляващите се интересуват как да напълнят огромните си търбуси и бездънните си джобове, и да затрият територията България. Ако ти беше едно от тези деца, не знам как щеше да си живееш добре. Или и ти, както управляващите, "важно на мене да е добре, другите не ме интересуват". Страната е чудесна, но без мутрите.
33
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ГостМикроцефалията е най-големия проблем в случая, това че е изкривено джудже е най-малкия проблем... Освен че никога няма да има нормална двигателна способност, това дете едва ли ще достигне интелектуалното ниво на здраво 5-годишно през живота си.Другото на фантастики които нямат нищо общо с действителните сегашни и бъдещи възможности на медицината. Ако ще е фантастика - пали си летящата кола и го взимай на Марс, там сигурно лекува всичко...