Митрополит Антоний: Ще се извиня за случката в Берлин

Като българин се срамувам от този варварски акт, призна владиката
Обновена: 17 дек 2016 12:03 | 17 дек 2016 11:45, Красимир Ангелов
181
Митрополит Антоний: Ще се извиня за случката в Берлин
Снимка: Булфото, архив

Западно- и средноевропейският митрополит Антоний изрази готовност да се извини в Германия от името на българите за грозното нападение в метрото в Берлин, където наши сънародници блъснаха по стълбите жена.

Още по темата
"Като българин се срамувам от този варварски акт", заяви митрополит Антоний пред предаването "Тази събота" по bTV.

"Смятам да намеря тази жена в Берлин и да й се извиня от името на българския народ. Такива инциденти дискредитират българската държава, но това не е тя", подчерта митрополитът, който в продължение на близо 2 месец изпълняваше и длъжността на старозагорски владика.

Митрополитът коментира и трагедията, сполетяла село Хитрино и призова хората да не униват и да знаят, че българите са съпричастни, а православната църква е до тях в тази общочовешка трагедия. По думите му църквата също ще дари средства на пострадалите хора.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нашествието на римляните е 11-тото божие бедствие пратено на човечеството.
48
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
престанете да оплювате попа, той се опитва да изкупи греховете на тези животни, и ние - всички българи в малка или голяма степен сме виновни за това, виновни сме че допуснахме чалга културата, мутрите и безхаберието. Затова и българина си прави къщата и панелката отвътре, а отвън се лющи мазилката и блоковете изглеждат по-зле от не.гърските гета в Нигерия, и българина не се притеснява да си хвърли фаса отвън на улицата, обаче в къщата си не пуска никого да влезе с обувките
47
1
 
9
 
! Отговори
Cornilo преди 7 години
Da sa izvini togava i za zapalvaneto na Reichstaga ot vojda na besepeto.
46
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този *** да се извини на българите, че ги злепоставя!
45
3
 
3
 
! Отговори
Shoberlin преди 7 години
Da idva da sa izviniava na nas v kvartal nadejda, blok carmen, 20 blok v yam bol, gradsko, dimitrofgratpazaria, 100 li pii novo, fuckulteto, garmin...nii nai-mnogu st rad ami ut vas...
44
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз пък искам най-после да видя ПОНЕ ЕДИН от това племе осъден за престъпление.Попът да се наляга калимявкта и да си търси други случай да се прави на светецТия дни се отвратих от благородници, избуяли на фона на човешка трагедияГадно, спрете се!
43
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва да изготвим доклад за неспособноста на Германия да интегрира ромите си. Това е пълно безобразие! Глоба!
42
2
 
15
 
! Отговори
Исти преди 7 години
Приятели,да не обиждаме Българските владици- те действат от църковна гледна точка,не от политическа. Престъпникът е явен мюсюлманин-джихадист,извършител на новия вид тероризъм- внезапно нападение в удобна за него обстановка. Жалко,че я няма старата царска полиция- двама нейни стражари можеха да държат в подчинение цяла ромейска махала понеже правителството им даваше ефективни,а не фиктивни правомощия. След 1944 г. обаче вредните етнически примеси получиха от "Партията" права и всичко се промени.
41
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Донякъде има логика Божи представител да се извини на жената- Бог трябва да се извини, че е създал ромите и е пратил тази напаст на човечеството. Да се извини от името на Господ а не от наше име, ние също сме потърпевши от тази напаст.
40
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако това е вярно, този "човек" на снимката с расото трябва да бъде разследван за антинационални действия.
39
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Abe kompleksari,ot kudq na kudq shte se izvinqvate ot imeto na bulgarskiq narod!?! Tova e induvidualen akt , ne e svurzan s naciq, nito s durjava.Ako utre nqkoi makedonec ili kosovar s bulgarski pasport napravi belq,pak li shte pravim tragedii.Az ne se izvinqvam, zashtoto nqmam vina I nqmam rodstvena vruzka s individa.Nqma takava kompleksirana naciq prosto!
38
1
 
16
 
! Отговори
Да не пресилваме преди 7 години
Спокойно! Заетох се в немски форум под една от новините, свързани с този случай. Разбира се хората са възмутени и шокирани, но нямаше нито едно мнение, насочено срещу България или българите като цяло. Всички осъждаха конкретно този австралопитек. Дори имаше мнение, че най-добре ще бъде австралопитекът да лежи в български, а не в германски затвор, защото цитирам "в България затворите все още са истински затвори, а не като при нас (Германия) почивни станции".
37
1
 
4
 
! Отговори
Do 50 преди 7 години
Ti sega nov zavet na bg apostoli i bg svetii li ste pravish?
36
1
 
16
 
! Отговори
Шопо преди 7 години
Че тоя не е от БЪЛГАРСКИЯТ народ,отче!
35
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ти няма да се извиняваш от името на народа, Красимир Кънев да отиде да се извинява от името на организацията си, която работи против народа.
34
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не намирам за нужно да се извинява от името на българския народ, защото и в България си патим от диващината на племето на Светослав. И тук невинни хора биват бити,грабени и изнасилвани и страдат заради римляните. Просто да й каже, че този етнос не представлява България и прави поразии навсякъде, където стъпи.
33
1
 
7
 
! Отговори
До Таню преди 7 години
Защо бъркаш тук Мошино?Това е квартал на Перник, населен с класически шопи. Имат трески за дялане, но имат и много ценни качества. Кракра е бил от това семе.Вярно е, че в последните години някои *** се опитват да се заселват там, но мога да те уверя, че никак не им е лесно, местните не ги искат.Освен това, Мошино се намира до борова гора. Откакто спряха повечето производства, мърсящи околната среда, интересът на строителите спрямо Мошино стана голям, кокетни сгради никнат една след друга.
32
3
 
9
 
! Отговори
ф 15 преди 7 години
То затова и Тръмп все Пенс за вице- бял протестант .А в щатите белите протестанти напомнят старите романо католици отпреди векове.Дано спасят света от исляма,щото нашите попчета първи ще се предадат . Правили са го и пак ще го направят .
31
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой ще ми обясни ли защо по дяволите ЗАПАДНО и СРЕДНОЕВРОПЕЙСКИ поп ще се извинява от името на българите, за нещо, за което те нямат вина????????? Какъв е този тип изобщо?????
30
2
 
5
 
! Отговори
Mimi преди 7 години
Xvanete go,pone da ne vi SE smeqt pone x