Борисов откри път в Смолян с цитати от Библията и Корана

"Преди векове са преценили, че където има пътища, има и растеж"
Обновена: 20 дек 2016 15:23 | 20 дек 2016 15:22, Веселина Йорданова
133
Борисов откри път в Смолян с цитати от Библията и Корана
Снимка: БТА

Премиерът в оставка Бойко Борисов цитира текстове от Библията и Корана на откриването на изградените 4 километра от обходния път на Смолян.

"Тоя, който строи земята, да я постеле за вас и прокара там пътища за вас", прочете министър-председателят пред множеството. Той допълни, че този текст от Корана му е посочен от районния мюфтия на Смолян Неджми Дъбов, предаде БТА.

"В Библията пише ли нещо за пътищата? В Корана го пише. Хора векове преди нас са преценили, че там, където има пътища, има бизнес, има растеж", заяви министър-председателят в оставка. От Библията той цитира фразата "Няма добро ненаказано". Така че от това, което чух (за изграденото в област Смолян през последните две години), заслужаваме си това, което ни се случва, допълни Бойко Борисов. Добре, че в Корана пише, че който строи пътища, е добре, заключи Борисов.

На откриването на пътния участък присъстваха министърът в оставка Лиляна Павлова, председателят на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Дончо Атанасов, областният управител на Смолян Недялко Славов, кметът Николай Мелемов. Пуснатият в действие участък от главната пътна комуникация бе осветен с водосвет, отслужен от свещеници от Смолян. Гост на церемонията бе и районният мюфтия Неджми Дъбов.

Изграждането на главната пътна комуникация на Смолян е част от лот 14 по проект "Транзитни пътища V". Участъкът е с обща дължина 3,4 км- започва от митницата в кв."Устово" и завършва при местността Бункера на кв. "Райково".

Със строителството на пътната отсечка ще се осигури връзка на пътя Асеновград - Смолян и пътя Смолян - Рудозем, като се избягва преминаването през кв. "Устово" на Смолян.

За двете години от втория мандат на кабинета "Борисов" са инвестирани 130 млн. лв. и над 120 км пътища в Смолянска област са изцяло рехабилитирани и завършени. Това посочи регионалният министър в оставка Лиляна Павлова при откриването на участъка.

Това са четири километра, които са знакови, посочи министър Павлова, тъй като са част от започнатата още през 80-те години на миналия век главна пътна артерия на града.

Регионалният министър отбеляза, че благодарение на волята и на усилията на премиера Бойко Борисов са осигурени 26 млн. лв., за да се завършат 4-те километра.

За Смолянска област, в която няма железопътен транспорт, пътищата са носител на поминъка, на възможността на хората да пътуват, да се развива туризмът, допълни Лиляна Павлова. Тя посочи, че е изцяло реновиран и довършен участъкът от пътя Асеновград-Смолян с инвестиция над 60 млн. лева. Европейско и държавно финансиране от 27 млн. лв. е вложено за участъка от Смолян до Стойките. Министър Павлова съобщи, че в Смолян в момента се санират 35 сгради, а плановете за следващата година са за още 60.

Завършеният четирикилометров участък от главната пътна комуникация на Смолян е своеобразен коледен подарък за жителите на областта, коментира областният управител Недялко Славов. Според него този път издига транспортния достъп на града на по-добро ниво, той е от полза за хората, за бизнеса. На този път се разчита да поеме трафика към бъдещия ГКПП "Рудозем-Ксанти", допълни Славов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още по темата: Бойко БорисовСмолян
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Направил си пътища.., платили сме за тях. Дано не мислиш че си си ги платил от собственият джоб, така че браво, добре свършена работа, а сега отивай на следващият обект, няма кой да те чака, нас никой не ни чака.
52
3
 
21
 
! Отговори
АнтиЕС-АнтиГЕРБ преди 7 години
Тиква, ти си много *** бе, майка, изключително ***. Неслучайно попа на снимката кът гледа Лилянка, а са дупи тъй леко и особено греховни мисли му идват в главата;))) Това, просто за протокола.Ако бе малко по-начетен, айде, да не умен, че такъв нема как да станеш, но поне начетен, да прочел Новият Завет. Там Христос казва: "Аз съм Пътят и Истината и Животът". Можеше да се изпънеш и да го кажеш пред микрофона: " Аз съм Пътя и Истината и Живота". Вервай ми, щеха да ти повярват! Ама няма как да е толкова умен "пи-арът" ти, на помаците набляга.
51
11
 
8
 
! Отговори
Родопско чадо :) преди 7 години
Преди няколко години пътищата в Смолянска област бяха като след война с малки изключения,а сега поне ОСНОВНИТЕ междуградски(пък и градски)са все едно съм в Германия(живях 9 год. там,така че имам база за сравнение).Надявам се да не се налага след годинка-две пак да се ремонтират,но за момента съм приятно изненадан,а на въпросната отсечка има тунел(няколко стотин метра)и поне 2 моста,които чакат от десетилетия да бъдат довършени,така че браво!И БСП да го бяха направили,и тях щях да похваля,но уви!
50
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов съвсем изперка.
49
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
obhodnia put na Smolian vadi ot o4ite na horata kakvo se prevozva prez grada. pomni Hitrino - misli za Smolian
48
1
 
8
 
! Отговори
George1 преди 7 години
Къде му е чалгата?
47
1
 
7
 
! Отговори
Още е Писано преди 7 години
в Библията-Има път,който се вижда прав на човека,но той води към погибел.
46
2
 
28
 
! Отговори
Попов преди 7 години
Не е срамно да вярваш в дядо Коледа , срамно е да вярваш в Борисов
45
3
 
19
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Нещо от Винету не е ли цитирал ахмака... 4 км вай аллааааххххх...
44
2
 
21
 
! Отговори
МАЙНА преди 7 години
Умника тиквун пак се оака
43
3
 
16
 
! Отговори
МАЙНА преди 7 години
Умника тиквун пак се оака
42
31
 
6
 
! Отговори
ура за ГЕРБ преди 7 години
браво бойко покажи им на червените крадци че трябва да се строи да се строи строи а не да се краде краде краде и фалират банки за да им се опростят дълговете
41
24
 
10
 
! Отговори
void преди 7 години
Пътят който открива се намира в област където живеят много мюсюлмани. Затова и човекът е избрал за повода да цитира нещо и от библията и от корана. И ако това за пътищата наистина го пише в корана, то изливането на всичката помия тук е напълно безпредметно. Най-малкото защото нито казаното за пътищата и разтеж-а е невярно, нито се е ислямизирало правителството, нито с тези думи е оспорено кое е по-напред - библията, корана или римските текстове. Това е просто кратка реч за откриването....
40
16
 
5
 
! Отговори
Веселин Узунов преди 7 години
Само със свещените писания на Корана на този път няма да има жертви ,но щом е чел и библията там ще става меле.
39
3
 
27
 
! Отговори
ЛЯВ преди 7 години
Как може да цитира нещо което не е чел?
38
5
 
23
 
! Отговори
Боже мили преди 7 години
борисов днес отново е счупил ***.Четейки цитати от Библията /и кой знае защо и от Корана/ той е издал заповед на Господ да коригира словото си в Библията. А националният ни байряк се вее над него обратно.Бялото е вместо в ляво,в дясно....Явно,завалията вече страда от патологично маниакално разстройсво.Свещениците са изгубили ума и дума. И това недо разу мение лу-ди хора го избират да ни управлява.Това е най-малкото наказание за национални предатели като него-изтре-щяването.
37
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тиквето и Свинетка имат акъл колкото двама без акъл и 100 грама по-малко.
36
5
 
22
 
! Отговори
Мелиха преди 7 години
Защо Винету не ни напомни, че Християнството и исляма са наложени силово с много пролята кръв и болка по политически причини... А, за дюните на морето и застрояването на резервати, какво казва Коран и керим и библията... всъщност за китайци и Арменци нищо не казва..
35
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Махайте се, стига раздавАли, стига крали!
34
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Севлиевеццитатите за пътищата са от времето на етруските, но има едни самоуверени съвременни съжители, които много обичат да подчертават как са открили преди няколко века топлата вода за баня

Спонсорирани публикации