Борисов откри път в Смолян с цитати от Библията и Корана

"Преди векове са преценили, че където има пътища, има и растеж"
Обновена: 20 дек 2016 15:23 | 20 дек 2016 15:22, Веселина Йорданова
133
Борисов откри път в Смолян с цитати от Библията и Корана
Снимка: БТА

Премиерът в оставка Бойко Борисов цитира текстове от Библията и Корана на откриването на изградените 4 километра от обходния път на Смолян.

"Тоя, който строи земята, да я постеле за вас и прокара там пътища за вас", прочете министър-председателят пред множеството. Той допълни, че този текст от Корана му е посочен от районния мюфтия на Смолян Неджми Дъбов, предаде БТА.

"В Библията пише ли нещо за пътищата? В Корана го пише. Хора векове преди нас са преценили, че там, където има пътища, има бизнес, има растеж", заяви министър-председателят в оставка. От Библията той цитира фразата "Няма добро ненаказано". Така че от това, което чух (за изграденото в област Смолян през последните две години), заслужаваме си това, което ни се случва, допълни Бойко Борисов. Добре, че в Корана пише, че който строи пътища, е добре, заключи Борисов.

На откриването на пътния участък присъстваха министърът в оставка Лиляна Павлова, председателят на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Дончо Атанасов, областният управител на Смолян Недялко Славов, кметът Николай Мелемов. Пуснатият в действие участък от главната пътна комуникация бе осветен с водосвет, отслужен от свещеници от Смолян. Гост на церемонията бе и районният мюфтия Неджми Дъбов.

Изграждането на главната пътна комуникация на Смолян е част от лот 14 по проект "Транзитни пътища V". Участъкът е с обща дължина 3,4 км- започва от митницата в кв."Устово" и завършва при местността Бункера на кв. "Райково".

Със строителството на пътната отсечка ще се осигури връзка на пътя Асеновград - Смолян и пътя Смолян - Рудозем, като се избягва преминаването през кв. "Устово" на Смолян.

За двете години от втория мандат на кабинета "Борисов" са инвестирани 130 млн. лв. и над 120 км пътища в Смолянска област са изцяло рехабилитирани и завършени. Това посочи регионалният министър в оставка Лиляна Павлова при откриването на участъка.

Това са четири километра, които са знакови, посочи министър Павлова, тъй като са част от започнатата още през 80-те години на миналия век главна пътна артерия на града.

Регионалният министър отбеляза, че благодарение на волята и на усилията на премиера Бойко Борисов са осигурени 26 млн. лв., за да се завършат 4-те километра.

За Смолянска област, в която няма железопътен транспорт, пътищата са носител на поминъка, на възможността на хората да пътуват, да се развива туризмът, допълни Лиляна Павлова. Тя посочи, че е изцяло реновиран и довършен участъкът от пътя Асеновград-Смолян с инвестиция над 60 млн. лева. Европейско и държавно финансиране от 27 млн. лв. е вложено за участъка от Смолян до Стойките. Министър Павлова съобщи, че в Смолян в момента се санират 35 сгради, а плановете за следващата година са за още 60.

Завършеният четирикилометров участък от главната пътна комуникация на Смолян е своеобразен коледен подарък за жителите на областта, коментира областният управител Недялко Славов. Според него този път издига транспортния достъп на града на по-добро ниво, той е от полза за хората, за бизнеса. На този път се разчита да поеме трафика към бъдещия ГКПП "Рудозем-Ксанти", допълни Славов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още по темата: Бойко БорисовСмолян
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
26
 
! Отговори
K преди 7 години
Докато го открие и вече се е разпаднал. Убедих се многократно за съжаление
32
3
 
33
 
! Отговори
ами преди 7 години
Цитати от корана......Боже що не си прибереш версиите???
31
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боже Господи, и Корана включи, за да ни убеждава за любимите пътища. Този удари дъното и задълба надолу.
30
7
 
32
 
! Отговори
РОССИЯ преди 7 години
и българското правителство се ислямизира-българия исчезва като нация
29
3
 
34
 
! Отговори
Тато преди 7 години
Няма такъв профан *** като Бочко Чугуняка. Може ли в християнска България да ни говори ,че в Библията нещо си не го пишело ,ама в Корана го пише ,а пък в Библията друго си нещо пишело и на базата на извадки да сравняваш двете книги ,от които Библията е доказано по-стара и доказано взаимствана за направата на Корана ,който е правен под нареждането на някакъв си султан. Скапания профан Бочко едва ли някога е чел Библията или Корана. *** глупав! Но си го заслужаваме.Това е капацитета на нацията
28
1
 
24
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
Бре Тиквата ще се окаже много ученолюбив,аз мислех че е чел само Венету,а той бил чел Корана,мисля че по-добре щеше да бъде да прочете Библията,ако е християнин разбира се. Що се отнася за това,че нямало добро ненаказано смятайки себе си,че прави добро,а народът го наказва не е вярно. Проблемът при нас е,че няма лошо,което да е наказано.
27
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
как паке забравил БУДА
26
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Zdraveite analnoproizvodni(trolove socialisti)kade se skri vasheto GURU KUTEV???????????
25
13
 
2
 
! Отговори
Iliana Iotova преди 7 години
ogladnqhte li trolove sandvichite idvat........
24
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
а дали може да открие малко акъл в тиквата си и да подаде оставка най после
23
6
 
2
 
! Отговори
BSP преди 7 години
tova beshe sega samo zamenki i faliti na banki ni chakat
22
0
 
29
 
! Отговори
sis преди 7 години
За Библията и корана разбрах. В коя обаче книга не разбрах пише, че който краде пари от пътища е още по-добре.
21
0
 
27
 
! Отговори
Будист преди 7 години
А защо не и от Брахмапутра ?! Свинските ни чувства са дълбоко накърнени.
20
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
титанът на мисълта пак се изказа... Боже, събирай си ....
19
0
 
22
 
! Отговори
Жоро преди 7 години
Който живее на чужд гръб, няма да остане неназан. Вижте външния ни дълг по евростат от 2008 до сега. Всяка година по 2 млрд. лева минус !
18
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей...коментар ски гадове и приятели...всеки един ,като че ли искате да ни ислямизирате...не става...скоро всичко ще се нареди ...и то не от хората ,а от самата природа
17
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе защо не откри с цитати на Будда ?! Забрави човека...
16
2
 
20
 
! Отговори
Ала_Бала преди 7 години
ББ прави предизборна агитация, в София редяха правителство...Ха.ха,ха....Скоро няма да го стигнете. Напролет ще го видите сниман в Хитрино с 10 къщи и щъркели на комините!
15
2
 
28
 
! Отговори
чукча писател преди 7 години
в Библията има всичко, обаче е 1500 гъсто изписани с дребен шрифт страници, кой да чете, особено пък на Игнажден.а Коранът е съкратена и редактирана версия на Ветхия и Новия Завет, пригодена за исмаилтяните.
14
2
 
23
 
! Отговори
Аз пък преди 7 години
С удоволствие ще открия надгробната плоча на ПП ГЕРБ и нейните лидери.Ще им подготвя голямо политическо погребение и без да намесвам Библията и Корана-в полза роду. боднах си в градинката две лехи с чесън.Смятам да поканя Борисов да ги открие.Няма да го охарча.Менчето,водицата,лентичката и черпенето са от мен.

Спонсорирани публикации