2016-а: 684 жертви във войната по пътя. Докога?

Най-много катастрофи са станали в Пловдив, Варна и София
21 дек 2016 17:30,
52
2016-а: 684 жертви във войната по пътя. Докога?
Снимка: архив, Bulphoto

Във войната по пътищата тази година сме дали 684 жертви. Ранени са 9416 души. Всичко това се е случило в 7372 тежки катастрофи, съобщи Бойко Рановски, директор на Главна дирекция "Национална полиция".

Това означава, че жертвите тази година в сравнение с миналата са с две по-малко, но ранените са 349 повече. Катастрофите също са се увеличили - с цели 178.

Само по време на миналогодишните коледни и новогодишни празници са били регистрирани 201 тежки произшествия, в които е имало 16 загинали и 272 ранени.

Най-много пътни инциденти са станали в регионите на Пловдив, София и Варна. Само в региона на Ямбол не е имало тежки произшествия. През 2015 г. най-много катастрофи са станали при ясно време - 152, с 12 загинали, посочи той.

Усилията по време на предстоящите празници ще бъдат насочени към спокойно извеждане на автомобилния трафик, регулиране и подпомагането му. През останалите дни се предвиждат засилени проверки за спазване на скоростта при движение, както и за употреба на алкохол и наркотици.

Очаква се най-натоварените участъци да бъдат към Перник, Калотина, Кресненското дефиле и сериозно натоварване по магистрала "Хемус" заради продължаващите ремонти, каза Георги Златев от АПИ.

По думите му ремонтите на тунелите "Витиня" и "Ечемишка" ще продължат и през празниците, което също ще създаде затруднения при трафика, но са подготвени обходни маршрути.

През Владая и по магистрала "Тракия" също се очаква натоварен трафик, но и там е подготвена организацията на движението. Златев препоръчва ползването на магистрала "Люлин" за излизане от София в посока Югозападна България.

В търговски центрове, гари и автогари ще бъде засилено полицейското присъствие, както и в жилищните комплекси, каза Георги Георгиев от "Охранителна полиция", цитиран от БТА.

Той призова гражданите и собствениците на търговски обекти да бъдат с повишено внимание относно изоставени багажи и да сигнализират за тях компетентните органи.

Относно местата, на които се събират много хора, той уточни, че съвместно с местните общини се изготвят планове за действие и изграждане на контролно-пропускателни пунктове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И КЪМ ТОВА ЧИСЛО СЛОЖЕТЕ И ОНЕЗИ ОКОЛО 800 ЧОВЕКА, КОИТО СЕ САМОУБИХА ПРЕЗ 2016 г.
15
4
 
2
 
! Отговори
Реално мислещ преди 7 години
В случая има и кадърни роми тука говорим за бг корупция под маса и над маса щото има и бг хора от мамините от онова време от тях иде всичко пет такива в някои град сетете се кви поразии правят и кои им е виновен тия които спазва програмите що щото тия само да ядат спете
14
1
 
2
 
! Отговори
Реално мислещ преди 7 години
Сетете се докато ги учат за пет осем часа и са прочути дотогава докато бият цени и йонко спи в софия дотогава докато не им обеснят и се присмиват на тия дето блъскат реално подчертавам реално като вижда фирма с малко клиенти или спрели е заеад тия оправящи под маса над маса дотогава работеики истински с пътната деиствителност дотогава
13
2
 
3
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 7 години
А колко са жертвите в Европа от ислямски тероризъм, май за 2016 те бяха далеч повече от жертвите на пътя? Докога ще продължаваме да внасяме терористи?
12
0
 
9
 
! Отговори
Дядо коледа преди 7 години
Докато шофирах преди няколко месеца видях чудоо!В една учебна кола видях РОМ!Не се шегувам....за 14 г шофьорски стаж сефте видях такова нещо!
11
1
 
8
 
! Отговори
сс преди 7 години
А най голямата глупост е да се кара посред лято на фарове. И какво стана освен глоби, нищо друго
10
0
 
3
 
! Отговори
Докога, докога, ... преди 7 години
Докато КАТ започне да работи, т.е. никога.Няма държава в света, където правилата да се спазват без държавата да наложи със сила спазването им. В България КАТ не работи, затова всеки ден има десетки милиони нарушения, а при много нарушения има много катастрофи, много ранени и много загинали. Накратко казано, неработещия КАТ е първипричината за тези загинали.
9
1
 
8
 
! Отговори
БАЙ Иван преди 7 години
До кат. БТо точно там е проблема брато.Издислав кара без книжка,никой не може да го спре защото НПО-тата го защитават.Не му пишат глоби защото знаят ,че няма какво да му вземат!Хората с пари карат както си искат защото се познават с месните шефове на КАТ и им се разминава...Други кой братчет ,кой баджанак...Докато има КОРУПЦИЯ навсякъде оправия няма!Просто това е една територия с наченки на държавност..
8
1
 
9
 
! Отговори
66 преди 7 години
Борисовите теснолинейни магистралки,от които повечето парички бяха "заделени" за лични нужди,а фирмите изливаха асфалта с остатъците от средствата и на всеки шест месеца ги преремонтират заради лошото качество,започнаха да вземат своите жертви.Да! По пътищата има много потенциални убийци,но за това си има Пътна полиция.А тя,вместо да взема с лявата ръка и да слага в десния джоб,да прилага законите ! Повечето джипове за стотици хиляди левове са собственост на наши превилегировани хора.
7
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
докога? - докато направите колите автономни и да забраните шофирането от човек
6
1
 
9
 
! Отговори
кат. Б преди 7 години
Аз ци*анин в учебна кола не съм виждал. До кога?А за да се намалят катастрофите и жертвите - драконовки мерки и драконовски глоби!За шофиране с 30 км/ч над ограничението - 1000 лева глоба и 3 месеца без СУМПС.За шофиране с 50 км/ч над ограничението - 3000 лева глоба и 6 месеца без СУМПС.За опасно изпреварване или каране в насрещното - 5000 лева и 9 месеца без СУМПС.За шофиране без платен данък, без ГО или без СУМПС - 10 000 лева глоба, 3 години без СУМПС, първата от които зад решетките!
5
0
 
5
 
! Отговори
КРАЗ преди 7 години
До ЖасминаДано някой ден направиш някоя близка среща с някой КРАЗ и твовто БиЕмВе със системи за сигурност....
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Малко са, като гледам кок се кара трябва да са двойно, нали колеги? А колко са инвалидизиранште?
3
2
 
15
 
! Отговори
Жо преди 7 години
ЗАЩО същите наши джигити, като минат границата с Гърция или някоя друга държава стават кротки и дисциплинирани водачи?Ами там санкциите са жестоки и катаджиите не можеш да ги подкупиш с 20 лв.
2
1
 
8
 
! Отговори
Софиянец преди 7 години
До като има напълно неадекватна пътна полиция...!
1
7
 
16
 
! Отговори
Луди сте! преди 7 години
Ей, вие сте болни хора, наистина!Я проследете статистиката, че с всяка година тези жертви намаляват !Преди редовно бяха по около 1000 !Стига сте помпали напрежение преди Нова година!Докога ли - докато има глупави и некадърни шофьори ще има и жертви, толкова ли не знаете ?!