Да напуснеш Холивуд, да избягаш от града и да живееш сред природата

Историята на едно семейство, което загърби градските удобства, за да живее на полето
52
Да напуснеш Холивуд, да избягаш от града и да живееш сред природата
Снимка: Кадър bTV

Тя е момичето, което избяга от Холивуд, за да последва любимия си мъж в долината на Тракийските царе. Той е кореняк софиянец, който загърби градските удобства, за да живее на полето. Това са Свилена и Никола от ранчо "Щастливи коне”, разказва bTV.

Семейството отдавна е загърбило удобствата и стремежа към издигане в обществото в името на свободата и близостта с природата, но това е труден път. Двамата неведнъж изпадат в безизходица, но успяват да се изправят с помощ от други хора.

За Свилена и Никола много неща са се променили в последните пет години. Едно от най-съществените неща е, че имат още две деца – малкият Алек вече е батко на Ян и Кан, като и тримата са родени и израсли близо до земята и животните. Ранчото вече има нов адрес – резерват "Шаварите” край язовир Искър, а Павел баня вече е минало.

Там Никола даваше уроци по езда, а свилена отглеждаше малини. Семейството се сблъсква с реалността в региона, тъй като там е невъзможно хората да си позволят цената на дори един урок по езда. Далеч от големите градове, където са потенциалните им клиенти, двамата остават без средства и решават да се преместят близо до София – на Витоша.

В района намират много клиенти, но живеят в сурови условия – без ток, течаща вода, баня и кухня. При пожар губят и стария джип, който е от жизнена необходимост за семейството.

Така Свилена и Никола за пореден път са в безизходица. Тогава в школата по езда се появява Силвия – стара приятелка на Свилена живяла дълго време в Белгия. Тя идва да види семейството и се ужасява от суровите условия, в които децата ще прекарат зимата.

"Тези хора не се оплакват – за тях, те имаха всичко. Те нищо не искаха, казаха тук ще прекараме зимата, но си дадох сметка, че с три деца, 12 коня, пет-шест кучета и без покрив над главата, също без реални удобства през зимата ще им бъде ужасно трудно”, разказва Силвия.

Жената се прибира плачейки вкъщи и моли Свилена и Никола да организира кампания за дарения в тяхна помощ. Те се съгласяват и много хора откликват на призива за помощ.

"Първите няколко дни бяха много важни. Те дадоха страхотна надежда на Свилена, на семейството, на мен и вяра, че всичко е възможно, че когато сме заедно за една кауза всичко е възможно”, споделя Силвия.

В историята се намесва още един човек, който също променя съдбата на семейството. Той научава за Свилена и Никола от кампанията за набиране на средства във „Фейсбук” и им предлага да се пренесат в местност Шаварите над язовир Искър.

"Той е един прекрасен човек – чужденец, който милее за България и има това място. Има българско семейство – каза, че не иска да му благодарим, но аз не мога да не му благодаря, защото той е прекрасен”, споделя Свилена. Кампанията за дарения продължава да е отворена, като парите този път ще бъдат давани на деца, които не могат да си позволят уроци по езда. „Искаме да направим детски лагери, в които децата да могат да идват да се откъсват от ежедневието си и да са в досег с природата”, казва Свилена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още по темата: холивудсемействоконе
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
2
 
! Отговори
Г. Сомов преди 7 години
Детски лагери ще правят, на баба й фурката. Тая луда фантазьорка изостави другите си деца и мъжът си в USA да гони дивото на къра. Мъчат децата и животните.
32
0
 
3
 
! Отговори
семко преди 7 години
Не знаех, че днес цензурират адекватните коментари и оставят само плявата. Явно това е журналистическия им стил. На четящите честито
31
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЛЕДАХ ГИ СУТРИНТА ПО ТЕЛЕВИЗОРА ТИЯ СЪС СЪЛЗЛИВАТА ЖУРНАЛИСТИЧЕСКА ИСТОРИЙКА!ДВАМА КЛОШАРИ-ХИПИТА КОИТО ИЗПИТВАЛИ НЕИМОВЕРНИ ТРУДНОСТИ АМА СЕ СПРАВЯЛИ С ПОМОЩТА НА ХОРАТА!ЦЯЛ ДЕН НИЩО НЕ ПРАВЯТ..ШЛЯЯТ СЕ НАСАМ НАТАМ..ПЪРЗАЛЯТ СЕ СРЕД ТРЪСТИКИТЕ..НИЩО НЕ ПРАВЯТ..МЪРЗИ ГИ ДА РАБОТЯТ!АМИ КАТО ИМ Е ТРУДНО ДА СЕ ХВАНАТ НА РАБОТА БЕ!И АЗ ИСКАМ ДА СЪМ ПЕВЕЦ ИЛИ ХУДОЖНИК..АМА ТРЯБВА ДА СЕ РАБОТИ ДА СЕ ЯДЕ И ИЗДЪРЖА СЕМЕЙСТВО!
30
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди време четох за едни такива -живееха по полето с децата си,без да работят нищо и рзчитаха на помощи и дарения за да преживяват,но само био дарове от определени марки приемаха до колкото помня.Също така не ваксинираха децата си и не позволяваха да им се дават лекарства,но те самите се ползваха от благата на медицината.
29
4
 
12
 
! Отговори
Васо преди 7 години
друг път съм го казвал, и пак ще повторя. Не си продавайте земята за да има къде да изкарате сетните си дни. Направете си справка и ще разберете, че и най богатите пак в края на бизнес делата си земя купуват. Що вие трябва да извървите обратния път и да зачеркнете усилията на поне две поколения преди вас.
28
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
така ли бе "философе", а думата меркантилен е в мъжки род
27
1
 
6
 
! Отговори
бобафен преди 7 години
До 24 Бъдни бобтози боб от казахстан е готин баце, най се сварява и е вкусен . има един от египет , гола вода - не го взимай. има и един от САЩ по-едричък , сигурно така расте щото не пише да е ГМО :) - и той е гола вода , даже нагарча леко . та този от казахтан е добър - вервай ми . има и български , ама е скъпичък и се намира основно по пазарите . ще ходиш ще питаш и ще видиш че има . не бъди такъв песимист :)
26
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 37 и 38Баце че кое женско не мечтае да се покаже пред повечко хора(разбирай ТВ) та да и излезе по-голям късмет(разбирай чичко паричко в случая продуцент) :) ... то това повечето кифли по света и у нас го правят ежечасно ... по-лошото идва след като си намерят чичко паричко , почват да ръсят акъл наляво и надясно и разни едни философски размисли за живота преди и сега :) ... даже не ги и отварям да ги чета такива . думата меркантилна не случайно е в женски род :) ...
25
1
 
11
 
! Отговори
АнтиЕС-АнтиГЕРБ преди 7 години
До АнонименКръстих две крави, бичето Бойку, а кравата Цветанка. Не, не съм им ринал и не съм изнесъл торта, защото ГЕРБ ми искат данък за тях, че и данък "малка градина" ми искат. И тъй, оставих ги да плуват в пикнята и ***. като с епооцапат хубаво в тях, ще ви ги снимам да им се любувате на Бойку и Цветанка!
24
8
 
7
 
! Отговори
Стефчо преди 7 години
Гледайте си вашия нещастен живот бе мишки,духалката в краката и по цял ден злоба пред компютъра в панелния гроб.
23
2
 
18
 
! Отговори
АнтиЕС-АнтиГЕРБ преди 7 години
До АнонименСоциалните служби трябва да отнемат децата и на Цветан Цветанов, защото живеят върху престъпно придобито имущество и това застрашава живота им.
22
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Откачена работа.И това според автора е някакъв модел за подражание и връщане към природата ли? Да грабнеш 3 деца и да идеш да живееш в гората през зимата.Смятам че социалните служби трябва да им отнемат децата, а не да ги хвалите такива родители
21
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ne moi chovek, idiotski e modela-ot panelkata na rabota,ot rabota v panelkata, stres,mrusotiq,plastmasova hrana,politici,kojoderi,mutri,k*rvi,molove,djundjurii I falshivi cennosti. Ot televizora,internet I vestnici te obluchvat postoqnno s negativna informaciq,a ti migash na parcali i se opitvash da izbqgash ot vsichko s 200 ml grozdova.
20
0
 
19
 
! Отговори
мечо грух преди 7 години
"малкият Алек вече е батко на Ян и Кан"Какви хубави и звучни български имена. На кой ли дядо и баба са ги кръстили
19
8
 
5
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
Оффф...Романтика с елементи на запек.А, колеги, искате ли един път поне да оставите другаря Борисов намира и да отговорите честно на въпроса "Кой ми с*а в гащите?"Под всяка статия се намира някой стотинкаджия, който обвинява Бойко в квото е на дневен ред. След малко ше кажете че и децата ви той е направил....
18
0
 
15
 
! Отговори
АнтиБтв преди 7 години
Повръща ми се вече от масмедиите и техните глупости!
17
2
 
23
 
! Отговори
skeptik преди 7 години
Господа журналисти, това е разказ как не бива д се прави нещо. Тъпо и безотговорно поведение, липса на елементарно познание за бизнес. Някой измислил някаква глупост: ще правим школа по езда, училище и ... ама някой ще налива пари в тая тъпотия, независимо дали е печеливша или поне да си покрива разходите. Това е идеотски модел, но защо е трябвало да мъчат децата, конете и кучетата. Тези хора не са герои, а безумци които чакат някой "да плаща масрафа" докато си играят на "природни любители"
16
1
 
26
 
! Отговори
Бъдни боб преди 7 години
Та да продължим историята с боба.Този,който беше пакетиран в Пловдив и беше несваряем,се оказа китайски.Купих си "български" на Крина.Той пък се оказа от Казахстан.А шареният боб в ТМаркет е от Етиопия.Питам се ние произвеждаме ли изобщо нещо,освен да усвояваме еврофондове?
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
19, ако всички живеехме по този начин сред природата, не само нямаше да има кой да плаща за конна езда, но и дарения нямаше от къде да се появят. Колкото и да си откъснат от света, ние един друг се бутаме нагоре.
14
3
 
23
 
! Отговори
колко сте заблудени преди 7 години
И кое е цивилизованото в града ? По 1 час дневно в задръствания, ядеш храна без вкус и със най-лошо качество в Европа, детските градини са пълни с невъзпитани и псуващи деца, в училищата се пуши и прави секс, по дискотеките се бият и дрогират !!! Това ли е добрият живот за децата ви ? Я поживейте малко на запад и разберете какво е добър живот и защо там живеят в къщи около градът а имигрантите са в кутийки в центъра .