Дилян не успя, дяволитото пламъче угасна!

Момченцето беше с тежко онкологично заболяване на гръбначния стълб
Обновена: 13 яну 2017 11:10 | 13 яну 2017 11:00,
96
Дилян не успя, дяволитото пламъче угасна!
Снимка: Facebook

Малкият Дилян Христов, чиято съдба трогна хиляди хора от цялата страна, не успя да се пребори с коварната болест.

Момченцето беше с тежко онкологично заболяване на гръбначния стълб. Във Фонда за лечение на деца обаче родителите му се сблъскаха с бавна и дълга процедура, която забави лечението на детето и рискува живота му.

Още по темата

За смъртта на момченцето, което си отиде от този свят само на годинка и един месец, бе съобщено във Facebook профила на майката Даниела.

Ден преди детенцето й да почине тя написа в групата "Живот за бебе Дилян" разтърсващите слова.

"За последно ми се усмихна преди повече от месец. Беше една лека и измъчена усмивка, но все пак усмивка. Няма го вече онова дяволито пламъче в очичките му. Гледат ме две малки, измъчени оченца, две големи зеници, изпълнени със страх. Болестта направи тялото му неузнаваемо. Думите не стигат", пише майката.

Преди три месеца лекарите преценили, че Дилян трябва да премине на обезболяващи. Момченцето страдаше от тумор на гръбначния стълб, който бе открит малко след раждането му и спешно опериран.

Въпреки хирургичната намеса туморът прогресираше и лекарите препоръчаха операция в чужбина. Родителите започнаха кампания за събирането на средства и това се оказва по-лесната задача, защото тромавия бюрократичен апарат на Фонда за лечение на деца в чужбина буквално бавеше спасението на детето им.

Именно забавянето на лечението на Дилян стана причина за проверки и промени във фонда. Междувременно в пловдивска клиника бебето премина през тежки химиотерапии, от които туморът не се повлия и отговорът на клиники в чужбина бе, че лечението е невъзможно.

Родителите взеха изключително тежкото решение да приберат детето си в Русе и да го гледат в домашни условия, доколкото могат.  Почивай в мир, малко слънчице!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В България болниците са много повече от нужното и няма никакво качество. Операции които могат да се правят в България се правата в чужбина. Вместо да се инвестира в апаратура и лекарски потенциал и да се помага в България, хиляди са принудени да търсят помощ навън. Всичко е машина за точене на пари, а пациента е средство. Дано това дете да е на едно по-хубаво място сега. Мир на душичката му. Казват че до 3 г. децата са ангели. Сила на родителите да се справят със случилото се.
73
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е нечовешко и ужасяващо,найголямата битка на света,тази за живота на детето ти.Найголямата трагедия е да загубиш тази войнаТолкова много плаках ....Дано си на хубаво и светло място мило дете.
72
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Почивай в мир малко ангелче. Дано да си в един по хубав свят, без алчни бюрократи. Дано бдиш над твоите родители. Моите съболезнования :(
71
0
 
7
 
! Отговори
ВП преди 7 години
Почиай в мир ангелче! Бог да дава здраве, сили и воля на родителите. Искренни и дълбоки съболезнования!
70
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ужас! На никой да не дава Господ! Пожелавам на родителите да бъдат много силни след нещастието и да се радвам на ново - здраво детенце!
69
0
 
20
 
! Отговори
kolio преди 7 години
Почивай в мир мило детенце
68
7
 
23
 
! Отговори
bolbov преди 7 години
Имахме преди държава НРБ В тази държава имаше ред и отговорност.Нямаше фондове фондации и разни глупости имаше грижа на Партията на комунистите те нямаше да допуснат по такъв нелеп начин да си отиде дете.Те щяха да търсят отговорност ако това станеше Те щяха да накажат виновните. В случая със Смърт.За поука на тези след тях.За това имаше сталински репресии.
67
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И нека този почернен живот да тежи на съвестта на онези на чиято античовешка бюрокрация го затри ... ако имат съвест. Нека ги постигне онова което са предизвикали на другите.
66
0
 
33
 
! Отговори
А1 преди 7 години
Още едно Ангелче ни напусна и душата му се върна в Лоното Божие!Искренни съболезнования на родителите на Дилян!
65
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стив Джобс, Дейвид Бауи имаха всичката пара на света , но починаха от онкологичните си заболявания.
64
3
 
9
 
! Отговори
melinda.faella преди 7 години
До Анонименкакво значи не им пука...... щом са ти познати лекари значи трябва да знаеш че на тях това им е работа! работа и толкова! за всеки умрял ако и те го изживяват да са пукнали преди всички, що за глупав си ..... всички ще умрем жалко за децата само.....
63
1
 
17
 
! Отговори
melinda.faella преди 7 години
горкичкото няма думи за тая болка..... просто няма тя е за цял живот , нямало късмет родило се в скапана корумпирана държава.....с безсърдечни чиновници!
62
5
 
15
 
! Отговори
иван преди 7 години
А тиквата? А ако беше внучето тиквено?Господ бави, но не забравя!
61
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не споменавайте сатаната наред с това детенце за Бога!!! Сега душицата му е при Бога, Който я е дал.
60
0
 
29
 
! Отговори
probi преди 7 години
Колко още дечица на обикновени хора трябва да си отидат от тоя свят, за да се променят най-после нещата в тая държава?Защото, ако това беше дете или внуче на някого от " тромавия бюрократичен апарат на Фонда за лечение на деца в чужбина ", решението за помощ щеше да е мигновено.
59
0
 
27
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 7 години
Спрете се, и болката ли няма да уважите на тези родители?! Що за хора сме! Искате да напишете нещо, ами с две думи изкажете своите съболезнования. Не да се ровите, като мишки в страница, профил на майката и да си правите сензация с тази огромна болка!
58
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имам предвид безчувствието и непукизма, останалото е извън пътя.
57
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами вероятно си прав, ама все пак човек трябва да има и някаква етика. Неможе като доийдат близките на умрелия човек и ти дабсе държиш като ***. А близките ако знаят с какви прякори ги кръщават болните хора пред умирачка незнам дали няма да има пребити. Ама да, като свикнеш на умиращи хора, всичко става просто статистика.
56
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 64Ако вземе да им пука до 5 години трябва да се гръмнат или в по- добрия случай са се алкохолизирали.Не звучи добре ,но е факт.
55
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имам познати лекари, които бачкат в голяма столична болница. През болницата им минават и умират стотици хора. Те дотолкова са свикнали, че даже де бузикт с умрелите... Аз като им чуя базиците доста се впрягам, неприятно ми става и съм им го казвал. На тях обаче не им пука.