Най-трудното решение: Надеждата за Дилян угасва

5-месечното бебе се връща у дома, лекарите не дават шанс за живота му
13 май 2016 12:07,
57
Най-трудното решение: Надеждата за Дилян угасва
Снимка: Facebook

5-месечният Дилян Христов ще се прибере у дома си в Русе, тъй като медицината не дава шанс за оздравяване на болното от рак дете.

Още по темата

Това съобщават родителите на Дилян във Facebook страницата "Живот за бебе Дилян", чрез която се информират всички съпричастни със съдбата на детето и с дарителската кампания за лечението му.

Диагнозата на малчугана е "злокачествен инфантилен тумор, произлизащ от обвивките на нервните влакна, но предвид, че такъв вид тумор се наблюдава изключително рядко при кърмачета, не може да бъде дадено категорично заключение". 

"Проведохме много тежки разговори с много лекари, за да добием възможно най-ясна представа за състоянието на Дилян в момента. От клиники в чужбина получихме отговори, че туморът не подлежи на операция. След скенера на 15 април ни беше обяснено, че Дилян има разградени от тумора прешлени, че под тях, цитирам: гръбначен мозък... нерви... е една каша", пише майката на Дилян.

Заболяването на Дилян не се повлияло от химиотерапия, затова и от операцията нямало смисъл.

Във Facebook стотици хора пишат с призиви към родителите да не се отказват. Майката и бащата на Дилян обаче са взели трудното решение да не подлагат детето си на още повече болки.

Събраните до момента средства пък ще бъдат дарени за други кампании за лечение на деца.


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам какво да напиша, Господ да даде здраве на всички и дано стане чудо и това дете да живее.
48
0
 
9
 
! Отговори
Някой преди 7 години
Имам близки,чието дете лекарите бяха отписали преди шест години по същия начин.Сега същото това дете вече е ученик. Дано стане така и с Дилян.
47
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Фукушима /за някой, писал по-долу че след Чернобил друго няма/ и за другите, писали пак за това. За Фукушима някаква информация да получихте тогава? Облаците колко пъти обиколиха земното кълбо.А сега? какво става там - растат теменужки сигурно, или още има изтичане
46
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Остават молитвите към Всевишния /те трябва да са вечно съпътстващи - сутрин и вечер всеки ден/ - свържете се с духовник за да ви насочи към църковните ,така наречени "тайнства"! Духовно последование - молебен за здраве , изповед и причастие за родителите/веднага и отново, и отново-често/, освещаване на хляб, вода , олио , водосвет личен у дома - веднага , освещаване на самия дом/ако не е/, всеки ден у дома палете гръцки тамян/ухае добре/, Кръстова гора и др.места посетете ! Бог да е с вас и нас!
45
2
 
10
 
! Отговори
Край преди 7 години
Да хора умират постоянно. И това е нещо напълно естествено. Един соц. учен обещавал да сведе детската смъртност до 0. Нормалните възроптали. Това означава да се мултиплицират множество дефектни гени със всички последици от това. На българите пожелавам здрав разум. на родителите на момчето сила воля и кураж да изпратят детето си в последния му път. На малчото ... не знам какво да му пожелая. Може би да има бог и да седне на коляното му леко и безплътно и без болка.
44
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Опитайте там ММS и другите глупости на БГ МАМА. Дайте му да пие белина, или ще се излекува, или поне ще се мъчи по-малко. БГ МАМА нали лекува всичко, какво тука оревавате орталъка.
43
8
 
3
 
! Отговори
Galin преди 7 години
Опитайте все пак нещо - н-р операция. Това не е избор - да седиш и да чакаш.......
42
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Любов на Дилянчо и кураж на родителите му!
41
1
 
38
 
! Отговори
София преди 7 години
Очите ми плувнаха в сълзи само докато четях. Мили родители, имайте сила и обграждайте бебо с любов. Не знам как живеете :(
40
13
 
10
 
! Отговори
варненец преди 7 години
Аз не съм чул , богат евреин да е умрял от рак ? Странно ...
39
2
 
31
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Само Господ остава!!!Боже, помогни на детенцето!!!
38
1
 
40
 
! Отговори
ккат преди 7 години
НЕКА ГОСПОД НАПРАВИ ЧУДО ДА ИЗЛЕКУВА МАЛЧУГАНА
37
16
 
4
 
! Отговори
рр преди 7 години
Нелечимите ( от медицината) болести са болести НЕ на физическото тяло , а на душата на човека , затова и медицината е безсилна, необходимо е да се лекува душата , която е също толкова реална структура като тялото, а също и душите на родителите с които е свързано детето ,особено с тази на маиката. Лечението е дадено още преди 2000 години .
36
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нека Бог да помогне на малката душичка.
35
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СТИГА С ТАЯ ХИМИОТЕРАПИЯ!!!!ПРОБВАЙТЕ С БИЛКИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!БИЛКАТА КОТЕШКА СТЪПКА СЕ БОРИ С РАКА!!!!!!
34
1
 
27
 
! Отговори
Горан преди 7 години
Отвратителна, гадна коварна, и недаваща никакъв шанс болест!
33
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
П. Москов е виновен !!! И Костов и той, заради него дне имаме П.Москов И Боко тиквочо
32
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ддЕ няма как да се оправи, гадно и тъпо е ама е така, да мислмят за друго бебе
31
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Господи, колко е тъжно! Аз съм майка и ме заболя като за собственото ми дете. Иска ми се да вярвам, че все пак може да стане чудо. Това е невероятно трудно решение за родителите, но може би наистина е по-добре просто да го обграждат с обич, отколкото да му причиняват повече страдание. Бих им пожелала да имат сили, но не знам как се носи такава мъка. Чудя се как е възможно да се случват такива ужасни неща на такова прекрасно и невинно същество. И не ми говорете за Господ и за изпитания.
30
2
 
46
 
! Отговори
Станко преди 7 години
Ох мъничко бебенцетолкова малко и невинно и ще си отиде заради гадното заболяванеочите ми се пълнят като го гледам. Милите родители представям си какво им е. Къса ми се сърцето като го гледам и чета, да го изяде черната земя, толкова малко :/Не вярвам, в чудеса, но ми се иска да се случи за това малко същество :(