В битка с болестта: 7-годишният Ники, който не се предава

Преди пет години детето получава диагноза злокачествен мозъчен тумор
19 яну 2017 10:30,
10
В битка с болестта: 7-годишният Ники, който не се предава

Преди пет години едно малко дете получава страшната диагноза – злокачествен мозъчен тумор.

Досега Ники, който е вече на 7 години, е преминал през седем големи мозъчни операции, четири лъчетерапии и пет химиотерапевтични режима.

"Въпреки всичко, на което е подложен, Ники живя и живее съвсем нормално, прочувайки се с несломимия си дух", разказва баща му във Facebook, в групата за помощ на Ники.

"Той е човекът, който се забавлява по време на престоите си в болница. Той е човекът, който става призори два дни след тежка мозъчна операция, за да направи кафе на родителите си. Ники е човекът, който никога не унива. Напротив, Ники ходи на училище, на църква, пътува, приготвя закуски, пише, чете, бърбори, пее и се смее, храни патета, врабчета и катерички", разказва бащата на Ники.

Било като лекар, било в друго качество, Ники ще обогатява този свят, ще направи щастливи много хора и ще умножава стореното му добро, уверен е таткото.

Въпреки че на два пъти докторите не са давали никакви надежди за Ники, той всеки път опровергава лекарите.

Последното изследване на Ники обаче отново не дава добри надежди. В края на октомври германски лекари заключават, че има множество образувания, едно от които е с огромни размери - 7 на 4,5 сантиметра. За съжаление туморът продължава да расте.

"Германските лекари не можаха да предложат нищо, освен палиативна грижа. Прогнозите им за времето, оставащо на Ники, се измерваха със седмици и евентуално месеци", пише бащата на Ники.

В началото на ноември миналата година родителите на Ники решават да предприемат нови действия - лечение на два етапа. Първият е операция за отстраняване на голямото туморно образувание в тила на главата, а вторият е имунотерапия в САЩ. Имунотерапията е още в експериментален стадий, но е единственият вид лечение, което Ники все още не е опитвал, а медици дават добри прогнози.

Тогава родителите на Ники се обръщат към хората и отново търсят помощ. С кампанията за събиране на средства още в средата на декември Ники заминава за Щатите.

"След първоначална неуспешна консултация на хоризонта се появи търсеният разбиращ, смел и вдъхновяващ проф. Дейвид Сандбърг, шеф на отделението по детска неврохирургия в Memorial Hermann Children’s Hospital в Хюстън, който насрочи ЯМР и преглед на 17 януари", разказва бащата във Facebook.

Ако операцията е успешна, то това ще е предпоставка Ники да стане част от клинични експерименти. Ники има голям шанс да се присъедини към имунотерапията. Повече от половината участници в него са с диагнозата на детето, а досегашните резултати са изключително обнадеждаващи.

Всеки, който желае да помогне за спасението на Ники, може да го направи чрез превод по следната банкова сметка:

"ОББ"
SWIFT: UBBS BGSF
IBAN: BG92 UBBS 8002 1044 0119 30
Лъчезар Маринов Лазаров – баща на Ники
PayPal: Lachezar Lazarov  e-mail: lqchezar@yahoo.co.uk
За преводи от чужбина – през сайта TransferWise

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
2
 
! Отговори
ДМС ДМС ДМС преди 7 години
ПУСКАЙТЕ ДМС НОМЕР ВЕ.... НЕ ВСИЧКИ ИМАТ ВЪЗМОЖНОСТ ДА ПРЕВЕЖДАТ ПО БАНКОВ ПЪТ. ПО-ЛЕСНО Е, ПО-ПРАКТИЧНО Е С ДМС!!!!
7
1
 
4
 
! Отговори
Родителите на Ники преди 7 години
Благодарим на всички славни хора, подкрепящи духовно и материално Ники в битката му срещу тумора. Бъдете здрави и благословени! Поклон!
6
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кураж Ники!
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ПайпалАз преведох с e-mail адреса и стана
4
1
 
12
 
! Отговори
фсдфсдф преди 7 години
Довечера ще преведа пари и аз.
3
1
 
11
 
! Отговори
Пайпал преди 7 години
Извинете, бихте ли проверили метода за дарение Пейпал, защото не ми позволява да преведа пари
2
15
 
21
 
! Отговори
Турчин преди 7 години
Нищо на против и аз да помогна на човек в беда.
1
1
 
50
 
! Отговори
Иван Иванов преди 7 години
Братя БЪЛГАРИ да помогнем на това БЪЛГАРЧЕ да живее