България – отровната и токсична част на Европа

Страната ни 13-та в света в тревожна класация
239

Снимка: theecoexperts.co.uk

България е една от най-замърсените държави в света, съобщава bTV, като се позовава на изследване на британската компания The Eco Experts.

Страната ни е едно от най-отровните места в Европа, наред с Люксембург и Босна и Херцеговина.

Като цяло обстановката на Стария континент е изключително тревожна, алармират експертите. Най-добре са в живеещите в Швеция, Португалия и Испания, а най-зле – повечето страни от бившия Съветски блок.

The Eco Experts публикува „Карта на най-отровните страни“, която обобщава данните за няколко фактора, като консумация на енергия на глава от населението, замърсяване на въздуха, смъртност, причинена от замърсеността на въздуха, изпусканите емисии въглероден диоксид и други.

В изследването са включени 135 страни, а България се нарежда на незавидното 13-о място сред най-замърсените.

Негативната класация се оглавява от богатите на петрол страни в Близкия Изток - Саудитска Арабия, Кувейт, Катар, Бахрейн, Обединените Арабски емирства. Следват Оман, Туркменистан, Либия, Казахстан и Тринидад и Тобаго.

Вижте класацията в следващата галерия:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
23
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Хората са токсични, не друго.
50
0
 
5
 
! Отговори
Корназов преди 7 години
Е то сега снега като се стопи така мръсотия лъсна по градове, села и планки, че да се чуди човек дали не е попаднал в Индия. Следващоте едно две поколения положението няма да се оправи със сигурност , а най-вероятно и след това.
49
1
 
9
 
! Отговори
Ваксина кемтрейлс преди 7 години
Някой хора говорят,че самолети ни пръскат с токсични химикали,ама при толкова болни от асма и рак,незнам може и на е истина!
48
1
 
15
 
! Отговори
Герджиков преди 7 години
Fake News!
47
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой да обясни на миниьорите защо няма бъдеще тези мини за въглища. Да вземат да спрат да протестират. Тая смрад трябва да бъде спряна.
46
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наистина е страшно положението. Не само че сме най-бедни, но и имаме най-мръсен въздух. Горим много въглища и дърва и колите ни са много стари... Наистина е страшно, особено в големите Пловдив и София не се диша. Има голямо увеличение на асма и белодробно заболявания. Много хора измряха от задух заради мръсен въздух.
45
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе ние какво спазваме, та и изгорелите газове на автомобилите.Някой да е видял катаджии да спрат от движение някой автомобил пушещ като локомотив. В пунктовете за годишен технически ти заврът едно шило в ауспуха и аре.А кой дава разрешителни на фирмити за внос на коли? Ами то трябваше да се мисли отпреди много години какво се внася и защо се внася? Сега - прибраха парите на хората, дай да спираме дизелите.
44
2
 
16
 
! Отговори
Бай Ристо преди 7 години
След идването на демокрацията и затварянето на заводите, в доста реки отново се появи риба. Цоциалистите на времето последна грижа им беше околната среда. Трябваше да осигурят поминък на всяка цена на гражданите на соц републиката. Е не че сега на някой му пука за околната среда. Хората *** от глад , вместо да сеят градина и гледат животни чакат дтугарете да им отворят завод и да бачакт от 8 до 5. След което в кръчмата 30 стинки бирата и 20 кебапчето
43
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Странно. Ние имаме огромен % гори спрямо територията ни. Май тия токсични елементи не са произведени от нас, а идват по въздуха от някъде другаде.
42
3
 
5
 
! Отговори
до Българин 42 преди 7 години
И преди си бяхме доста замърсени. Дори сега сме по-добре,сслед като затвориха големите химически заводи в Девня, Враца, КЦМ, разни мини, Кремиковци, ТЕЦ-овете мнаха от въглища на газ...Бълващите отрова соц комини вече ги няма и слава богу!
41
4
 
7
 
! Отговори
Мдааа преди 7 години
Хората нямат какво да ядат ,а глезените Берберяни и Фандъци пак са озверели за мъни!С.о.р.о.с.о.д.и.я.т.а е опасна за обществото!
40
3
 
7
 
! Отговори
От друг българин преди 7 години
До БългаринаШефе, айде стига щуротии! ЕС те направи беден, така ли?! А беше ли богат преди това?! Или чакаш да дойде някой да те "оправи"?! Стегни се малко! Иначе за класацията ми е малко странно: не за друго, ами не става ясно много-много (въпреки че се споменават няколко критерия) как са правили математиката. Пък и една Монголия да е по-чле от Англия...
39
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ШОПИЯ И ШОПЛАНДЦИТЕ ОС #АХА БЪЛГАРИЯ
38
7
 
10
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Нормално. Това искат западните окупатори. Преди имахме една чиста държава, сега сме сметището на Европа.
37
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еми нали всички сте тарикати и карате без катализатори, също така не ви се плаща да се отоплявате на газ и ръгате въглищата в кюмбето, не ви се навежда да събирате на кучето ви л айната и сега се оплаквате. Айде сега тарикати спестихте всички хиляди и не се минахте, както и години от живота ви. Важното е че не сте се минали. Тровете се това заслужавате, ама защо трябва да тровите и нас!
36
8
 
6
 
! Отговори
шоп преди 7 години
за всичко е виновно бсп-то
35
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
5 неизправни дизела в квартала съсипва въздуха колкото 500 други коли. Просто да се въведе в годишния технически преглед да си имат работещи катализатори. Ама докато Бай *** ни управлява, си затваря очите за какво ли не, камо ли за това. Не смее гък да каже на лобистките интереси
34
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Селата в провинцията пустеят и софиянци трябва да се разпръснат из провинцията.
33
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като гледам колко хора слагат минуси като им се напише, че трябва да има повече контрол върху старите автомобили, които са без катализатори дето от цяла Европа ги забраняват и само тук им се радваме, понеже има политика да ги вземаме евтино, явно си заслужаваме болестите и въздуха. *** народ - кара кола по-евтина с 500 лв, а после дава десетки хиляди за здраве (ако има толкова), но и това не помага.
32
2
 
5
 
! Отговори
европеНдал преди 7 години
путин е виновен ....!!!и краварите са загрижени , затова ни пазят от руската агресия