Плевнелиев към Радев: Не ти отива да разделяш нацията!

За Бойко Борисов: Народът го поиска пак, за трети път!
Обновена: 21 апр 2017 14:05 | 21 апр 2017 13:15,
429

Президентът Росен Плевнелиев разкритикува наследника си Румен Радев, заради предложените промени в Изборния кодекс, свързани с уседналостта.

По думите на държавния глава (2012-2017 г.) не отива на български държавен глава да разделя и ограничава права.

"Той трябва да интегрира", настоя Плевнелиев пред медиите при представянето на целите на фондацията си "Решения за бъдещето".

Още по темата

"Това е грешка, която той трябва да коригира. Неговият неуспех няма да бъде мой успех, нито успех на народа", настоя той и подчерта, че говори от позицията на човек, който иска да помогне и да интегрира българите навсякъде по света.

Затова и при посещенията си като действащ държавен глава се е срещал първо с тях.

"Приветствам усилията да се намерят решения, но те не може да са устойчиви, ако се ограничават права", подчерта Плевнелиев.

Той открои и грешките на служебния кабинет, сред които са чистките и възраждането на схемата "Батко и Братко" в строителното министерство.

И тук Плевнелиев спомена сегашния държавен глава: "Остава впечатление за натиск върху служебното правителство. Силата на една държава не е на една институция, която да налага денонощно своята воля на всички останали институции. Тя е силна с баланс, а не с натиск", подчерта Плевнелиев.

България да не чака последния момент, а по-рано да постигне 2-та процента от БВП за отбрана, препоръча Плевнелиев. По думите му способностите на нашата армия не са на висотата на рисковете.

Според него Бойко Борисов има всички основания да стои с отворени очи пред народа си.

"Върна му властта, а народът го поиска пак, за трети път", отбеляза Росен Плевнелиев.

"Като държавен глава, който в мандата си видя 5 правителства и 3 парламента искрено се надявам това Народно събрание да изкара 4 г. Пожелавам пълен мандат и на Народното събрание, и на правителството. Радвам се на тона и подкрепям десноцентристките партии, които търсят устойчива формула. Благодарен съм за този подход", коментира Плевнелиев и задаващата се управляващата коалиция. И добави: "Министър-председателят Бойко Борисов има всички основания да стои с отворени очи пред народа си, който на когото върна властта и който го върна да е премиер за трети път. Той трябва да носи една отговорност, която дори досега не му се налагаше да носи".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


429
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
5
 
37
 
! Отговори
(не)случаен минувач преди 7 години
Точно на Плевнелиев не му отива да прави забележки - ретланслатор на най-налудничавите идеи на най-ненормалните американски полилитици. Той и за Европа беше вреден.
26
6
 
33
 
! Отговори
Кирил преди 7 години
тоя какво се обажда , най-жалкото подобие на президент, убит плазмодий. да мълчи и да не се показва от дупката в която се е скрил че освен да се излага друго не може
25
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, не може да се отрече, че Плювньо обедини нацията - всеки български гражданин презира това безгръбначно!
24
28
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много умно изказване на Плевнелиев. Сега дори и русофилите разбраха че *** не става и за чeп за каца камо ли за президент.
23
5
 
33
 
! Отговори
Циник преди 7 години
С други думи....Плевенлиев:"Господин Радев, нека бъде както досега - Турци от Турция - да избират българско правителство!!!"Тотално скапан ****ло*умник е Плевенлиев!
22
35
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев е едно послушно куче на руска верижка.Аман от предатели в тази държава!Не само президентството, ами и правителството е само русолизци!Заради тази и.мет не пускам вече телевизора когато има новини, направо вони от екрана!
21
37
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На хората омръзна да гледа как кремълският парашутист срича устава на БНА !
20
4
 
29
 
! Отговори
мнение преди 7 години
***, КОЙ ти даде пари за фондация???? Май продължаваш да живееш в друго измерение и не знаеш къде се намираш. А се намираш в България, където не си никакъв обединител, пълен провал си и никой не те пита за нищо, че да даваш съвети....
19
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боже, колко *** народ. Срамувам се от вас. Вие не заслужавате да живеете като хора. Киснете се в тази *** която сте си избрали и плювайте всичко свестно около себе си докато го има.
18
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"народът го поиска пак, за трети път" колко процента са го поискали? Пълни глупости.
17
6
 
52
 
! Отговори
Само че преди 7 години
Този път народа стои зад президента си. А някакви случайници да си кротуват, никой не им иска мнението.
16
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оооо, неее, Ооооо, нееее, Ооооо, неееееее......
15
45
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Плевнелиев към Радев: Не ти отива да разделяш нацията!Как да не му отива, нали генерал Решетников шефът на РИСИ го монтира на тоя пост точно с тая цел, да разединява и да убива всичко българско.Решетката и той си го нахлузи, сега го издирват чрез Интерпол за организиране на проруски преврат в Черна Гора. Путин спешно го пенсионира и скри в Сибир.
14
4
 
60
 
! Отговори
Марин преди 7 години
Леле кой го казва, човекът който раздели България на русофили и русофоби. Плевньо, яд ме е че не се кандидатира за втори път та да видиш ти народна любов. Ходи при другаря Прокопиев.
13
60
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Генералпрезидента се изчерпа за 100 дни. Време е за уволнение !
12
1
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва да се уточним-Плюв-лю никога не е доказвал,че е глава на каквото и да е,но е възможно да става за кратуна на плет!Днешното състояние на БГ-народ и държава се дължи и на него,и на Ху Бан Кя Нин,и на ГЕПИ-нската им политическа банда престъпници, признати дори от американски посланик в София като такива!
11
2
 
40
 
! Отговори
дедо Мано преди 7 години
аЙДЕ ПАК ГЛУПОТЕВИНИ. кОЙ ГО ИНТЕРЕСУВА КВО РЕКЛА рОСКА. Или пак си е платил а? много сте огладнели май в Химимпорт а? *** кво ли се чудя пишете колко да не заспите, дрънкате глупости и май нямате никва връзка с реалноста. *** то това обикновенно изиграва после лоша шега!
10
4
 
51
 
! Отговори
Пфу преди 7 години
Мистър Бийн изпълзя от някаква дупка...Скрии се бе нещасник !
9
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПРЕДИ ГОДИНИ ЕЛЕНА КОСТОВА НАПРАВИ ФОНДАЦИЯ " БЪДЕЩЕ ЗА БЪЛГАРИЯ" ПРЕЗ КОЯТО БЯХА ИЗПРАНИ МНОГО ПАРИ.СЕГА ПАК ВИЖДАМЕ НЯКАКВО "бъдеще" на един човек от миналото.КОЙ ЩЕ ПЪЛНИ КАСИТЕ НА ТАЗИ ФОНДАЦИЯ?
8
7
 
88
 
! Отговори
дааааа преди 7 години
Поне едно нещо трябва да му се признае на Роско - той бе обединител на нацията!Всички българи сме обединени с негативното си мнение за него. Абсолютно недоразумение, прецедент.